Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Brošura ZRS: Kdaj in kako zamenjati izvajalca računovodskih storitev?

    Arhiv: Brošura ZRS: Kdaj in kako zamenjati izvajalca računovodskih storitev?

    V Zbornici računovodskih servisov smo pripravili informacije in priporočila za učinkovito zamenjavo izvajalca računovodskih storitev. V vsakem primeru svetujemo, da edini razlog menjave izvajalca računovodskih storitev ni cena storitve, če je izvajalčeva storitev v skladu s pričakovanji naročnika.

    Arhiv: Seminar: Inšpekcijski nadzor – prehitite inšpektorja za delo

    Seminar bo delodajalce opozoril na nepravilnosti, ki jih inšpektorat opaža pri svojih nadzorih, da boste lahko zakonito, hkrati pa uspešno prilagodili poslovanje. Dobili boste poglobljen vpogled v način dela inšpektorjev za delo, vaše pravice ob obisku inšpektorja in vaše dolžnosti. Seminar bo potekal 8. 6. 2016.

    Arhiv: Seminar: Finančni nasveti za majhna in srednja podjetja

    Kako povečati likvidnost, kako bolje obvladovati finančna tveganja, kako priti do »potrpežljivih« posojil SID banke in kako sodelovati z bankami in FURS-om pri iskanju rešitev za izhod iz finančnih težav? Seminar je namenjen tako tistim, ki imate težave z dolžniki kot tistim, ki iščete izhod iz finančnih zagat. Seminar bo potekal 31. 5. 2016.

    Arhiv: Seminar: Obisk davčnega inšpektorja

    V sodelovanju z inšpektorji svetniki s FURS-a bo predstavljeno, kako poteka obisk davčnega inšpektorja, kakšna so pooblastila inšpektorjev, pravice in dolžnosti zavezancev v postopku davčno inšpekcijskega nadzora. Izpostavljeni bodo tudi primeri po posameznih področjih inšpiciranja (davki, davčne blagajne, delo in zaposlovanje na črno). Seminar bo potekal 18. 5. 2016.

    Arhiv: Dodatno pojasnilo v zvezi z vročanjem in prevzemanjem odločb NUSZ v portalu eDavki

    Pomembno obvestilo glede prevzema odločb za zavezance, ki uporabljajo digitalno potrdilo, in za zavezance, ki nimajo lastnega digitalnega potrdila niti organu niso sporočili pooblaščenca za vročanje.

    Arhiv: Izpit za pridobitev naziva "Strokovni vodja računovodskega servisa", junij 2016

    Izpit po programu za pridobitev naziva »strokovni vodja računovodskega servisa« se opravlja pisno, z uporabo računalniškega programa e-testing na sedežu Zbornice računovodskih servisov.

    Arhiv: Ugodnosti za člane ZRS: Zavarovanja pravne zaščite

    ZRS je v sodelovanju s KRIK AKSUM Zavarovalno posredniško družbo d.o.o. in ARAG SE - zavarovalnico pravne zaščite podružnica v Ljubljani za člane ZRS oblikovala posebni zavarovalni program zavarovanja pravne zaščite za člane ZRS:

    Arhiv: eVročanje odločb o odmeri NUSZ in odmeri davka na vodna plovila

    Pravnim osebam je Finančna uprava RS začela elektronsko vročati odločbe o odmeri NUSZ in odločbe o odmeri davka na vodna plovila.

    Arhivi