Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: FURS: Finančna uprava odpremila nove odločbe o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021

  Finančna uprava je včeraj odpremila 72.249 novih odločb o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021. Prejeli jih bodo zavezanci, ki so zaradi uporabe nepravilnih vhodnih podatkov o višini katastrskega dohodka (KD) za določena gozdna zemljišča, posredovana s strani Geodetske uprave, v začetku maja 2022 prejeli napačne odmerne odločbe.

  Arhiv: UL RS: Sprememba Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja - POPRAVEK

  Uredba, objavljena v Uradnem listu št. 87/2022 z dne 24. 6. 2022, spreminja višino povračila stroškov za prevoz na delo in z dela, ki se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja.

  Arhiv: Ukrep kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni z 31. majem potekel

  Od 1. junija dalje ni več mogoče uporabljati ukrepa kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni (do treh dni brez potrdila o upravičeni odsotnosti, ki ga izda osebni zdravnik), ki je bil uveden v času epidemije covida-19 z namenom razbremenitve primarnega zdravstva.

  Arhiv: UL RS: Sprememba Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja

  Uredba, objavljena v Uradnem listu št. 87/2022 z dne 24. 6. 2022, spreminja višino povračila stroškov za prevoz na delo in z dela, ki se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja.

  Arhiv: GZS izrazila interes za sodelovanje pri iskanju odgovorov na izzive trga dela

  Vodstvo GZS je v petek na ministra za delo Luko Mesca naslovilo pismo, kjer je izrazilo interes in željo po tvornem sodelovanju pri iskanju odgovorov na izzive s področja trga dela in zaposlovanja, delovnih razmerij in pravic iz dela ter socialnih zadev.

  Arhiv: Informacija o poslovanju gospodarskih družb in s.p. dejavnosti 69.200 za leto 2021

  Pripravljena je analiza dejavnosti 69.200 za leto 2021 za gospodarske družbe in samostojne podjetnike posameznike, katerih osnovna dejavnost je opravljanje računovodske, knjigovodske in revizijske dejavnosti ter davčno svetovanje.

  Arhiv: FURS: Možnost testiranja novih vrst dohodkov REK-O obrazca

  V pomoč zavezancem pri prilagoditvi informacijskih sistemov je FURS na testnem portalu eDavki objavil dokument REK-O obrazec za izplačila vrst dohodkov z vgrajenimi predvidenimi kontrolami, ki jih je mogoče testirati. Na novo je omogočeno testiranje 20 vrst dohodkov poleg že objavljenih 18 vrst dohodkov.

  Arhiv: STA: Vlada potrdila ugodnejšo davčno obravnavo povračila stroškov prevoza na delo

  Ljubljana, 23. junija (STA) - Vlada je v okviru ukrepov za naslovitev visokih cen pogonskih goriv povračilo stroškov prevoza na delo, ki se ne všteva v davčno osnovo, zvišala z 0,18 na 0,21 evra za kilometer. Višino neobdavčenega povračila stroškov prevoza na službenem potovanju pa je zvišala z 0,37 na 0,43 evra za kilometer. Spremembe se bodo začele uporabljati julija.

  Arhiv: FURS: Moteno delovanje sistema eDavki, 1. 7. 2022

  V petek, 1. 7. 2022, bo od 00:00 (polnoč) do predvidoma 10:00 zaradi nadgradnje Registra davčnih zavezancev moteno delovanje sistema eDavki.

  Arhiv: FURS: Stanje turističnega bona in Bona21 preverite v eDavkih

  V samo eni minuti lahko stanje bona prevrite prek mobilne aplikacije eDavki, čakalni čas v klicnem centru Finančne uprave RS pa je zaradi navala klicev močno podaljšan.

  Arhivi