Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  STA: Nekoliko milejši pogoji pri ponujanju storitev

  Ljubljana, 03. maja (STA) - Od danes so po vsej državi ob pogoju testiranja dovoljene nekatere svetovalne in izobraževalne storitve. V epidemiološko rumenih regijah so začeli veljati milejši pogoji glede števila strank v storitvenih lokalih in trgovinah, poleg tega lahko tudi v nastanitvenih obratih gostom postrežejo v notranjih prostorih restavracij.

  Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

  Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 4. četrtletje 2020.

  FURS: Vračila upravičenj po ZIUZEOP in ZIUOOPE – delodajalci

  Sprememba dokumenta.

  STA : Vlada nekoliko omilila pogoje za ponudnike storitev in trgovine v rumenih regijah

  Ljubljana, 28. aprila (STA) - Od ponedeljka bodo za ponudnike storitev in trgovine v rumenih regijah veljala nekoliko ohlapnejša prostorska omejitev. V zaprtih javnih prostorih bo veljala omejitev na 20 kvadratnih na posamezno stranko, medtem ko v oranžnih statističnih regijah ostaja število oseb v zaprtih javnih prostorih enako kot doslej, je danes sklenila vlada.

  Preizkušeni strokovnjak za obračun plač

  Pridobite certifikat in znanje, ki ga potrebujete, da postanete dober strokovnjak za obračun plač.
  Člani Zbornice računovodskih servisov (ZRS) imajo 10 % popust na kotizacijo.

  ZZZS: Obvezno elektronsko vlaganje zahtevkov za povračilo izplačanega nadomestila prek sistema SPOT ali vmesnika eNDM od 1. 1. 2023

  Posredujemo informacijo o uveljavitvi novele Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, na podlagi katere bo od 1. 1. 2023 elektronsko vlaganje zahtevkov za refundacije nadomestil obvezno za vse poslovne subjekte.

  GZS: Davčne spremembe dvigujejo konkurenčnost plačanih delovnih mest strokovnjakov in spodbujajo zeleno transformacijo

  Ljubljana, 23. april 2021 - »Davčna predvidljivost v povezavi z razbremenitvijo stroškov dela strokovnjakov in zeleno davčno reformo podpiramo in si nadejamo skorajšnjega sprejetja navedenega svežnja zakonov. Gospodarstvo bo s tem lažje zadržalo ključne kadre v Sloveniji, naša država bo postala bolj privlačna za nova kakovostna delovne mesta v regiji,« je povedal mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije.

  UO GZS o prihodnjih protikoronskih ukrepih za pomoč gospodarstvu

  Ljubljana, 22. april 2021 – Člani UO GZS so na današnji e-seji z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom razpravljali o prihodnjem paketu interventne zakonodaje za pomoč gospodarstvu, podaljšanju moratorija za kredite in poenostavitvi obstoječe poroštvene sheme. Obravnavali so tudi Letno poročilo GZS 2020 in ga poslali v potrditev Skupščini GZS.

  Arhivi