Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Podjetja, ste že vpisali svoje lastništvo v register?

    Pričakujte poziv v eDavkih. Podjetja morajo po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma prijaviti podatke o svojem dejanskem lastniku v Register dejanskih lastnikov (RDL). Če tega še niste storili, boste do sredine junija prejeli poziv Finančne uprave RS (FURS).

    Arhiv: Plačila vseh mesečnih prispevkov za socialno varnost z enim e-računom

    Finančna uprava RS po novem omogoča plačevanje vseh prispevkov za socialno varnost z enim plačilom. To pomeni, da bo zavezancem plačevanje obveznosti poenostavljeno, predvsem pa bo cenejše, saj se bodo zmanjšali stroški provizije bankam. Namesto štirih položnic za štiri različne prispevke za socialno varnost bo lahko zavezanec na mesec plačal le z enim e-računom. Akontacijo dohodnine pa bo moral še vedno poravnati z ločenim plačilnim nalogom, saj ta obveznost ne zapade v plačilo istočasno kot prispevki za socialno varnost.

    Arhiv: Dve pojasnili FURS glede nove davčne obravnave regresa za letni dopust

    Na spletni strani FURS sta objavljeni dve pojasnili glede nove davčne obravnave regresa za letni dopust.

    Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Podjetniki in podjetja pozor! Če še nimate urejenega eVročanja, se obrnite na finančne urade od 13. do 17. 5.

    V Finančni upravi RS ugotavljamo, da si določene pravne osebe in fizične osebe z dejavnostjo še vedno niso uredile vsega potrebnega za uspešno prejemanje elektronsko vročenih dokumentov. Seznam dokumentov, ki se vročajo elektronsko, je namreč vse daljši. Objavljen je na spletni strani FURS. Gre za zelo pomembne dokumente (npr. sklepe, opomine, inšpekcijske odločbe itd.), ki lahko nosijo pravne in tudi finančne posledice, če zavezanci z njimi niso seznanjeni. Zato vse podjetnike in podjetja, ki še nimajo urejenih zadev glede eVročanja, vabimo, da se od 13. do vključno 17. 5. 2019 oglasijo na svoj finančni urad, kjer bodo dobili vse potrebne informacije glede eVročanja in si uredili vse potrebno za dostop do teh dokumentov.

    Arhiv: Obvestilo FURS: Shranjenih dokumentov ne brišemo

    Nekateri zavezanci javljate, da so vam bili na eDavkih izbrisani shranjeni dokumenti (Osnutki). Shranjenih dokumentov ne brišemo.

    Arhiv: AJPES ne bo podaljšal roka za oddajo letnih poročil ter podaljšan rok za oddajo davčnih obračunov DDPO in DohDej najkasneje do 8. 4. 2019

    Nekateri zavezanci so se v preteklih dneh pri oddaji obračunov DohDej in DDPO prek portala eDavki soočali s tehničnimi težavami. Posledično Finančna uprava RS zavezancev, ki bodo omenjene obračune oddali z zamudo (najpozneje do 8.4.2019), ne bo kaznovala.
    Na AJPES rok za oddajo letnih poročil ni podaljšan.

    Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: eDavki v zunanjih povezljivih rešitvah: Ste že popravili povezave na nov portal?

    Ker bo star portal eDavki ukinjen s 30. septembrom, FURS poziva vse razvijalce rešitev, ki se povezujejo z eDavki, da si čim prej popravite povezave v prijavnih straneh.

    Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Ukinitev starega portala eDavki

    FURS vse zavezance poziva, naj začnejo uporabljati prenovljen portal eDavki, saj bo star portal deloval le še do 30. septembra 2018.

    Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Nadzor FURS glede pridobitve lastnega poslovnega deleža družbe

    Finančna uprava RS na področju pridobitve lastnih poslovnih deležev v družbah zaznava visoko tveganje, zato je v letu 2018 glede tega načrtovan povečan obseg davčno inšpekcijskih nadzorov. V do sedaj izvedenih nadzorih je bilo dodatno obračunanih več kot 2.9 mio € davčnih obveznosti.

    Arhiv: Vabilo na dan odprtih vrat FURS

    Finančna uprava Republike Slovenije organizira Dan odprtih vrat v petek, 13. 4. 2018.

    Arhivi