Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: GZS-ZIT: Digitalizacija MSP kot pospešek za oživitev gospodarstva – kaj še moramo storiti?

  Na dogodku, ki bo potekal v obliki digitalnega sestanka preko aplikacije Zoom, bomo preučili kakšne so možnosti za »digitalni pospešek« malih in srednjih podjetij v Sloveniji.

  Arhiv: FURS: Spremenjeni podračuni za plačilo trošarin in okoljskih dajatev

  Sprememba dokumenta

  Arhiv: FURS: Iskalnik računov in referenc za plačilo obveznih dajatev

  Sprememba dokumenta

  Arhiv: FURS: Spremenjeni računi občin za plačilo obveznih dajatev

  Sprememba dokumenta

  Arhiv: STA: Sredi tedna se izteka vrsta ukrepov za blažitev posledic epidemije

  Ljubljana, 28. junija (STA) - Hkrati z mesecem junijem se izteka kar nekaj ukrepov, ki jih je v želji po pomoči gospodarstvu in zaščiti delovnih mest uveljavilo dosedanjih osem protikoronskih zakonov. Med drugim se iztekata ukrepa povračila nadomestila plače zaradi začasnega čakanja na delo ter subvencioniranje skrajšanega delovnega časa. Slednjemu se sicer obeta podaljšanje.

  Arhiv: FURS: S 1. 7. 2021 veljajo nova pravila o DDV pri e-trgovanju

  Kaj se spreminja in kaj to pomeni za davčne zavezance? Kaj je potrebno narediti?
  Obračunavanje davka na dodano vrednost (DDV) pri čezmejnem e-trgovanju se v EU posodablja. Ena od novosti je tudi ukinitev oprostitve plačila DDV za uvoz blaga v EU v vrednosti, ki ne presega 22 EUR. Tako bo treba od 1. 7. 2021 za vse blago, uvoženo v EU, plačati DDV. Nova pravila o DDV pri e-trgovanju v EU so prilagojena za enotni digitalni trg: bolj pravična, enostavnejša in omogočajo manj goljufanja.

  Arhiv: ZZZS: Pridobitev mobilne identitete smsPASS na območnih enotah ZZZS

  Od 24. junija 2021 lahko stranke tudi pri območnih enotah ZZZS v času uradnih ur na podlagi predhodne najave opravijo identifikacijo in podpišejo zahtevek za pridobitev mobilne identitete smsPASS.

  Arhiv: Informacija o poslovanju gospodarskih družb in s.p. dejavnosti 69.200 za leto 2020

  Pripravljena je analiza dejavnosti 69.200 za leto 2020 za gospodarske družbe in samostojne podjetnike posameznike, katerih osnovna dejavnost je opravljanje računovodske, knjigovodske in revizijske dejavnosti ter davčno svetovanje.

  Arhiv: FURS: Prenehanje veljavnosti interventnih ukrepov na področju plačilnih ugodnosti

  Do odloga plačila oziroma obročnega plačila v skladu z interventnimi ukrepi samo še do konca junija.

  Arhiv: SPS: Razpis za spodbude za digitalno transformacijo MSP

  Končno so pridobljena vsa soglasja, ki so bila potrebna za objavo razpisa za spodbude za digitalno transformacijo podjetij. V okviru javnega razpisa v vrednosti 30 mio EUR, bo sofinanciranih najmanj 300 projektov oz. podjetij, ki bodo izvedla digitalno transformacijo, dvig kompetenc zaposlenih v podprtih podjetjih ter povečala dodano vrednost na zaposlenega. Do prijave na razpis pa so upravičeni projekti iz obeh kohezijskih regij.

  Arhivi