Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Seminar: Davčni obračun in letno poročilo za leto 2022, 13. 12. 2022, Ljubljana + Zoom

    Zbornica računovodskih servisov organizira seminar: Davčni obračun in letno poročilo za leto 2022, ki bo potekal v hibridni obliki v torek, 13. decembra 2022.

    Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2022 - urnik seminarjev po lokacijah

    Zbornica računovodskih servisov v sodelovanju z območnimi zbornicami in samostojnimi regionalnimi zbornicami v sistemu GZS tudi letos organizira seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2022.

    Arhiv: Računalniški tečaj EXCEL TRIKI (napredni nivo zahtevnosti) - Ljubljana + online

    Tečaj je namenjen vsem, ki dnevno uporabljate Excel pri svojem delu in želite iz orodja iztisniti še več! Člani Zbornice računovodskih servisov s promokodo ZRS10 dobite 10 % popust na redno ceno 210 € + DDV.

    Arhiv: STA: DZ sprejel novelo zakona o dohodnini

    Ljubljana, 28. novembra (STA) - DZ je z glasovi poslancev Svobode, SD in Levice potrdil novelo zakona o dohodnini, ki bo ustavila postopno zviševanje splošne olajšave do leta 2025 ter odpravila nekatere razbremenitve, potrjene spomladi v času prejšnjega sklica parlamenta. Poslanci SDS so glasovali proti, v NSi so se vzdržali.

    Arhiv: MF, FURS: Pojasnilo o izvajanju določbe 19. člena (državna služba) konvencije o izogibanju dvojnega obdavčevanja dohodka in premoženja z Avstrijo

    V medijih v zadnjih dneh odmevajo novice o sodbah Upravnega sodišča Republike Slovenije (Upravno sodišče RS) in v javnosti se posledično porajajo vprašanja o morebitni spremembi razlage v zvezi z izvajanjem določb 19. člena Konvencije med Republiko Slovenijo in Republiko Avstrijo o izogibanju dvojnega obdavčevanja v zvezi z davki na dohodek in premoženje (konvencija).

    Arhiv: ZRSZ: Poti zaposlovanja invalidov in dobre prakse delodajalcev

    Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad vas ob mednarodnem dnevu invalidov tudi letos vabi na spletno srečanje z naslovom Poti zaposlovanja invalidov in dobre prakse delodajalcev. Dogodek bo potekal v petek, 2. decembra, med 9. in 12. uro.

    Arhiv: SPS: Spremembe Vavčerja za dvig digitalnih kompetenc

    Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je v Uradnem listu in na svoji spletni strani danes 25. 11. 2022 objavil spremembe javnega poziva REVAV-7/ Vavčer za dvig digitalnih kompetenc, ki je financiran iz sredstev REACT EU.

    Arhiv: Eurostat: Letna stopnja inflacije v EU

    Letna stopnja inflacije v EU je oktobra znašala 11,5 % (septembra 10,9 %). Najnižje letne stopnje so bile v Franciji (7,1 %), Španiji (7,3 %) in na Malti (7,4 %), najvišje pa v Estoniji (22,5 %), Litvi (22,1 %) in na Madžarskem (21,9 %). V Sloveniji je bila inflacija 10,3-odstotna.

    Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

    Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 3. četrtletje 2022.

    Arhiv: ZZZS: Uvedba obveznega elektronskega vlaganja zahtevkov za refundacijo nadomestil plač - 1. januar 2023

    Z dnem 1. 1. 2023 se uveljavi novela Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, na podlagi katere morajo biti vsi zahtevki za refundacijo nadomestil plač od 1. 1. 2023 naprej vloženi elektronsko. Papirnih zahtevkov na ZZZS po 1. 1. 2023 ne bodo več sprejemali.

    Arhivi