Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  FURS: Finančna uprava našla rešitev v primeru napačnih vhodnih podatkov pri odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021

  Finančna uprava je našla rešitev za zavezance, ki so zaradi uporabe napačnih vhodnih podatkov prejeli napačne odmere obveznosti iz kmetijstva za leto 2021. Vsem tem zavezancem bo v mesecu juniju izdala nove odločbe. To pomeni, da tem zavezancem ne bo treba vlagati pritožb, saj bo nova odločba nadomestila prejšnjo, ki je napačna.

  SIR: IFAC - gradivo za izvajanje revidiranja računovodskih ocen

  IFAC je na svoji spletni strani objavil podporno gradivo za izvajanje revidiranja računovodskih ocen.

  SPS: Vavčer za digitalni marketing ponovno na voljo

  Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) danes, 13. 5. 2022, z objavo v Uradnem listu Slovenije in na svoji spletni strani ponovno objavlja Javni poziv Vavčer za digitalni marketing.

  FURS: Napačni vhodni podatki pri odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021

  Finančna uprava je 6. 5. 2022 izdala 184.564 odločb o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021. Za nekatere zavezance je Finančna uprava po trenutno znanih informacijah prejela napačne vhodne podatke, ki jih Finančni upravi posredujejo zunanji viri in sicer podatek o višini katastrskega dohodka od gozdnih zemljišč, zaradi česar je bil pri določenih zavezancih posledično izračun napačen.

  STA: Vlada znova v začasno regulacijo cen pogonskih goriv (dopolnjeno)

  Ljubljana, 10. maja (STA) - Vlada se je odločila za vnovično začasno regulacijo cen pogonskih goriv. Najvišjo maloprodajno ceno 95-oktanskega bencina je določila pri 1,560 evra za liter, najvišjo veleprodajno ceno pa pri 1,540 evra. Za liter dizla je cena regulirana pri 1,668 evra v maloprodaji in pri 1,648 evra v veleprodaji. Omejitev bo veljala od srede do 10. avgusta.

  STA: Meja plačevanja pri brezstičnem poslovanju brez kode PIN kmalu 50 evrov

  Ljubljana, 09. maja (STA) - Z junijem se bo zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa, za katerega ni potreben vnos številke PIN, dvignila s 25 evrov na 50 evrov. "Plačevanje z brezstičnimi karticami bo še hitrejše in enostavnejše," so prepričani v Združenju bank Slovenije.

  AJPES: Masovna javna objava letnih poročil bo 20. maja 2022

  Rezultati poslovanja gospodarskih družb in podjetnikov za leto 2021 bodo znani 20. maja 2022, ko bo AJPES javno objavil več kot 96 % predloženih letnih poročil. Letna poročila političnih strank pa so že na voljo.

  AJPES: Anketa o zadovoljstvu s storitvami AJPES

  AJPES tudi letos ugotavlja mnenje uporabnikov o svojem delu in zbira predloge za izboljšanje storitev. Vabljeni k izpolnitvi ankete, ki bo na portalu AJPES na voljo samo še nekaj dni.

  FURS: Olajšava za donacije – izplačila izvajalcem programa vrhunskega športa

  Pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost, lahko uveljavljajo olajšavo za donacije tudi za znesek izplačil v denarju in v naravi izvajalcem programa vrhunskega športa za vlaganja v vrhunski šport, kot so opredeljeni z zakonom, ki ureja šport. Olajšava se lahko uveljavlja v višini 3,8 % obdavčenega prihodka davčnega obdobja zavezanca.

  EFRAG: Prvi osnutek Evropskih standardov o trajnostnem poročanju

  Evropska svetovalna skupina za računovodsko poročanje je objavila prvi osnutek Evropskih standardov o trajnostnem poročanju (European Sustainability Reporting Standards – ESRS) in pozvala k javni razpravi.

  Arhivi