Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Priprave na izpit in izpit Strokovni vodja računovodskega servisa, november 2018

  Pripave na izpit bodo potekale 9.-18. novembra 2018 in izpit "Strokovni vodja računovodskega servisa v ponedeljek, 19. novembra 2018. Izvedba je zagotovljena!

  Arhiv: Posvet ZRS: Pregled Smernic za izvajanje ZPPDFT za pravne in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost računovodskih storitev in storitev davčnega svetovanja

  Namen posveta je podrobneje predstaviti smernice ter razložiti posamezna opravila zavezancev. Pregledali in komentirali bomo tudi indikatorje za prepoznavanje sumljivih transakcij s področja pranja denarja in financiranja terorizma.

  Arhiv: 9. izlet članov ZRS: Beograd

  Za tradicionalni izlet ZRS v letu 2019, že naš 9. skupaj, smo za vas pripravili nadvse zanimiv in bogat program za Beograd in okolico. Izlet bo potekal 6.-9. junija 2019.

  Arhiv: Video nagovor Mateje Vraničar Erman

  Mateja Vraničar Erman, državna sekretarka na Ministrstvu za finance, je v video nagovoru, ki smo ga pripravili posebej za 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, predstavila pomembna projekta, ki se jima bodo posebej pozorno posvečali v naslednjih dveh letih.

  Računovodje ne beremo samo zakonov! (Nacionalna kampanja Slovenija bere)

  Na letošnjem 11. Zboru članov ZRS smo nadaljevali s podporo nacionalni kampanji »Slovenija bere« pod sloganom »Ne beremo samo zakonov!«: Udeleženci so s seboj prinesli eno knjigo in jo zamenjali z drugo knjigo, ki so jo odnesli s seboj domov.

  Arhiv: Nakup Zbornika prispevkov 20. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev

  ZRS nudi možnost nakupa Zbornika 20. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev na 120 straneh.

  Arhiv: 5 pomembnih lastnosti računovodje

  Digitalizacija poslovnih procesov zahteva tudi nova znanja in spretnosti, ki jih morajo obvladati uslužbenci ponudnikov računovodskih storitev, saj je vodenje poslovnih knjig že praktično v celoti avtomatizirano z zmogljivo programsko opremo. A to še zdaleč ne pomeni, da bo poklic računovodje kmalu odveč. Ljudje imamo še vedno precej prednosti pred računalniškimi algoritmi.

  Arhivi