Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA : Vlada nekoliko omilila pogoje za ponudnike storitev in trgovine v rumenih regijah

    Ljubljana, 28. aprila (STA) - Od ponedeljka bodo za ponudnike storitev in trgovine v rumenih regijah veljala nekoliko ohlapnejša prostorska omejitev. V zaprtih javnih prostorih bo veljala omejitev na 20 kvadratnih na posamezno stranko, medtem ko v oranžnih statističnih regijah ostaja število oseb v zaprtih javnih prostorih enako kot doslej, je danes sklenila vlada.

    Arhiv: Preizkušeni strokovnjak za obračun plač

    Pridobite certifikat in znanje, ki ga potrebujete, da postanete dober strokovnjak za obračun plač.
    Člani Zbornice računovodskih servisov (ZRS) imajo 10 % popust na kotizacijo.

    Arhiv: ZZZS: Obvezno elektronsko vlaganje zahtevkov za povračilo izplačanega nadomestila prek sistema SPOT ali vmesnika eNDM od 1. 1. 2023

    Posredujemo informacijo o uveljavitvi novele Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, na podlagi katere bo od 1. 1. 2023 elektronsko vlaganje zahtevkov za refundacije nadomestil obvezno za vse poslovne subjekte.

    Arhiv: GZS: Davčne spremembe dvigujejo konkurenčnost plačanih delovnih mest strokovnjakov in spodbujajo zeleno transformacijo

    Ljubljana, 23. april 2021 - »Davčna predvidljivost v povezavi z razbremenitvijo stroškov dela strokovnjakov in zeleno davčno reformo podpiramo in si nadejamo skorajšnjega sprejetja navedenega svežnja zakonov. Gospodarstvo bo s tem lažje zadržalo ključne kadre v Sloveniji, naša država bo postala bolj privlačna za nova kakovostna delovne mesta v regiji,« je povedal mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije.

    Arhiv: UO GZS o prihodnjih protikoronskih ukrepih za pomoč gospodarstvu

    Ljubljana, 22. april 2021 – Člani UO GZS so na današnji e-seji z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom razpravljali o prihodnjem paketu interventne zakonodaje za pomoč gospodarstvu, podaljšanju moratorija za kredite in poenostavitvi obstoječe poroštvene sheme. Obravnavali so tudi Letno poročilo GZS 2020 in ga poslali v potrditev Skupščini GZS.

    Arhiv: GZS: gospodarstvo potrebuje dodatni paket protikoronskih ukrepov

    Gospodarstvo še vedno čuti posledice trajajoče epidemije covid-19. Zato na GZS izpostavljamo, da je nujno podaljšati in do določene mere spremeniti nekatere že obstoječe ukrepe, kot so čakanje na delo, skrajšani delovni čas, povračilo nekritih fiksnih stroškov, temeljni dohodek ter povračilo oz. kritje stroškov karantene ter odsotnosti zaradi višje sile.

    Arhiv: SURS: Uporabniki so v 2020 izrazili visoko stopnjo zadovoljstva s SURS

    Zadovoljstvo in potrebe uporabnikov naših podatkov in storitev redno spremljamo in na podlagi izraženih mnenj, predlogov izboljšujemo naše produkte in storitve. Ključne ugotovitve spremljanja zadovoljstva in potreb uporabnikov v 2020 predstavljamo v poročilu.

    Arhiv: FURS: Vračila upravičenj po ZIUZEOP in ZIUOOPE – delodajalci

    Sprememba dokumenta.

    Arhivi