Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Članek ZRS: Napake se dogajajo, zato se nanje dobro pripravimo

  ZRS svojim članom nudi ugodnejše sklepanje zavarovanja poklicne odgovornosti, ki občutno ublaži neljube posledice strokovnih napak. Kljub vestnemu in natančnemu delu se jim težko popolnoma izognemo, lahko pa se nanje dobro pripravimo.

  Arhiv: Paket vzorcev notranjih aktov za izvajanje ZPPDFT-1

  Zavezanci po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1) so določeni v 4. členu zakona. Med drugimi so zavezanci tudi pravne in fizične osebe, ki opravljajo posle v zvezi z dejavnostjo računovodskih storitev.
  ZRS nudi naročilo paketa vzorcev notranjih aktov za izvajanje ZPPDFT-1, ki ga lahko naročijo le člani ZRS.

  Arhiv: Vpogled v podatke za odmero dohodnine

  FURS obvešča izplačevalce, da je na voljo vpogled v podatke za odmero dohodnine za leto 2019.

  Arhiv: Ste že uredili novo pooblastilo za dostop do elektronskih bolniških listov?

  Vsi poslovni subjekti si zato morate urediti NOVO pooblastilo za dostop do postopka eBOL, kar lahko storite na vseh točkah SPOT oziroma elektronsko na portalu SPOT.

  Arhiv: SI-CERT opozarja: če vam poslovni partner sporoči drugo številko bančnega računa, gre lahko za goljufijo!

  Na nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT v zadnjem času opažajo povečano število spletnih goljufij vrivanja v poslovno komunikacijo (znanih tudi kot “Man-In-The-Email” napadi ali BEC – Business Email Compromise), katerih žrtve so predvsem podjetja, ki poslujejo s tujino.

  Arhiv: Vabilo na Okroglo mizo ZDSS: Pravice plačnikov davkov v Sloveniji

  Na Okroglo mizo so kot aktivni govorci povabljeni predstavniki Ministrstva za finance, sodišč, izobraževalnih inštitucij (Pravo in uprava), gospodarstva, računovodskih, pravnih in davčno-svetovalnih organizacij.

  Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2019

  Seminarje bosta izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo v Ljubljani, Celju, Dravogradu, Novem mestu, Mariboru, Krškem, Murski Soboti, Zagorju ob Savi in Velenju med 8. in 23. januarjem 2020. Za prijave do vključno 14 dni pred posamezno izvedbo seminarja se prizna 20 % popust!
  Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.
  Prvi seminar bo potekal že 11. 12. 2019!

  Arhivi