Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZZZS: Novi spodnji limit pri obračunu nadomestil v breme ZZZS za maj 2022. Obračun nadomestila v primeru odmora za dojenje.

    ZZZS obvešča o dveh posebnostih pri obračunu nadomestil plač.

    Arhiv: GURS: Prenovljeno vodenje podatkov o nepremičninah

    Ljubljana, 29. marca (STA) - Geodetska uprava RS (Gurs) skladno z zakonom o katastru nepremičnin prenavlja informacijski sistem za vodenje podatkov o nepremičninah, registra prostorskih enot in državne meje. Podatki o parcelah, stavbah in delih stavb se po novem evidentirajo v katastru nepremičnin, ne več v treh ločenih evidencah.

    Arhiv: Pogovor gospodarstva in politike o ključnih vprašanjih

    Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager in AmCham Slovenija, ki sestavljajo Gospodarski krog, se zavedajo pomena dialoga s politiko, zato so na dogodku gostile predstavnike devetih političnih strank z največjo podporo v javnomnenjskih raziskavah. Skupaj so naslovili vprašanja s področij vitke in prijazne, zelene in pametne ter napredne, sposobne in ambiciozne Slovenije.

    Arhiv: Računi AJPES za Nadomestilo za javno objavo letnega poročila

    Člani UO ZRS so se pogovarjali, da od malih strank pogosto ne prejmejo računa za Nadomestilo za javno objavo letnega poročila. Včasih so pdf račun lahko pridobili na spletni strani AJPES, ki zdaj ni več dosegljiv. ZRS je od AJPES pridobila obrazložitev.

    Arhiv: FURS: Obvestilo o lestvici za odmero dohodnine in o velikostih dohodninskih olajšav za leto 2022

    Objavljeno je obvestilo o lestvici za odmero dohodnine in o velikostih dohodninskih olajšav za leto 2022.

    Arhiv: Certificiran strokovnjak za obračun plač

    S tretjo izvedbo predavanj pričnemo 13. aprila 2022. Članom Zbornice računovodskih servisov pripada 10 % popust.

    Arhiv: FURS: Spremembe na REK obrazcih na podlagi novele Zakona o dohodnini - ZDoh-2Z

    ZDoh-2Z prinaša novosti, ki vplivajo tudi na predlaganje REK obrazcev.

    Arhiv: FURS: Novosti, ki jih prinaša novela Zakona o dohodnini (ZDoh-2Z)

    Državni zbor RS je dne 11. 3. 2022 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini (ZDoh-2Z), ki je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 39/2022. Zakon začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije (22. 3. 2022) in se uporablja za davčna leta, ki se začnejo od vključno 1. januarja 2022.

    Arhiv: MF: V veljavi novela Zakona o dohodnini

    Včeraj, 21. 3. 2022 je bila v Uradnem listu objavljena novela Zakona o dohodnini (ZDoh-2Z), ki prinaša višje neto plače za vse. Veljati začne danes.

    Arhiv: DIH: Kibernetska varnost - nekaj enostavnih nasvetov

    V zadnjem času se zaradi trenutnih razmer povečuje nevarnost kibernetskih napadov. Že sami lahko marsikaj naredimo, da bi preprečili vdore v naša omrežja in računalnike in da, četudi se takšen vdor zgodi, lahko znova zaženemo svoje poslovanje. Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije je pripravilo nekaj enostavnih navodil.

    Arhivi