Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Sporočilo za javnost: Odziv GZS na #protiKoronapaket

  Sporočilo za javnost: "Slovenija ta teden dobiva prvi pravi paket interventne zakonodaje, ki je namenjena pretežno socialnim vsebinam, ohranjanju delovnih mest, kar je pomembno tudi za gospodarstvo. Država bo pokrila stroške čakanja na delo, bolniške odsotnosti, stroške, povezane z višjo silo in pa pokojninske prispevke delodajalcain delojemalca. Hkrati pa ta paket vnaša tudi nekaj zmede," pravi generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc in dodaja, da "v gospodarstvu skorajveč pričakujemo od drugega paketa, ki je bil napovedan in se bo dotikal likvidnosti ..."

  Uveljavljen prvi sklop interventnih zakonov v povezavi s COVID-19

  Zakoni začnejo veljati 29. marca 2020.

  Od polnoči prepoved gibanja tudi izven občine stalnega ali začasnega prebivališča

  Vlada RS je izdala Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin, ki ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok začne veljati 30. marca 2020 ob 00.00 in velja do preklica.

  Vlada sprejela #protiKoronapaket

  Vlada Republike Slovenije je na svoji 8. redni seji sprejela besedilo Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) za državljane in gospodarstvo ter ga predložila v skladu s 143. členom Poslovnika državnega zbora v obravnavo in sprejetje Državnemu zboru Republike Slovenije po nujnem postopku.

  Predsednik RS: Osemdnevni rok za razglasitev zakonov se za zdaj ohrani

  Štirje predsedniki na izrednem vrhu o učinkovitem, a demokratičnem ukrepanju

  STA: Evropski parlament potrdil tri izredne ukrepe ob epidemiji

  Bruselj, 26. marca (STA) - Evropski poslanci so z glasovanjem na daljavo po nujnem postopku skoraj soglasno potrdili tri izredne ukrepe v boju proti novemu koronavirusu. To so naložbena pobuda v vrednosti 37 milijard evrov, prekinitev izvajanja pravil o letaliških slotih za preprečitev praznih letov in razširitev uporabe solidarnostnega sklada na področje javnega zdravja.

  Delovnopravni ukrepi za mala, srednja in velika podjetja

  Opisi možnih ukrepov

  STA: Letalske družbe zaradi zaprtja letališč prilagodljive do kupcev

  Ljubljana, 26. marca (STA) - Letalske družbe so se na dejstvo, da številne države zaradi pandemije koronavirusa začasno zapirajo svoje meje in prepovedujejo potovanja, odzvale s sprejetjem ukrepov za pomoč strankam, ki morajo preložiti ali odpovedati potovanje. Večina zagotavlja vračilo denarja v primeru odpovedi leta, nekatere pa dobropise.

  Novosti na področju obračuna nadomestil plač

  ZZZS obvešča o nekaj pomembnih novostih na področju obračuna nadomestil plač v breme ZZZS

  Vladni ukrepi (v angleškem jeziku)

  Vlada RS je na svoji spletni strani objavlja tudi predlagane oz. sprejete ukrepe v angleškem jeziku

  Arhivi