Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  ZZZS: Zavajajoče ponudbe z lažnim telefonskim predstavljanjem za delavce ZZZS

  Zavarovane osebe nas obveščajo, da v zadnjem času prejemajo telefonske klice, kjer se klicatelji predstavljajo kot delavci ZZZS in se želijo oglasiti na domu za ureditev dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

  FURS: Slovenski operaterji digitalnih platform morajo do konca januarja sporočiti podatke Finančni upravi

  Operaterji digitalnih platform v Sloveniji, preko katerih ponudniki prodajajo svoje blago ali storitve tretjim osebam, morajo podatke o teh prodajah v letu 2023, sporočiti Finančni upravi do 31. januarja 2024.

  FURS: Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost - ZDDV-1N

  Obveščamo vas, da je bil v Uradnem listu RS, št. 122/23, dne 5. 12. 2023 objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1N). Zakon začne veljati 6. 12. 2023.

  MGTŠ: Začetek javne razprave o novem Zakonu o Poslovnem registru Slovenije

  Na portalu eDemokracija smo objavili osnutek predloga novega Zakona o Poslovnem registru Slovenije, katerega namen je predvsem poenostavitev postopkov. V javni razpravi želimo do 5. januarja 2024 pridobiti mnenja o predlagani ureditvi poslovnega registra, obsegu podatkov v poslovnem registru, postopkih vpisa poslovnih subjektov v register in javni dostopnosti podatkov o poslovnih subjektih.

  Znani so najuglednejši strokovnjaki za leto 2023 po mnenju obiskovalcev portala TFL

  Mag. Ivan Simič, dr. Marjan Odar in dr. Sara Ahlin Doljak so letos ponovno prejeli največ glasov obiskovalcev portala Tax-Fin-Lex ter s tem postali Najuglednejši davčni, finančni in pravni strokovnjak leta 2023.

  Vlada naj z dejanji dokaže, da misli resno

  Gospodarske in kmetijske organizacije ter združenja , zbrana v t. i. gospodarskem krogu. pozdravljajo namero predsednika vlade Roberta Goloba, ki je z novim letom napovedal redna, mesečna srečanja z gospodarstvom, vendar ostajajo previdna spričo dejstva, da se je vlada v preteklosti že večkrat izneverila. V kolikor so obljube predsednika vlade iskrene, naj to dokaže z zamrznitvijo že napovednih dodatnih obremenitev gospodarstva, so bili na novinarski konferenci neomajni predsednice in predsedniki omenjenih organizacij in združenj.

  Seminar: Davčni obračun in letno poročilo za leto 2023, Ljubljana, 13. 12. 2023, v živo

  Seminar je namenjen računovodjem, ki pripravljajo letna poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost. >b>Vljudno vabljeni k prijavi.

  FURS: Obveznost poročanja o izplačilih dohodkov, ki se ne vštevajo oziroma se ne vštevajo v davčno osnovo do določene višine

  S Pravilnikom o dostavi podatkov za odmero dohodnine je za leto 2023 uvedeno poročanje o izplačilih dohodkov, ki se ne vštevajo oziroma se ne vštevajo v davčno osnovo do določene višine.

  e-seminar ZRS: Učinkovita uporaba LinkedIn

  ZRS vabi na e-seminar »Učinkovita uporaba LinkedIn«, ki bo potekal 30. 11. 2023 preko platforme Zoom.

  FURS: Pravočasna oddaja obračuna DDV-O

  Zaradi nedelovanja sistema eDavki, danes, 30. 11. 2023, bodo na FURS obračune za DDV oddane jutri, 1. 12. 2023 upoštevali za pravočasne (ne označujete izjave "samoprijava").

  Arhivi