Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Primeri dobre prakse promocije zdravja na delovnem mestu

    Nekatera podjetja se zavedajo, da z rednim servisiranjem pisarniških naprav znatno zmanjšajo stroške vzdrževanja, na zaposlene pa pogosto kar pozabijo. Že z majhnimi ukrepi lahko znatno zmanjšate bolniške odsotnosti in z dobrimi delovnimi pogoji poskrbite za večjo učinkovitost. Predstavljamo vam tri primere dobre prakse, ki vas bodo morda navdihnili in spodbudili.

    Arhiv: Predsednik ZRS izvoljen za člana UO EFAA

    Na volitvah v Upravni odbor EFAA je bil Aleksander Štefanac, predsednik ZRS, izvoljen za člana UO EFAA z mandatom dveh let.

    Arhiv: Infopika - svetovalni center GZS

    Infopika je svetovalni center Gospodarske zbornice Slovenije, kjer na enem mestu nudimo različne poslovne informacije in nasvete podjetjem iz različnih področij vsakodnevnega poslovanja.

    Arhiv: Kratka anketa MJU o portalu SPOT in poročanju

    V okviru projekta Enotna Poslovna Točka na Ministrstvu za javno upravo se izvaja prenova portala SPOT (e-VEM). Računovodski servisi ste med ključnimi uporabniki portala, zato MJU prosi za sodelovanje in nekaj minut vašega časa za izpolnitev kratke ankete.

    Arhiv: Slovenski računovodje in davčni svetovalci so bili izpostavljeni pritiskom k neetičnim in nezakonitim dejanjem

    V raziskavi "Računovodje pod pritiskom", ki smo jo izvedli v sodelovanju z Evropsko zvezo računovodij in revizorjev za mala in srednje velika podjetja (EFAA), je kar 57 % slovenskih anketirancev odgovorilo, da so bili izpostavljeni pritisku, da bi delovali v nasprotju s poklicno etiko ali davčno zakonodajo. Več o rezultatih raziskave preberite v članku.

    Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Nadzor FURS glede pridobitve lastnega poslovnega deleža družbe

    Finančna uprava RS na področju pridobitve lastnih poslovnih deležev v družbah zaznava visoko tveganje, zato je v letu 2018 glede tega načrtovan povečan obseg davčno inšpekcijskih nadzorov. V do sedaj izvedenih nadzorih je bilo dodatno obračunanih več kot 2.9 mio € davčnih obveznosti.

    Arhiv: Izobraževalno-razvojni program: Sodobni koncepti prodaje / naravnanost na stranke - odpovedan

    S predavateljem Brankom Žuncem bomo ponovno izvedli program seminarja s 3 moduli: sodobni koncept prodaje na področju finančno-računovodskih storitev, praktična psihologija strank in kako obdržati ceno / povečati svoj zaslužek.
    Termini programa so: 21. 9., 25. 10. in 23. 11. 2018.

    Arhiv: Razvoj in številčni prikaz panoge 69.200 za leto 2017

    Pripravljen je razvoj in številčni prikaz panoge 69.200 za leto 2017 za družbe in samostojne podjetnike posameznike, katerih osnovna dejavnost je opravljanje računovodske, knjigovodske in revizijske dejavnosti ter davčno svetovanje za zunanje naročnike v slovenskem in angleškem jeziku.

    Arhiv: Plačevanje obveznih dajatev na negotovinskih plačilnih mestih UJP

    Od 1. 3. 2018 je prek Uprave Republike Slovenije za javna plačila (UJP) omogočeno plačevanje obveznih dajatev s plačilnimi karticami in z mobilnimi denarnicami, ki podpirajo plačevanje s plačilnimi karticami, in sicer brez stroškov plačilnih storitev.

    Arhivi