Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  ZRSZ: Oddaja zahtevkov za izplačilo subvencije možna tudi za avgust

  Od torka, 22. septembra, lahko zahtevek za izplačilo subvencije za skrajšani polni delovni čas oddate tudi za avgust.

  STA: GZS za hitro realizacijo predlaganih ukrepov za debirokratizacijo

  Ljubljana, 21. septembra (STA) - Člani upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so danes s predsednikom strateškega sveta za debirokratizacijo Ivanom Simičem razpravljali o predlogih ukrepov na davčnem in gospodarskem področju. Med predlogi ni nobenega, do katerega bi imeli v upravnem odboru resen zadržek, za večino pa bi si želeli, da čim prej pridejo v realizacijo.

  STA: Ministrstvo, GZS in OZS podjetja pozivajo k ukrepom za preprečevanje širjenja okužb

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) so na podjetja danes naslovili skupni poziv k izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. Kot so poudarili, je pomembno, da gospodarstvo kljub vsem izzivom ostane v pogonu.

  OPRPS: Priprave na izpit za pridobitev strokovnega naziva certificirani računovodja (CR)

  Priprave so namenjene vsem, ki se nameravate udeležiti izpita za pridobitev strokovnega naziva certificirani računovodja (CR).

  OPRPS: Javno vabilo k opravljanju izpita za pridobitev strokovnega naziva certificirani knjigovodja (CK) in certificirani računovodja (CR)

  Odbor za poenotenje računovodske poklicne skupine vabi vse knjigovodje in računovodje, vpisane v register računovodske poklicne skupine, k opravljanju izpita za pridobitev strokovnega naziva certificirani knjigovodja (CK) in certificirani računovodja (CR).

  Spletna anketa Gospodarska pričakovanja 2021 – vabljeni k sodelovanju

  Obsega 6 kratkih vprašanj. Anketa je anonimna in GZS jamči, da so podatki in odgovori iz individualnih vprašalnikov strogo zaupni.

  AJPES: Poročanje slovenskih podjetij po SRS in MSRP

  Za poslovno leto 2019 je 66.815 družb poročalo podatke iz letnih poročil po SRS, 363 pa po MSRP

  FURS: Uporabniki davčnih blagajn, pozor! Preverite, če vam kmalu poteče 5-letno namensko digitalno potrdilo

  Novembra bo moralo novo namensko digitalno potrdilo pridobiti 5.840 uporabnikov davčnih blagajn, decembra pa še 29.500 takšnih uporabnikov. Vseh uporabnikov davčnih blagajn je sicer 86.025.

  SID banka: Mikroposojila za MSP (MSP mikro)

  Potrebujete denarna sredstva za pokrivanje stroškov in izdatkov vašega poslovnega procesa ali želite investirati v opredmetena ali neopredmetena osnovna sredstva?

  Arhivi