Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: MF: Nova številka Pregleda javnofinančnih gibanj

    Ministrstvo za finance je objavilo nov Pregled javnofinančnih gibanj s podatki za prvih osem mesecev letošnjega leta. Prihodki državnega proračuna so v tem obdobju znašali 5,8 milijarde evrov, odhodki pa 8,1 milijarde evrov. Državni proračun je v prvih osmih mesecih tako izkazal primanjkljaj v višini skoraj 2,3 milijarde evrov.

    Arhiv: STA: Informacijski pooblaščenec: Vsesplošno merjenje temperature ni obvezno niti smiselno

    Pri informacijskem pooblaščencu v zadnjem času zaznavajo širjenje napačnih in zavajajočih informacij ter ponudb glede merjenja telesen temperature. Ob tem so opozorili, da ukrep merjenja temperature ni nujen in smiseln vedno ter povsod. Merjenje pa je mogoče izvesti brez trajne obdelave osebnih podatkov, so še zapisali v sporočilu za javnost.

    Arhiv: Zamenjajte izvajalca računovodskih storitev brez stresa

    Podjetja se odločijo za menjavo ponudnika računovodskih storitev iz različnih razlogov. Da bi proces potekal brez stresa in bi podjetje lahko čim bolj nemoteno nadaljevalo z delom, so vam lahko v pomoč postopki, ki smo jih pripravili na ZRS.

    Arhiv: Vlada RS: Vstop v Slovenijo iz držav na oranžnem in rdečem seznamu brez karantene, zadostuje predložitev negativnega test

    Vlada je na seji 26. septembra 2020 sprejela Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije, s katerim se spreminjajo pravila odrejanja karantene na podlagi priporočila Evropske komisije.

    Arhiv: Vlada 23. septembra potrdila predlog #PKP5

    Arhiv: MGRT: Spletna stran goriva.si

    Spletna aplikacija goriva.si prikazuje maloprodajne cene naftnih derivatov na posameznih bencinskih servisih v Sloveniji.

    Arhiv: UJP: Dopolnjena spletna aplikacija UJPnet zaradi ukinitve standarda e-SLOG verzija 1.6 in 1.6.1 ter uvedbe izmenjave e-naročilnic, e-potrditev naročilnic in e-dobavnic v standardu e-SLOG 2.0

    Dne 26. september 2020 je bila zaradi prehoda na uporabo standarda e-SLOG 2.0 za izmenjavo e-računov in uvedbe izmenjave e-naročilnic, e-dobavnic in e-potrditev naročilnic (v nadaljnjem besedilu: e-dokumenti) v standardu e-SLOG 2.0, nameščena nova verzija spletne aplikacije UJPnet, verzija 1.65 (v nadaljnjem besedilu: UJPnet).

    Arhiv: Spletna anketa Gospodarska pričakovanja 2021 – vabljeni k sodelovanju

    Obsega 6 kratkih vprašanj. Anketa je anonimna in GZS jamči, da so podatki in odgovori iz individualnih vprašalnikov strogo zaupni.

    Arhiv: Vlada RS-Dodič Fikfak: V ocenah tveganja predvideti, kako preprečiti vnos virusa v podjetje

    O aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta na novinarski konferenci spregovorila Metoda Dodič Fikfak, predstojnica Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa, in vladni govorec Jelko Kacin.

    Arhiv: Vlada RS: 5. sveženj protikoronskih ukrepov osredotočen na trg dela ter področje zdravstva

    Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 so sodelovali minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni na NIJZ Nuška Čakš Jager in vladni govorec Jelko Kacin.

    Arhivi