Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  STA: Bančni regulator združitvi Nove KBM in SKB prižgal zeleno luč

  Maribor, 27. junija (STA) - Evropska centralna banka in Banka Slovenije sta izdali dovoljenji za združitev Nove KBM in SKB banke v eno pravno entiteto. Njuna pravna združitev je predvidena 22. avgusta, naslednji dan pa bodo združeno banko preimenovali v OTP banko, so sporočili iz Nove KBM.

  Raziskava lastniškega nasledstva v slovenskih podjetjih (anketa)

  Izsledki bodo za našo dejavnost, pa tudi za naše stranke nadvse zanimivi in koristni, saj postaja vprašanje nasledstva ob t.i. srebrnem cunamiju vse pomembnejša tema.

  STA: Vlada potrdila predlog novele zakona o gospodarskih družbah

  Ljubljana, 26. junija (STA) - Vlada je danes potrdila predlog novele zakona o gospodarskih družbah, s katerim se v slovenski pravni red prenašajo štiri evropske direktive. Z novelo želijo pristojni zagotoviti večjo preglednost poslovanja in večjo družbeno odgovornosti gospodarskih družb, so po seji sporočili iz vlade.

  Javni razpis za sofinanciranje izgradnje novih naprav za proizvodnjo električne energije iz hidro in/ali geotermalne energije za obdobje 2024 do 2026 (NOO – HEGE OVE 2024)

  Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je v okviru NOO objavilo javni razpis, katerega namen je dodelitev nepovratnih sredstev za sofinanciranje izgradnje novih naprav za proizvodnjo električne energije iz hidro in/ali geotermalne energije.

  Arhiv: STA: Ta teden bo po letu dni blokade znova zasedal ESS (ozadje)

  Ljubljana, 25. junija (STA) - Ta teden bo po skoraj letu dni blokade znova zasedal Ekonomsko-socialni svet (ESS). Socialni partnerji bodo namreč v petek uradno podpisali deklaracijo o spoštovanju in spodbujanju socialnega dialoga, takoj nato pa se bodo po napovedih lotili predlogov davčnih sprememb, ukrepov v zdravstvu in sprememb zakona o evidencah delovnega časa.

  Excel za računovodje (tečaj razvit v sodelovanju B2 z ZRS)

  10 % popust za člane ZRS s kodo ZRS10!
  Prvi termin: 9.7.2024 - 10.7.2024 (09.00–13.00), Ljubljana v živo, rok za prijave: 1.7.2024

  SIR: Pojasnilo 1 k okviru SRS 2024 in Pojasnilo 1 k SRS 2

  Komisija za SRS je pripravila Pojasnilo 1 k okviru SRS 2024 – Terjatve za vstopni davek na dodano vrednost in Pojasnilo 1 k SRS 2 – Emisijski kuponi, ki ureja računovodenje emisijskih kuponov.

  MGTŠ: Pri Slovenskem podjetniškem skladu na voljo vavčerji za pridobitev certifikatov kakovosti

  Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju: SPS) je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport objavil javni poziv V3 – Vavčer za pridobitev certifikatov. Gre za tretji javni poziv v okviru vavčerskih spodbud malih vrednosti v letošnjem letu, ki jih lahko podjetja prejmejo hitro in enostavno za različne poslovne vsebine.

  UPPD: Nov sveženj pravil za boj proti pranju denarja

  V Uradnem listu Evropske unije je bil 19. junija 2024 objavljen nov sveženj pravil za boj proti pranju denarja.

  Arhivi