Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: MDDSZ: Priročnik Kostno-mišična obolenja

  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je izdalo priročnik Kostno-mišična obolenja, povezana z delom. Priročnik obravnava težave pri štirinajstih najpogostejših kostno-mišičnih obolenjih, okoliščine na delovnem mestu, kjer se težave najpogosteje pojavijo, zgodnje zdravljenje in rehabilitacijo, ohranjanje aktivnosti, vpliv psihosocialnih dejavnikov na vračanje na delo in promocijo dobrega mišičnega zdravja.

  Arhiv: Spletni dogodek: Mehanizmi pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023

  Na dogodku, kjer vas bomo seznanili z vsebino in pogoji posameznih pomoči, bodo sodelovali tudi predstavniki Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, ki sta glavna akterja pri pridobivanju pomoči po zakonu. V drugem delu dogodka boste imeli priložnost tudi vprašati in izpostaviti tisto, kar vam je v zvezi s subvencijami najbolj nejasno.

  Arhiv: Priporočilo distributerjev: zakupite vsaj 25 % potrebne energije že sedaj

  Na četrtkovem webinarju so predstavniki pristojnih ministerstev in distributerjev pojasnili pričakovane trende rasti cen v naslednjih dveh letih. Opozorili so, da naj podjetja že v letu 2024 ne računajo na subvencije ter priporočili sklenitev večletnih (do 3 let) pogodb za energente. Podjetjem so predlagali, da ne čakajo z odločitvami, temveč zakupijo vsaj četrtino potrebne energije ter nato izvedejo še ostale nakupe v vsaj še dveh korakih. Vabljeni k ogledu posnetka webinarja.

  Arhiv: Urad RS za intelektualno lastnino: Skupni sporazum, sklenjen med SAZOR GIZ k.o. in Gospodarsko zbornico Slovenije - dodatno

  Prejeli smo več vprašanj v zvezi s Skupnim sporazumom o fotokopiranju avtorskih del prek obsega iz 50. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah pri opravljanju gospodarske dejavnosti v Sloveniji, ki sta ga sklenila Slovenska avtorska in založniška organizacija za pravice reproduciranja SAZOR GIZ k.o. in Gospodarska zbornica Slovenije (v nadaljevanju: skupni sporazum).

  Arhiv: Seminar: Davčni obračun in letno poročilo za leto 2022, Zoom - ZADNJI TERMIN!

  Približuje se še zadnja izvedba seminarja: Davčni obračun in letno poročilo za leto 2022, ki ga bomo na Zbornici računovodskih servisov tokrat izvedli preko ZOOM v dveh delih, v sredo, 1. 2. 2023 in četrtek, 2. 2. 2023 med 9.00 - 11.00. Zbiramo še zadnje prijave!

  Arhiv: STA: DZ sprejel novelo zakona o pomoči gospodarstvu zaradi energetske krize

  Ljubljana, 27. januarja (STA) - DZ je danes z 52 glasovi za in 30 proti sprejel novelo zakona o pomoči gospodarstvu zaradi energetske krize, po kateri do pomoči ne bodo več upravičeni subjekti, ki imajo regulirane cene elektrike. Poslanci SDS in NSi so bili proti, ker so želeli, da se ohrani pomoč za ohranitev delovnih mest.

  Arhiv: FURS: Obvestilo o spremembi obračunskega obdobja DDV-O

  Centralna sprememba davčnega obdobja bo od 7. 2. 2023 do 8. 2. 2023.

  Arhiv: ZRSZ: Omogočena elektronska oddaja vlog za oba ukrepa za omilitev posledic energetske krize

  Z začetkom leta se je začel uporabljati Zakon o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (ZPGOPEK). Med drugim omogoča delno povračilo nadomestila plače zaradi skrajšanja polnega delovnega časa in napotitve delavcev na začasno čakanje na delo. Delodajalci lahko od 26. 1. 2023 elektronsko oddajo vlogi za oba ukrepa na našem Portalu za delodajalce ZRSZ.

  Arhiv: STA: Z novim zakonom vrstni red uveljavljanja pravic potrošnikov

  Ljubljana, 26. januarja (STA) - Danes se začne uporabljati novi zakon o varstvu potrošnikov, ki prinaša kar nekaj novosti, med drugim glede uveljavljanja pravic potrošnikov v primeru stvarne napake oz. neskladnosti blaga. Po novem je prepovedana dvojna kakovost blaga, novosti so pri ponujanju popustov, več pozornosti je posvečene digitalnim vsebinam.

  Arhiv: MGRT: Na ministrstvu za gospodarstvo in turizem po novem tudi šport

  S potrditvijo reorganizirane vlade se z današnjim dnem spreminja tudi ime gospodarskega ministrstva, ki pod svoje okrilje dobiva tudi šport. Novo 'Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport' bo še naprej vodil minister Matjaž Han. V nadaljevanju mandata se je zavzel za ohranitev dialoga med državo, gospodarstvom, zaposlenimi, civilno družbo in lokalno skupnostjo ter za povečanje sinergij znotraj treh stebrov ministrstva: gospodarstvom, turizmom in športom.

  Arhivi