Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZRSZ: Možnost delnega povračila nadomestila plače podaljšana do konca avgusta

    Vlada RS je do konca avgusta podaljšala ukrep delnega povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo, ki ga določa Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (ZIUPDV).

    Arhiv: ZRSZ: 10. avgusta zadnje izplačilo povračila nadomestila plače za čakanje na delo ali višjo silo

    Zavod RS za zaposlovanje: Predvidoma 10. avgusta bomo izvedli zadnje izplačilo povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo ali odsotnost zaradi višje sile v obdobju od 13. marca do 31. maja. Upoštevajo se obrazci REK, oddani do 20. julija.

    Arhiv: MDDSZ: Ukrep čakanja na delo podaljšan do 31. avgusta

    Vlada RS je sklenila, da se ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo, ki ga določa Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 podaljša do 31. avgusta 2020.

    Arhiv: UPPD: Posredni nadzor nad izvajanjem ukrepov za odkrivanje in preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma

    Urad Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja bo pričel izvajati posredni nadzor nad izvajanjem ukrepov za odkrivanje in preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma.

    Arhiv: ZRSZ: Povračilo izplačanega nadomestila plače za začasno čakanje na delo v juniju

    Na portalu za delodajalce je omogočena oddaja zahtevkov za izplačilo povračila nadomestila plače za zaposlene, ki ste jih napotili na začasno čakanje na delo v juniju 2020.

    Arhiv: Informacija o poslovanju gospodarskih družb in s.p. dejavnosti 69.200 za leto 2019

    Pripravljen je razvoj in številčni prikaz panoge 69.200 za leto 2019 za gospodarske družbe in samostojne podjetnike posameznike, katerih osnovna dejavnost je opravljanje računovodske, knjigovodske in revizijske dejavnosti ter davčno svetovanje za zunanje naročnike v slovenskem in angleškem jeziku.

    Arhiv: SURS: Povprečna bruto plača za maj 2020 za 2,3 % nižja od plače za april 2020

    Povprečna bruto plača za maj 2020 je znašala 1.892,31 EUR in je bila nominalno za 2,3 %, realno pa za 3,2 % manjša od bruto plače za april 2020. V primerjavi s povprečno bruto plačo za maj 2019 pa je bila večja: nominalno za 9,5 %, realno pa za 10,8 %.

    Arhiv: Webinar GZS: Zadnja kontrola: Ste upravičeni do državne pomoči za nadomestilo škode, ki jo je povzročil izbruh epidemije COVID-19?

    Izkoristite priložnost in se udeležite webinarja, kjer boste zvedeli, na kakšen način lahko dokažete škodo, povzročeno zaradi izbruha epidemije COVID-19, kako metodologijo v praksi uporabiti in kdaj je potrebno upoštevati morebitno sezonsko naravo podjetja. Webinar bo v torek, 28. julija 2020 od 10.00 do 11.00 ure.

    Arhiv: FURS: Plačilo prispevkov za socialno varnost pred potekom odloga

    Samozaposleni, ki jim je bilo po Zakonu o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov za dve leti (do 31. marca 2022) odloženo plačilo prispevkov za socialno varnost za obdobje od marca do maja 2020, lahko odložene prispevke plačajo predčasno, a morajo o tem obvestiti Furs.

    Arhiv: ZRSZ: Zadnje izplačilo povračila nadomestila plače za začasno čakanje in višjo silo

    Zaradi nujnosti upoštevanja vseh postopkov pri pridobivanju sredstev iz državnega proračuna bodo na Zavodu 10. avgusta izvedli zadnje izplačilo povračila nadomestila plače, ki so ga delodajalci lahko uveljavljali zaradi začasnega čakanja na delo ali višje sile v obdobju od 13. marca do 31. maja po Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije in omejitev njenih posledic (ZIUZEOP in ZIUZEOP-A).

    Arhivi