Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: SPS: Spremembe javnega razpisa P7C 2020 COVID - krediti za blažitev posledic epidemije COVID 19

    Slovenski podjetniški sklad objavlja spremembe javnega razpisa P7C 2020 COVID - krediti za blažitev posledic epidemije COVID 19.

    Arhiv: Vlada RS je na današnji dopisni seji razrešila Petra Jenka s položaja generalnega direktorja FURS

    Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji razrešila Petra Jenka s položaja generalnega direktorja Finančne uprave Republike Slovenije ter na to mesto za vršilko dolžnosti imenovala dosedanjo državno sekretarko v Ministrstvu za finance Ireno Nunčič.

    Arhiv: Vlada RS: Vlada je podaljšala ukrep čakanja na delo

    Vlada RS je ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo podaljšala še za en mesec, in sicer do 30. septembra 2020.

    Arhiv: Objavljen program 22. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev

    Rdeča nit "Strokovno čez spremembe"
    8. in 9. oktober 2020, Kongresni center Thermana Laško

    Arhiv: Zbiramo prednaročila za koledarje ZRS za leto 2021

    Uporabnega koledarja bodo veseli vaši sodelavci, stranke ali partnerji.

    Arhiv: Kaj uvrstitev Hrvaške na seznam rdečih držav pomeni za gospodarski promet med Slovenijo in Hrvaško?

    Dnes, 21. avgusta 2020, ob 00.00, je začel veljati nov vladni odlok, ki je Hrvaško uvrstil na seznam rdečih držav. Državljani Slovenije in tujci s stalnim ali začasnim bivališčem v Sloveniji, ki se na dan uveljavitve tega odloka (21. avgusta 2020) nahajajo v kateri od sosednjih držav, ki so na rdečem seznamu, se lahko vrnejo v Slovenijo do ponedeljka, 24. avgusta 2020, do polnoči, pri tem pa jim karantena ob vrnitvi v državo ne bo odrejena. Po tem datumu se omenjenim osebam zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 ob prehodu državne meje odredi karantena za obdobje 14 dni.

    Arhiv: Webinar GZS: Učinkovita priprava in izvedba online dogodkov ter konferenc

    Vaše planirane dogodke in konference za stranke, partnerje ali zaposlene ste letos najprej prestavili, zdaj pa že veste, da jih boste morali izpeljati online. Kako se tega lotiti, koliko dodatne in drugačne priprave je potrebno? Katero tehnologijo se uporablja, na kaj je potrebno še posebej paziti, kaj so naučene lekcije z online dogodkov iz prve COVID faze?

    Arhiv: ZRSZ: Povračilo izplačanega nadomestila plače za začasno čakanje na delo

    Z današnjim dnem, 20. avgust 2020, je omogočeno oddajanje zahtevkov za povračilo izplačanega nadomestila plače za začasno čakanje na delo v juliju.

    Arhiv: Nov gospodarski zagon za Slovenijo 5.0

    Slovenija je uspešno premagala prvi val širitve novega koronavirusa covid-19. Relativno hitro je bilo omejeno naraščanje okuženih oseb, zdravstveni sistem je kakovostno in požrtvovalno zagotovil, da je bilo zdravljenje in omejevanje okužb uspešno. Pred nami pa je zahtevno ohranjanje dobre epidemiološke slike kot podlage za ponovni zagon družbe in gospodarstva. GZS je pripravila dokument, ki povzema načrte tako gospodarstva kot lokalnih skupnosti in velikih infrastrukturnih projektov države, s katerimi bi zagnali nov gospodarski cikel.

    Arhiv: SPS: Javni razpis - Spodbude za digitalno transformacijo MSP (P4D-C19)

    Slovenski podjetniški sklad je danes 14. avgusta 2020 v Uradnem listu RS št. 110/2020 objavil javni razpis Spodbude za digitalno transformacijo MSP (P4D-C19).

    Arhivi