Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Paket vzorcev notranjih aktov za izvajanje ZPPDFT-1

    Zavezanci po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1) so določeni v 4. členu zakona. Med drugimi so zavezanci tudi pravne in fizične osebe, ki opravljajo posle v zvezi z dejavnostjo računovodskih storitev.
    ZRS nudi naročilo paketa vzorcev notranjih aktov za izvajanje ZPPDFT-1, ki ga lahko naročijo le člani ZRS.

    Arhiv: Predsednik Zbornice računovodskih servisov Aleksander Štefanac: Na spremembe v računovodstvu moramo gledati pozitivno

    Aleksander Štefanac je že dvanajst let prvo ime ZRS. Ob koncu leta je v intervjuju delil razmišljanja o digitalizaciji v računovodstvu, izzivih, uspehih, delovanju ZRS in njenih načrtih za prihodnje leto.

    Arhiv: Elektronsko potrdilo o upravičeni zadržanosti od dela (eBOL) – obvestilo za zavarovance

    eBOL olajša postopke zavarovancu, saj zdravnik lahko izda eBOL v odsotnosti zavarovanca, če oceni, da ni potreben pregled zavarovanca, prav tako ga lahko izda za 5 koledarskih dni vnaprej. Zavarovancu tudi ni potrebno dostaviti eBOL delodajalcu, saj ga bo le-ta prevzel prek sistema SPOT.

    Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

    Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke za 3. četrtletje 2019.

    Arhiv: Izgorelost na delovnem mestu

    Izgorelost se je običajno rezultat procesov, ki trajajo več let. Zaradi velikih zahtev in odgovornosti na delovnem mestu smo ji podvrženi tudi izvajalci računovodskih storitev.

    Arhivi