Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  STA: Začetek uporabe novega sistema omrežnine prestavljen na 1. oktober (dopolnjeno)

  Maribor, 12. junija (STA) - Svet Agencije za energijo se je na predlog vodstva odločil, da začetek uporabe novega sistema obračuna omrežnine za električno energijo s 1. julija prestavi na 1. oktober. Gre že za tretjo prestavitev tega koraka. Ministrstvo za okolje, podnebje je ob podpori gospodarstva sicer predlagalo zamik začetka uporabe za dve leti.

  AJPES: Poslovanje slovenskih regij v letu 2023

  V letu 2023 so vse slovenske regije izkazale neto čisti dobiček.

  AJPES: Pomembni roki za prijavo in izbris iz Poslovnega registra Slovenije

  V Poslovni register Slovenije je bilo v mesecu maju na novo vpisanih 1.734, izbrisanih pa 1.214 samostojnih podjetnikov.

  Kronika 11. izleta ZRS: Bosna na dlani

  6. junij (zvečer) – 9. junij 2024

  STA/ Finance: V Petrolu nepravilno obračunavali plače

  Ljubljana, 11. junija (STA) - V Petrolu so pri 1800 zaposlenih ugotovili napake pri obračunavanju plač, poročajo Finance. Koliko časa so plače napačno obračunavali in kolikšen bo skupni strošek povračil zaposlenim, v podjetju niso razkrili. Do podobnih nevšečnosti je v zadnjem času že prišlo v Leku in Pivovarni Laško.

  MF: Bonitetni agenciji S&P in DBRS Morningstar potrdili bonitetno oceno Slovenije

  Bonitetni agenciji S&P in DBRS Morningstar sta včeraj potrdili bonitetno oceno Slovenije. S&P je ohranil oceno AA-, medtem ko agencija DBRS še naprej vzdržuje oceno A+. Obe oceni imata stabilne obete.

  STA: Nove vzpodbude za podaljševanje delovne aktivnosti

  Ljubljana, 05. junija (STA) - Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt Podpora podjetjem za podaljševanje delovne aktivnosti (ASI+). Cilj projekta je vzpostavljanje delovnih pogojev in mehanizmov, prilagojenih starejšim zaposlenim, kar bo prispevalo k podaljševanju zaposlovanja in odloženem upokojevanju.

  Excel za računovodje (tečaj razvit v sodelovanju B2 z ZRS)

  10 % popust za člane ZRS s kodo ZRS10!

  VŠR: Vabilo na dan odprtih vrat 17.6.2024

  vabi Visoka šola za računovodstvo in finance

  Arhivi