Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Vlada RS: Od ponedeljka strožje zahteve za izpolnjevanje pogoja PCT

    Vlada je na včerajšnji seji sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki med drugim določajo pogostnost presejalnega testiranja s testi HAG za samotestiranje oziroma testiranja s testi HAG na vsakih 48 ur, dvakrat tedensko samotestiranje za vse učence osnovne šole, dijake in študente in obveznost nošenja mask kljub izpolnjenemu pogoju PC za dejavnosti zdravstva, izobraževanja in socialnega varstva ter v dejavnostih in pri izvajanju vseh storitev pri katerih prihaja do medsebojnega stika.

    Arhiv: Analitika GZS: Storitvena podjetja po anketi GZS za 2022 bolj optimistična

    V aktualni anketi o gospodarskih pričakovanjih, po metodologiji Eurochambres, so slovenski gospodarstveniki v septembru letos kot največji izziv pri poslovanju v letu 2022 izpostavili pomanjkanje usposobljenih delavcev ter stroške dela. Največje posledice, povezane z epidemijo covida-19, ki bodo vplivale na poslovanje podjetij v letu 2022, so motnje v dobavni verigi in morebitni zajezitveni ukrepi. Več podjetij za leto 2022 pričakuje porast glavnih parametrov poslovanja (prodaje, zaposlenih, investicij) kot pa njihov padec, ob tem, da industrijska podjetja pričakujejo slabše splošne pogoje poslovanja, storitvena pa boljše.

    Arhiv: GZS: Pomanjkanje zaposlenih eden ključnih izzivov v slovenskem gospodarstvu

    Vsaj tretjina podjetij v predelovalnih dejavnostih se sooča s pomanjkanjem kadrov, v storitvenih podjetjih je ta delež dvajset odstotkov. Možni rešitvi na Gospodarski zbornici Slovenije vidimo v prilagajanju izobraževanja in pohitritvi postopkov pri zaposlovanju tujcev.

    Arhiv: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS: Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko oziroma študijsko leto 2022/2023

    Sklad je danes, 25. oktobra 2021, objavil javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko oziroma študijsko leto 2022/2023, ki jih bo možno v Izmenjevalnico oddati od 1. novembra 2021 dalje. Rok za oddajo potreb je do vključno 31. januarja 2022.

    Arhiv: FURS: Finančna uprava RS bo okrepila nadzore spoštovanja PCT pogojev

    Še zlasti bomo veliko pozornost preverjanja spoštovanja PCT pogoja namenili zavezancem, ki delujejo na območju Obalno-kraške in Goriške regije.

    Arhiv: Anketa GZS: Pomoč pri analizi inovativnosti 2021

    Po lanskem letu, ko je GZS izvedla prvo pilotno analizo stanja inovativnosti v slovenskem gospodarstvu je čas za novo, obširnejšo analizo. Vljudno vabljeni k sodelovanju.

    Arhiv: SPS: Za VZHODNO kohezijsko regijo dodatno na voljo še 1 mio EUR mikrokreditov iz Sklada skladov SID banke

    Dobrodošla informacija za vsa mikro, mala in srednje velika podjetja, locirana v VZHODNI kohezijski regiji. Slovenski podjetniški sklad bo, za zapolnitev kvote, objavil izravnalni razpis za dodatnih 1 mio EUR mikrokreditov.

    Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Kongres davčnih svetovalcev Slovenije 2021

    Za člane ZRS nudi organizator ugodnejšo kotizacijo.

    Arhiv: Nakup e-Zbornika prispevkov 23. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev

    Zbornica računovodskih servisov nudi možnost nakupa e-Zbornika 23. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev na 104 straneh.

    Arhiv: SIR: Revizijski svet je sprejel Smernice za oblikovanje cen revizijskih storitev

    Revizijski svet je sprejel Smernice za oblikovanje cen revizijskih storitev.

    Arhivi