Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZRSZ: Strokovni posvet o zaposlovanju in delu tujcev

    Vljudno vabljeni na strokovni posvet za delodajalce, ki ga organizira Zavod RS za zaposlovanje in na katerem bodo predstavljene zadnje novosti Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, ki so pričele veljati v aprilu 2022.

    Arhiv: Upravni odbor zastopa interese vseh članov ZRS

    Člani ZRS vsake štiri leta z volitvami izberejo člane upravnega odbora, ki zastopajo njihove interese in aktivno sodelujejo pri uresničevanju ključnih projektov. Kaj so pravzaprav njihove naloge in kakšna je struktura odbora smo opisali v članku na naši spletni strani.

    Arhiv: Računovodenje za kulturnike

    Ljudem v kreativnih poklicih računovodstvo pogosto povzroča sive lase in krade čas, ki bi ga lahko porabili za delo. S premišljeno izbiro statusa ob registraciji dejavnosti pa si lahko prihranite tako čas kot tudi denar.

    Arhiv: Pomen pridobitve naziva 'Strokovni vodja računovodskega servisa'

    3. junija je razpisan izpitni rok za pridobitev certifikata 'Strokovni vodja računovodskega servisa', s katerim strankam zagotavljate večjo varnost poslovanja in višjo dodano vrednost vaših storitev, omogoča pa vam tudi vpis v Register računovodske poklicne skupine in Katalog certificiranih računovodskih servisov Slovenije.

    Arhiv: Sodelovanje med strankami in računovodskimi servisi zagotavlja večjo varnost poslovanja

    Za zagotavljanje kakovostnih računovodskih storitev je zelo pomembno sodelovanje in zaupanje med strankami in računovodskimi servisi. Podjetniki, ki zaupajo računovodskim servisom in jih aktivneje vključujejo v svoje odločitve, praviloma varneje poslujejo in se lažje soočajo z različnimi izzivi na poti do uspeha.

    Arhiv: Kaj nam prinaša leto 2019?

    Digitalizacija in avtomatizacija računovodskih storitev bosta tudi letos doživljali hiter razvoj, s tem pa se bodo še naprej spreminjala tudi pričakovanja strank. Te bodo od računovodskih servisov pričakovale več poslovnega svetovanja, kar pomeni, da zaposleni postajajo ena ključnih prednosti pred konkurenco.

    Arhiv: Slovensko gospodarstvo konec leta 2018

    Leto 2018 je bilo za slovensko gospodarstvo uspešno. Zmanjšali smo število brezposelnih, povečali investicije in ustvarili presežek. Pred nami je leto, ki bo prineslo polno novih izzivov. Naj bodo dobri rezultati spodbuda in razlog za optimizem.

    Arhiv: Dolžnosti izvajalcev računovodskih storitev po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma

    Računovodski servisi in davčni svetovalci smo zavezanci za izvajanje ukrepov za odkrivanje in preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma. Na kratko smo pojasnili nekaj osnovnih pojmov in obveznosti, ki izhajajo iz zakonodaje.

    Arhiv: Članek: Sledite 4 računovodskim trendom v 2018

    Od razvoja računovodstva v oblaku do umetne inteligence in avtomatizacije ter naraščajoče stabilizacije kripto valut so na obzorju velike spremembe za računovodje. Tukaj so najboljši štiri računovodski trendi, ki se jih je treba zavedati leta 2018.

    Arhiv: Kakšne storitve lahko ponudimo strankam v času digitalizacije?

    Spremembe, ki jih je prinesla hitra digitalizacija poslovnih procesov, zahtevajo tudi prilagajanje ponudbe računovodskih storitev. Večina klasičnih opravil je avtomatizirana, zato v ospredje stopajo znanje in izkušnje, ki so podjetnikom lahko v veliko oporo pri doseganju dobrih poslovnih rezultatov.

    Arhivi