Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Evropska centralna banka: Sklepi o denarni politiki

  Svet ECB je danes sklenil, da pusti vse tri ključne obrestne mere ECB nespremenjene. Najnovejše informacije na splošno potrjujejo prejšnjo oceno srednjeročnih inflacijskih obetov. Še vedno se pričakuje, da bo inflacija predolgo ostala previsoka, domači cenovni pritiski pa ostajajo močni. Po drugi strani je septembra inflacija izrazito upadla, med drugim tudi zaradi močnih baznih učinkov, in večina meril osnovne inflacije se še naprej znižuje. Pretekli dvigi obrestnih mer, ki jih je izvedel Svet ECB, se še naprej intenzivno prenašajo v pogoje financiranja. To vse bolj zavira povpraševanje in prispeva k zniževanju inflacije.

  Arhiv: MF: Uporaba gotovine ni ogrožena

  Uporaba gotovine kljub razvoju digitalnega bančništva in drugih oblik plačilnih storitev ni ogrožena, poudarjamo na Ministrstvu za finance. Za dostop do gotovine in obveznost njenega sprejemanja že zdaj obstajajo zadostne pravne podlage.

  Arhiv: STA: Vlada sprejela novelo zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav

  Ljubljana, 27. oktobra (STA) - Vlada je danes na dopisni seji sprejela predlog novele zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov. Njen cilj je, da bi prizadeti čim prej prejeli predplačilo za sanacijo stanovanj, med rešitvami je tudi črtanje solidarnostnega prispevka. Vlada je predlog novele že poslala v potrditev v DZ po nujnem postopku.

  Arhiv: SURS: Letna rast cen 6,9-odstotna, mesečna pa 0,2-odstotna

  Indeksi cen življenjskih potrebščin, oktober 2023

  Arhiv: MDDSZ: Potrjene spremembe Zakona o delovnih razmerjih

  Poslanke in poslanci so sprejeli zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih (novela ZDR-1), katerega namen je izboljšati delovne pogoje s spodbujanjem preglednejše in predvidljivejše zaposlitve ob zagotavljanju prilagodljivosti na trgu dela, izboljšanje dostopa delavcev do informacij o njihovih delovnih pogojih in izboljšanje samih delovnih pogojev.

  Arhiv: STA: Vlada za mesec dni podaljšala ukrep čakanja na delo

  Ljubljana, 27. oktobra (STA) - Vlada je danes na dopisni seji sprejela sklep o podaljšanju ukrepa delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo za mesec dni, to je do 30. novembra. Finančne posledice podaljšanja so ocenjene na 2,5 milijona evrov, so po seji sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

  Arhiv: GZS webinar: Evidence delovnega časa po novem

  Samo za člane GZS 9.11.2023 preko Teams

  Arhiv: ZIT konferenca GoDigital 2023, 14.11.2023

  organizator Združenje za informatiko in telekomunikacije

  Arhiv: Katerih kadrov bo primanjkovalo prihodnje leto?

  Odgovor vam ponujajo rezultati zadnje raziskave Poklicni barometer 2023.

  Arhivi