Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2016

    Seminarje bosta izvajali predavateljici Maja Bohorič Rade in Barbara Guzina. Potekali bodo v Ljubljani, Celju, Dravogradu, Novem mestu, Mariboru, Krškem, Novi Gorici, Postojni, Murski Soboti, Zagorju ob Savi in Velenju v decembru 2016 in januarju 2017.
    Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.

    Arhiv: Zavajajoče oglaševanje - Business Register 2016/2017

    Želimo vas opozoriti, da gre še za eno izmed zavajajočih oglaševanj s strani poslovnih imenikov oz. registrov, ki izkoriščajo premajhno stopnjo skrbnosti posameznikov/podjetij pri podpisovanju dokumentov iz tujine.

    Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2016, Ljubljana

    Seminar bo potekal v torek, 13. 12. 2016, v Ljubljani s predavateljico Majo Bohorič Rade.
    Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki pripravljajo letna poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.
    Do vključno 29. 11. 2016 pridobite ob prijavi 20 % popusta za kotizacijo. Izvedba seminarja je zagotovljena in prostih mest še nekaj.

    Arhiv: Seminar Kaj mora računovodja vedeti o davčnem postopku, vključno z novostmi, ki se pričnejo uporabljati s 1.1.2017

    Izvedba seminarja je zagotovljena! Seminar bo potekal v ponedeljek, 28. 11. 2016.
    Vsak računovodja ima v davčnem postopku posebno vlogo, zato mora poznati splošna načela, ki veljajo v davčnem postopku, predvsem pa pravice in obveznosti davčnega zavezanca. Udeležite se seminarja na katerem vam bomo na podlagi praktičnih primerov predstavili najpomembnejša pravila davčnega postopka, kot tudi vseh pomembnih novosti, ki se pričnejo uporabljati s 1.1.2017.

    Arhiv: Davčna obravnava dohodkov fizičnih oseb, rezidentov in nerezidentov Slovenije

    Na seminarju bodo po posameznih najpogostejših oblikah dela v praksi predstavljene relevantne pravne podlage za delo, za obračun davkov in prispevkov, način obračuna le-teh ter predpisani obrazci in druge obveznosti. Seminar bo potekal v sredo, 30. 11. 2016.

    Arhiv: Poziv k spodbujanju gospodarstva k čim doslednejšemu upoštevanju predpisov o dvojezičnosti pri izdajanju računov

    Ministrstvo za finance je objavilo poziv k spodbujanju gospodarstva k čim doslednejšemu upoštevanju predpisov o dvojezičnosti pri izdajanju računov.

    Arhiv: Učni video: Kako določiti pooblaščenca v sistemu eDavki – vročanje

    Sporočilo za javnost FURS.

    Arhiv: Napake pri vročanju in povečan obseg prijav

    FURS je danes na portalu eDavki objavil obvestilo: Napake pri vročanju in povečan obseg prijav.

    Arhiv: FURS bo do konca leta poostril nadzor nekaterih dejavnosti z mobilnimi enotami

    Finančna uprava RS od druge polovice oktobra izvaja poostrene nadzore svečarjev, cvetličarjev in vrtnarjev. Nadzori se opravljajo tako v okolici pokopališč, kjer se nadzirajo tudi stojnice, s hrano ali drugimi izdelki, ter na drugih lokacijah, kjer se prodajajo ti izdelki.

    Arhivi