Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Sporočilo za javnost: Štipenditorji, rok za oddajo podatkov o štipendistih za leto 2017/2018, se izteka!

  Štipenditorji, ki v šolskem letu 2017/2018 podeljujete štipendijo, lahko poročate skladu o podeljenih štipendijah le še do 31. 12. 2017.

  Arhiv: Objavljena neuradna prečiščena besedila zakonov iz paketa davčnih sprememb

  Objavljena so neuradna prečiščena besedila treh zakonov iz paketa davčni sprememb, ki se začnejo uporabljati s 1. januarjem 2018. Gre za rešitve, ki so zajete v novelah zakona o dohodnini, zakona o davku od dohodkov pravnih oseb in zakona o davčnem postopku.

  Arhiv: Davčna obravnava v zvezi z napotitvami na delo v tujino

  GZS je Ministrstvu za finance podala določena vprašanja v povezavi z novostmi z zadnjo novelo Zakona o dohodnini (ZDoh-2S), ki se zastavljajo podjetjem, in so potrebna dodatna pojasnila

  Arhiv: POMEMBNO OBVESTILO: za DELODAJALCE, ki napotujejo delavce v Avstrijo - spremembe urnih postavk

  S 1. 1. 2018 začnejo v Avstriji veljati spremembe določenih kolektivnih pogodb ter tudi nove urne postavke. Pred napotitvijo v Avstrijo, ki bo začela veljati s 1. 1. 2018, preverite, ali je na vašem področju opravljanja storitev prišlo do sprememb kolektivnih pogodb in v primeru sprememb le-te tudi nemudoma upoštevate.

  Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2017, januar 2018

  Seminarje bosta izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo v Ljubljani, Celju, Dravogradu, Novem mestu, Mariboru, Krškem, Murski Soboti, Zagorju ob Savi, Kopru in Velenju v januarju 2018.
  Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.
  Izkoristite ugodnost v višini 20 % za zgodnje prijave in se prijavite vsaj 14 dni pred seminarjem!

  Arhiv: Anketa Psihosocialni dejavniki tveganja na delovnih mestih

  V okviru Inšpektorata RS za delo se izvaja anketa ugotavljanja stanja psihosocialnih dejavnikov v delovnih procesih, s katero želimo ugotoviti, kako se zaposleni počutijo na delovnih mestih v različnih delovnih organizacijah v Republiki Sloveniji.

  Arhivi