Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  ZZZS: Novi Pravilnik o uveljavljanju izplačila nadomestila plače iz obveznega zdravstvenega zavarovanja na zahtevo delodajalca

  Dne 19. 4. 2024 v Uradnem listu RS objavljen nov Pravilnik o uveljavljanju izplačila nadomestila plače iz obveznega zdravstvenega zavarovanja na zahtevo delodajalca (Ur. l. RS št. 034/2024, z dne 19.4.2024). Pravilnik je začel veljati dne 20. 4. 2024.

  STA: Evropski parlament podprl prva evropska pravila za platformne delavce

  Strasbourg, 24. aprila (STA) - Evropski parlament je danes v Strasbourgu podprl prva evropska pravila za platformne delavce. Zakonodaja za delavce, ki delajo prek spletnih platform, uvaja domnevo obstoja delovnega razmerja, prinaša pa tudi večjo preglednost delovanja platform. Njen namen je izboljšati delovne pogoje za platformne delavce po vsej EU.

  FURS: Ponovni poskusi prevare z lažnim elektronskim sporočilom

  Nekateri zavezanci ponovno prejemajo prevarantska elektronska sporočila. Finančna uprava zavezancev na takšen način ne obvešča.

  FURS: Prenovljena mobilna aplikacija eDavki

  Mobilna aplikacija eDavki, ki jo uporablja že več kot 300 tisoč zavezancev, ponuja nov izgled z izboljšano uporabniško izkušnjo in številne posodobljene funkcionalnosti. Nova aplikacija je bolj prijazna do uporabnikov in tudi do ranljivih skupin. Zavezanci bodo lahko oddajali vloge in prišli do želenih informacij na preprostejši način, predvsem pa z manj kliki.

  AJPES: Masovna javna objava letnih poročil za leto 2023

  Na portalu AJPES so objavili letna poročila gospodarskih družb, samostojnih podjetnikov in zadrug za leto 2023 ter letnih poročil društev

  Arhiv: FURS: Moteno delovanje storitev sistema eDavki, 23. 4. 2024

  ​V torek, 23. 4. 2024, bo 17.00 do 19.00 bo moteno delovanje storitev sistema eDavki zaradi vzdrževalnih del na zalednem sistemu.

  ZRS: V zadnjem mesecu veliko nedostavljenih novic ZRS naročnikom z domeno siol.net

  Na ZRS prejemamo ogromno nedostavljenih dnevnih e-novic s spletne strani ZRS od naročnikov na e-novice ZRS iz domene siol.net.

  MGTŠ: Slovenski podjetniški sklad razpisal 66 milijonov evrov garancij za zavarovanje bančnih kreditov

  Mikro, mala in srednje velika podjetja bodo lahko tudi letos s pomočjo garancij Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) lažje, hitreje in ceneje pridobila bančne kredite za izvedbo tehnološko zahtevnejših oziroma manj zahtevnejših projektov s poudarkom na podpori projektom na področju digitalizacije, zelenega in krožnega gospodarstva.

  Slovenski podjetniški sklad razpisuje 66 mio EUR garancij za zavarovanje bančnih kreditov

  Mikro, mala in srednje velika podjetja bodo lahko tudi letos s pomočjo garancij SPS-a lažje, hitreje in ceneje pridobila bančne kredite za izvedbo tehnološko zahtevnejših in/ali manj zahtevnejših projektov s poudarkom na podpori projektom na področju digitalizacije, zelenega in krožnega gospodarstva. Poleg 60 ali 80-odstotne garancije s strani SPS pa bodo podjetja tudi letos upravičena do znižane obrestne mere in ostalih ugodnih pogojev najema kredita pri poslovnih bankah, ki sodeluje s SPS-om.

  Arhivi