Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: SPOT: Obvezna uporaba SI-PASS na portalu SPOT

    Obveščamo vas, da je portal SPOT s 30. majem 2024 prešel na enotno prijavo prek SI-PASS. Za prijavo v portal in uporabo e-storitev, ki jih omogoča portal SPOT, se prijavite z uporabo gumba: Prijava SI-PASS.

    Arhiv: MF: Z davčnimi spremembami do spodbudnega okolja za razvojne kadre in krepitev gospodarstva

    Na Ministrstvu za finance so pripravili predloge davčnih sprememb, ki bodo po načrtih začele veljati prihodnje leto. Gre za prvi korak, s katerim želimo podpreti ustvarjanje spodbudnega okolja za razvojne kadre in dodatno okrepiti gospodarstvo ter dodane vrednosti.

    Arhiv: STA: V EU dokončno sprejeta direktiva o spoštovanju vidikov trajnostnosti pri poslovanju podjetij

    Bruselj, 28. maja (STA) - Svet EU je v petek dokončno sprejel direktivo o skrbnem pregledu v podjetjih glede trajnostnosti, v skladu s katero bodo morala velika podjetja v svoji verigi zagotoviti spoštovanje človekovih pravic in okoljskih obveznosti. Besedilo je bilo v času zakonodajnega postopka okrnjeno in razvodenelo, zato nevladniki opozarjajo na pomanjkljivosti.

    Arhiv: FURS: Finančna uprava o novih izzivih na področju digitalnih storitev

    Generalni direktor Peter Grum je sodeloval na okrogli mizi z naslovov »Digitalizacija plačevanja in gotovina, kaj prinašajo novosti v zakonodaji in kaj Digitalni EURO«.

    Arhiv: Brezplačen hibridni dogodek za člane ZRS in GZS na temo PROBLEMATIKE OBRAČUNAVANJA PLAČ

    Vprašanje koliko delavcu pripada postaja vedno bolj zapleteno. Računovodski servisi smo prvi v verigi, ki moramo podati odgovor na ta vprašanja. Vsi si želimo delati pravilno in vsi bi imeli manj dela, če bi imeli jasna navodila in pojasnila. Na dogodku bomo identificirali ključne probleme pri obračunavanju plač v praksi, vsak od govorcev bo k vsebini pristopil iz svojega zornega kota, soočili bodo mnenja na okrogli mizi in zaključili s pobudami zakonodajalcu.

    Arhiv: ANR: Trajnostno poročanje in dajanje zagotovil

    Na spletnih straneh Agencije je objavljeno prenovljeno obvestilo glede trajnostnega poročanja in dajanja zagotovil, ki je pripravljeno na podlagi besedila osnutka Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o revidiranju, ki je v medresorski obravnavi.

    Arhiv: UIL: Usposabljanje na temo intelektualne lastnine

    Usposabljanje bo potekalo na spletu, preko spletne platforme Zoom, 6. junija 2024 od 9. do 11. ure. Udeležba je brezplačna.

    Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: 17. poslovno-finančni sejem

    Vabljeni na 17. PFS, ki bo v sredo, 19. junija 2024, v Hotelu Slovenija v Portorožu. Ugodnejše kotizacije za člane Zbornice računovodskih servisov.

    Arhiv: STA: Davčna obremenitev stroškov dela lani 39,7-odstotna

    Ljubljana, 21. maja (STA) - Od stroškov dela za zaposleno osebo, ki je lani zaslužila 67 odstotkov plače povprečne zaposlene osebe, je bilo 39,7 odstotka namenjenih za plačilo davčnih bremen, 60,3 odstotka pa za neto plačo. Davčna obremenitev se lani se glede na predlani ni spremenila, je danes objavil državni statistični urad.

    Arhiv: MGTŠ: Podajte mnenje na pojasnila k slovenskim računovodskim standardom 2024

    Na ministrstvu so prejeli prošnjo Slovenskega inštituta za revizijo za soglasje k Pojasnilu 1 k Okviru Slovenskih računovodskih standardov (2024) – Terjatve za vstopni davek na dodano vrednost in soglasje k Pojasnilu 1 k Slovenskemu računovodskemu standardu 2 (2024) – Emisijski kuponi. Preden podajo odločitev o soglasju, pozivajo zainteresirane osebe, da podajo svoje mnenje.

    Arhivi