Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  STA: Od torka dalje gibanje omejeno na občine, vlada določila seznam izjem

  Ljubljana, 25. oktobra (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji izdala odlok, s katerim zaradi preprečevanja širjenja epidemije novega koronavirusa od torka dalje začasno omejuje prehajanje med občinami, razen za trinajst izjem. Odlok še določa, da maske ob najmanj trimetrski razdalji niso potrebne na zelenih površinah in pri športno-rekreacijski dejavnosti.

  #PKP5# - Najpogostejša vprašanja in odgovori ter aktualni odloki

  V pravni službi GZS so pripravili pregled najpogostejših vprašanj in odgovorov ter pregled aktualnih odlokov.

  Članek ZRS: Vloga računovodij v kriznem času

  V času krize še bolj pride do izraza svetovalska vloga izvajalcev računovodskih storitev. Dobro pripravljeni in obveščeni lahko podjetjem pomagamo prebroditi eno največjih preizkušenj našega časa.

  GZS: Sporočilo medijem - Odprto gospodarstvo prinaša največ vrednosti

  Številke okuženih eksponentno naraščajo tako v Sloveniji in celotni EU. Ob dramatičnem poslabševanju razmer se v gospodarstvu zavedamo resnosti situacije. Zato na prvo mesto postavljamo skrb za zdravje posameznika in družbe. Odgovornost slehernega izmed nas je, da se držimo vladnih ukrepov, ki jih pripravlja stroka, in tako ščitimo zdravje vseh nas, da bi krivuljo okužb čim prej obrnili navzdol. V prvem valu je gospodarstvo z izjemno skrbnostjo in odgovornim ravnanjem preprečilo širjenje okužbe znotraj delovnih okolij. Čeprav je sedaj okužba vdrla tudi v marsikatero podjetje, je nujno, da vitalni del gospodarstva ostane aktiven in v danih razmerah deluje kolikor je mogoče nemoteno. Od tega je namreč odvisna kakovostna preskrba prebivalstva, zaščita delovnih mest in dolgoročna varnost zaposlenih.

  UPPD: Obvestilo zavezancem glede inšpekcijskega nadzora nad izvajanjem ukrepov za odkrivanje in preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma

  Urad do izboljšanja epidemiološke situacije inšpekcijskih nadzorov na terenu ne bo opravljal, bo pa okrepil izvajanje posrednih nadzorov nad izvajanjem ukrepov za odkrivanje in preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma.

  S Finančno upravo lahko poslujete na daljavo

  V času epidemije vas, spoštovani zavezanci, pozivamo, da raje kot da osebno hodite na urade, z nami poslujete elektronsko ali se informirate prek spleta oziroma telefona.

  Članek ZRS: Izobraževanje za poklic računovodje

  Izobraževanje zaposlenih je ključnega pomena za računovodske servise, ki želijo svojim strankam zagotavljati kakovostne in strokovno podprte storitve za hitrejšo rast podjetij.

  Problematika odrejanja karantene

  Na GZS smo se nemudoma odzvali ter na vse pristojne naslovili poziv za takojšnje ukrepanje.

  STA: Deležniki po odločitvi NIJZ iščejo rešitve glede napotovanja v karanteno

  Trenutno potekajo pogovori z deležniki, da bi po odločitvi epidemiološke službe NIJZ, da ne bo več iskala visoko tveganih stikov in predlagala karanten, v najkrajšem možnem času razrešili dileme glede vprašanja dela in nadomestila za te stike, so pojasnili na ministrstvu za delo. V OZS pa opozarjajo na nevšečnosti novega režima za delodajalce.

  Spletni seminar: Kibernetska (ne)varnost v času krize

  Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS vabi na brezplačni spletni seminar: Kibernetska (ne)varnost v času krize, ki bo potekal v četrtek, 22. oktobra 2020, od 13.00 do 14.50 ure.

  Arhivi