Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Sodna praksa v primerih, kjer nastopajo računovodski servisi

    Da bi identificirali možne pasti in dobili jasnejšo sliko o odločitvah sodišč v primerih, kjer so udeleženi računovodski servisi, smo pripravili analizo sodne prakse na tem področju.

    Arhiv: Uvedba eBOL - pridobivanje digitalnih potrdil

    Potrdilo o upravičeni zadržanosti od dela – t.i. bolniški list, ki je izdan elektronsko (eBOL), je na voljo na varovanem delu portala Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) https://moj.zzzs.si, zato za dostop potrebujete spletno digitalno potrdilo. Od 1. 2. 2020 vaši osebni zdravniki ne bodo več tiskali bolniških listov, razen v izjemnih primerih, zato si pravočasno pridobite digitalno potrdilo. Če nimate na voljo računalnika, lahko elektronski bolniški list pridobite tudi na ZZZS ali pa preverite podatke izdanega bolniškega lista pri svojem delodajalcu.

    Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Kongres davčnih svetovalcev Slovenije 2019

    Za člane ZRS nudi organizator ugodnejšo kotizacijo.

    Arhiv: Kontaktni center Zavoda RS za zaposlovanje je s pravimi informacijami lahko podpora računovodskim servisom

    S svojo strokovnostjo in usmerjenostjo k uporabnikom zagotavljajo kakovostne storitve, da prihranimo čas za iskanje potrebnih informacij iz različnih področij delovanja Zavoda.

    Arhiv: Novost - uvedba elektronskega bolniškega lista (Ebol)

    S 1. 1. 2020 bo uveden elektronski bolniški list. Delodajalci bodo morali za svoje zaposlene, in sicer za začasne zadržanosti od dela od 1. 2. 2020 dalje, obvezno prevzemati eBOL-e prek spletnega sistema SPOT, kar pomeni, da od zaposlenih ne bodo več zahtevali, da jim morajo bolniški list dostaviti v papirni obliki.
    Za prevzem elektronskih bolniških listov morajo delodajalci pravočasno prilagoditi svojo informacijo opremo.

    Arhivi