Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZZZS: Nevštevanje dodatkov zaradi epidemije COVID-19 v osnovo za nadomestila plač v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja

    S tem navodilom dopolnjujemo dosedanje informacije o nevštevanju dodatkov zaradi epidemije COVID-19 v osnovo za nadomestila plač v breme ZZZS.

    Arhiv: FURS: Izjava za delodajalce o izplačilu kriznega dodatka je že na eDavkih

    Od prejšnjega tedna je na eDavkih dostopna Izjava o izplačilu kriznega dodatka (NF-KrizniDod). Za povračilo izplačanega tovrstnega dodatka delodajalec preko informacijskega sistema FURS predloži izjavo, s katero izjavlja, da je zaposlenemu izplačal krizni dodatek.

    Arhiv: FURS: Onemogočeno plačevanje iz eDavkov preko spletne banke Abanet

    Davčne zavezance, ki so do 31. 12. 2020 svoje obveznosti poravnavali s spletnim plačilom iz eDavkov preko spletne banke Abanet, pozivamo, da pri plačevanju obveznosti po 1. 1. 2021 ne uporabljajo računa in reference, določene pri predhodnih plačilih iz eDavkov. Taka plačila se štejejo kot napačna in jih Uprava za javna plačila vrne na račun zavezanca.

    Arhiv: FURS: Izvršba nedavčnih obveznosti

    Sprememba dokumenta

    Arhiv: MF in FURS: Namenitev dela dohodnine v višini 1% in dopolnitev seznama upravičencev do donacij za leto 2020

    Povišal se je odstotek dela dohodnine za donacije iz 0,5% na 1%. Vlada Republike Slovenije bo najpozneje do 15. maja 2021 določila dopolnjen seznam upravičencev do donacij za leto 2020.

    Arhiv: FURS: Moteno delovanje sistema eDavki

    Od srede, 27. 1. 2021, dalje FURS zaznava moteno delovanje sistema eDavki. Težave odpravljajo.

    Arhiv: FURS: Podaljšanje ukrepa o začasni omejitvi začetka postopkov davčne izvršbe do 17. 3. 2021

    Gre za podaljšanje ukrepa iz sedmega protikoronskega paketa (PKP7). V času veljavnosti ukrepov davčni organ začne davčno izvršbo samo v nujnih zadevah.

    Arhiv: STA: DZ bo osmi protikoronski zakon potrjeval prihodnji torek

    Ljubljana, 27. januarja (STA) - DZ bo osmi protikoronski zakon, ki prinaša dodatnih 320 milijonov evrov pomoči za blažitev posledic epidemije covida-19, potrjeval v torek, 2. februarja. Tako je danes sklenil kolegij predsednika DZ Igorja Zorčiča. Sledila bo še ena izredna seja, na kateri naj bi poslanci sklenili, da zakona ni mogoče izpodbijati na referendumu.

    Arhivi