Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: V veljavi že šesti paket protikoronskih ukrepov

    Veljati je začel šesti protikoronski zakon, ki tokrat prinaša za eno milijardo evrov ukrepov za blažitev posledic covida-19. Nekateri so veljali že v času prve epidemije in se zdaj vračajo, drugi že veljajo in se podaljšujejo, nekaj je novih. Poglavitna novost je delno kritje fiksnih stroškov podjetij.

    Arhiv: ZRSZ: Danes dobrih 10 milijonov evrov izplačil

    Danes, 30. novembra, bodo na Zavodu RS za zaposlovanje na podlagi interventne zakonodaje izplačali 10,1 milijona EUR: za ukrep čakanja na delo 1.221.709 EUR, za ukrep skrajšanja polnega delovnega časa 8.804.393 EUR ter za ukrep karantene in višje sile 83.600 EUR.

    Arhiv: FURS: Kaj šesti paket protikorona ukrepov prinaša davčnim zavezancem?

    Šesti paket protikorona ukrepov (PKP6) poslovnim subjektom določa milejše pogoje za obročno plačilo in odlog plačila davkov. Ukrep velja do 31. decembra 2020, vendar ga lahko Vlada podaljša še za obdobje šestih mesecev. Obrazec je že na voljo v eDavkih. PKP6 predvideva tudi pomoč v obliki delnega povračila nekritih fiksnih stroškov. Vloga bo dostopna zgolj na eDavkih in to predvidoma od 17. decembra 2020 dalje. Rok za oddajo vloge je 31. december 2020. Finančna uprava bo nakazala pomoč do 20. januarja 2021.

    Arhiv: Kako pristopiti k preprečevanju prevar iz vidika lastnika in računovodje?, 2. 12. 2020

    Brezplačna online konferenca, 2. 12. 2020

    Arhiv: Dopolnitev aktualnih vprašanj in odgovorov s področja delovnega prava z novostmi oz. spremembami, ki jih prinaša PKP6

    Pravna služba GZS je dopolnila aktualna vprašanja in odgovore s področja delovnega prava z novostmi oz. spremembami, ki jih prinaša PKP6.

    Arhiv: STA: Vlada večino protikoronskih omejitev podaljšala za en teden, nekatere za 14 dni

    Vlada je večino ukrepov za zamejitev epidemije covida-19 podaljšala za teden dni, med drugim zaprtje neživilskih trgovin, prepoved zbiranja ter gibanja po državi, izobraževalne ustanove ostajajo zaprte. Za prihodnjih 14 dni je podaljšala obvezno nošenje zaščitnih mask, zaustavitev javnega prometa in omejitve izvajanja športnih dejavnosti.

    Arhiv: Povzetek PKP#6

    Državni zbor je na seji 25. novembra 2020 sprejel Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covid-19 oziroma t. i. #PKP6, ki določa začasne ukrepe za omilitev in odpravo posledic nalezljive bolezni covid-19. Zakon je Državni zbor že poslal v obravnavo Državnemu svetu. Zakon bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

    Arhiv: STA: DZ potrdil šesti protikoronski zakon s poglavitno novostjo, delnim kritjem fiksnih stroškov podjetij

    Ljubljana, 25. novembra (STA) - DZ je danes potrdil šesti protikoronski zakon, ki ga je vlada pripravila z namenom omilitve posledic drugega vala epidemije covida-19. Njegova poglavitna novost je delno kritje fiksnih stroškov tistih podjetij, ki jim bodo prihodki zaradi epidemije upadli za najmanj 30 odstotkov. Skupna vrednost ukrepov je ena milijarda evrov.

    Arhiv: Obsežne posledice pandemije na javne finance

    Nov val okužb postavlja pod vprašaj uresničitev napovedi za zadnje četrtletje, poslabšuje stanje v javnih financah.

    Arhiv: NIJZ: Nov telefon za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19: 080 51 00

    24 ur, vsak dan, klic je brezplačen.

    Arhivi