Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  ZRSZ: Omogočena elektronska oddaja vlog za oba ukrepa za omilitev posledic energetske krize

  Z začetkom leta se je začel uporabljati Zakon o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (ZPGOPEK). Med drugim omogoča delno povračilo nadomestila plače zaradi skrajšanja polnega delovnega časa in napotitve delavcev na začasno čakanje na delo. Delodajalci lahko od 26. 1. 2023 elektronsko oddajo vlogi za oba ukrepa na našem Portalu za delodajalce ZRSZ.

  STA: Z novim zakonom vrstni red uveljavljanja pravic potrošnikov

  Ljubljana, 26. januarja (STA) - Danes se začne uporabljati novi zakon o varstvu potrošnikov, ki prinaša kar nekaj novosti, med drugim glede uveljavljanja pravic potrošnikov v primeru stvarne napake oz. neskladnosti blaga. Po novem je prepovedana dvojna kakovost blaga, novosti so pri ponujanju popustov, več pozornosti je posvečene digitalnim vsebinam.

  MGRT: Na ministrstvu za gospodarstvo in turizem po novem tudi šport

  S potrditvijo reorganizirane vlade se z današnjim dnem spreminja tudi ime gospodarskega ministrstva, ki pod svoje okrilje dobiva tudi šport. Novo 'Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport' bo še naprej vodil minister Matjaž Han. V nadaljevanju mandata se je zavzel za ohranitev dialoga med državo, gospodarstvom, zaposlenimi, civilno družbo in lokalno skupnostjo ter za povečanje sinergij znotraj treh stebrov ministrstva: gospodarstvom, turizmom in športom.

  MDDSZ: Višja urna postavka za delo dijakov in študentov

  V veljavi je nov znesek najnižje urne postavke za začasno in občasno delo dijakov in študentov.

  VŠR: Certificiran strokovnjak za obračun plač

  Pridružite se peti generaciji in postanite Preizkušen strokovnjak za obračun plač. Začnemo 20. septembra 2023.
  Članom Zbornice računovodskih servisov pripada 10 % popust.

  STA: Ustavno sodišče ne bo zadržalo novele zakona o dohodnini

  Ljubljana, 23. januarja (STA) - Ustavno sodišče je zavrnilo zahtevo za začasno zadržanje zadnje novele zakona o dohodnini, ki jo je skupaj z zahtevo za oceno ustavnosti konec lanskega leta vložila skupina poslancev SDS in NSi. Je pa soglasno sklenilo, da bo zadevo obravnavalo absolutno prednostno.

  SPIRIT: Pomoč gospodarstvu na podlagi ZPGVCEP: Urejanje napačno oddanih podatkov v postopku korekcije vloge

  Upravičence zaproša, da morebitne umike vlog posredujejo najkasneje do 30. 1. 2023

  Urad RS za intelektualno lastnino: 25 milijonov evrov za pomoč evropskim malim in srednje velikim podjetjem na področju intelektualne lastnine

  Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (angleško European Union Intellectual Property Office - EUIPO) je objavil razpis sklada za pomoč malim in srednje velikim podjetjem (MSP) za leto 2023.

  FURS: Poziv k predložitvi obračuna za pavšalno nadomestilo za leto 2022

  Davčni zavezanci, ki so imeli v letu 2022 pravico do uveljavljanja pavšalnega nadomestila, morajo najkasneje do 31. januarja 2023 sestaviti obračun pavšalnega nadomestila in ga davčnemu organu predložiti, v elektronski obliki prek sistema eDavki.

  STA: Tudi državni svet za presojo ustavnosti novele zakona o dohodnini

  Ljubljana, 18. januarja (STA) - Državni svet bo vložil zahtevo za oceno ustavnosti novele zakona o dohodnini, so svetniki sklenili na današnji seji. Podrobnosti bodo predstavili na četrtkovi novinarski konferenci. Tik pred koncem lanskega leta sta zahtevo vložili tudi poslanski skupini SDS in NSi.

  Arhivi