Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Pomen pridobitve naziva 'Strokovni vodja računovodskega servisa'

    3. junija je razpisan izpitni rok za pridobitev certifikata 'Strokovni vodja računovodskega servisa', s katerim strankam zagotavljate večjo varnost poslovanja in višjo dodano vrednost vaših storitev, omogoča pa vam tudi vpis v Register računovodske poklicne skupine in Katalog certificiranih računovodskih servisov Slovenije.

    Arhiv: Poročilo o zavarovalnem programu poklicne odgovornosti za člane ZRS za leto 2018

    Zaradi ugodnega škodnega rezultata v letošnjem letu obe zavarovalnici (vsem že zavarovanim v lanskem letu) priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo, ki se obračuna na zavarovalni polici za leto 2019.

    Arhiv: Ugodnejše zavarovanje poklicne odgovornosti izboljšuje kakovost računovodskih storitev

    Ponudniki računovodskih storitev imajo v okviru članstva v Zbornici računovodskih servisov na voljo vsebinsko in komercialno prilagojen program zavarovanja poklicne odgovornosti, ki je zavarovancem lani omogočil v povprečju 50 odstotkov vračila zavarovalne premije.

    Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

    Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 4. četrtletje 2018.

    Arhiv: Sodelovanje med strankami in računovodskimi servisi zagotavlja večjo varnost poslovanja

    Za zagotavljanje kakovostnih računovodskih storitev je zelo pomembno sodelovanje in zaupanje med strankami in računovodskimi servisi. Podjetniki, ki zaupajo računovodskim servisom in jih aktivneje vključujejo v svoje odločitve, praviloma varneje poslujejo in se lažje soočajo z različnimi izzivi na poti do uspeha.

    Arhiv: Nova koda namena SPSP v Šifrantu kod namenov plačil

    Na pobudo Združenja bank Slovenije je bila na EU ravni v Šifrant kod namenov plačil dodana nova koda s kratico SPSP (SalaryPensionSumPayment). Po vsebini gre za plače in pokojnine, ki niso bile nakazane v rednih rokih, ampak v skupnem nakazilu za nazaj, in izplačila zaostalih plač (zaradi likvidnostih težav, vračila delavca na delo, izplačila delavcem iz stečajne mase).

    Arhivi