Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Pravilnik o stopnjah običajnega odpisa blaga v kmetijski proizvodnji in proizvodnji živil in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj), stran 12819

    V Ur. L. 202/2021 dne, 24.12.2021 je bil objavljen nov Pravilnik o stopnjah običajnega odpisa blaga v kmetijski proizvodnji in proizvodnji živil in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj). Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi, uporabljati pa se začne s 1. 1. 2022.

    Arhiv: STA: DZ sprejel nov interventni zakon za blažitev posledic covida-19

    Ljubljana, 27. decembra (STA) - DZ je sprejel nov protikoronski zakon z dodatnimi ukrepi za omilitev posledic epidemije covida-19. Prinaša nove dodatke za najbolj ranljive, uvaja odškodninsko odgovornost za primer zapletov pri cepljenju ali uporabi zdravila proti covidu-19, duhove buri zvišanje zgornje meje uvrščanja zdravnikov v plačne razrede.

    Arhiv: STA: Novi interventni zakon z dodatnimi ukrepi za blažitev posledic covida-19 (seznam)

    Ljubljana, 28. decembra (STA) - Zakon o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic covida-19, ki ga je DZ potrdil v ponedeljek, podaljšuje nekatere ukrepe iz dosedanjih protikoronskih zakonov ter prinaša še nove. Ena od novosti je odškodninska odgovornost za primer zapletov pri cepljenju ali uporabi zdravila proti covidu-19.

    Arhiv: STA: Ob začetku praznikov v veljavo stopajo novi ukrepi

    Ljubljana, 24. decembra (STA) - Začetek božično-novoletnih praznikov bodo pospremili novi ukrepi za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom. Skrajšuje se veljavnost testiranja pri pogoju PCT in omejuje število udeležencev na javnih kulturnih in športnih prireditvah. Na nocojšnji božični večer, pa tudi na silvestrovo, bo dovoljeno zasebno zbiranje oseb iz do treh gospodinjstev.

    Arhiv: STA: Odbor za finance ob obstrukciji dela opozicije z zeleno lučjo PKP10

    Ljubljana, 23. decembra (STA) - Odbor DZ za finance je ob obstrukciji poslancev dela opozicije, ki se niso strinjali z načinom vodenja seje, potrdil predlog desetega protikoronskega zakona (PKP10). V okviru nujnega postopka se je prebil skozi okoli 90 vloženih dopolnil, med njimi je izglasoval tudi tistega o zvišanju najvišjega plačnega razreda za zdravnike in zobozdravnike.

    Arhiv: STA: V veljavi nove omejitve v trgovinah in spremembe pri napotitvi v karanteno

    Ljubljana, 23. decembra (STA) - Od danes morajo v karanteno ob visoko tveganem stiku z okuženim z novim koronavirusom vsi, razen cepljeni s poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu-19. V trgovinah pa od danes velja omejitev ena stranka na 10 kvadratnih metrov, je odločila vlada. Na današnji seji naj bi vlada po napovedih sprejela še nekatere dodatne ukrepe.

    Arhiv: Sporočilo za medije: Zbornica računovodskih servisov tudi letos opozarja na nujnost podaljšanja roka za predložitev letnih poročil in davčnih obračunov

    Ljubljana, 20. december 2021 – GZS-Zbornica računovodskih servisov (ZRS), ki združuje 500 podjetij, ki se ukvarjajo z računovodsko dejavnostjo, je 30. novembra 2021 na Ministrstvo za finance (MF) in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) naslovila predlog za podaljšanje roka za predložitev davčnih obračunov in letnih poročil za leto 2021. 8. decembra 2021 je MF odgovorilo, da podaljšanje rokov za oddajo davčnih obračunov za leto 2021 trenutno ni predvideno. Zaposleni v računovodskih servisih, so v zadnjih mesecih močno obremenjeni in opozarjajo na velike stiske.

    Arhiv: STA: Pretečene osebne izkaznice bo mogoče v Sloveniji uporabljati do 27. marca

    Osebne izkaznice, ki jim je pretekla veljavnost, je za izkazovanje istovetnosti in državljanstva mogoče uporabljati vse do 27. marca prihodnje leto, so poudarili na ministrstvu za notranje zadeve. Prehajanje državne meje s pretečeno osebno izkaznico pa ni mogoče, so opomnili.

    Arhiv: UPPD: Nov seznam tveganih držav

    Objavljen je nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja visoko in povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma.

    Arhiv: ZRS: Pogovor s predsednikom ZRS Aleksandrom Štefancem: Računovodska stroka je živa stvar

    V letošnjem letu, natančneje v petek, 3. decembra 2021, je Zbornica računovodskih servisov praznovala 25 let delovanja. V tem obdobju se je zgodilo veliko, največji preskok pa je bil zagotovo na področju digitalizacije računovodskih storitev. O digitalizaciji storitev, varnosti na spletu, letošnjem kongresu in pomenu njegovega slogana ter članstvu ZRS smo spregovorili s predsednikom ZRS g. Aleksandrom Štefancem. Prav tako smo se dotaknili tudi načrtov ZRS in izzivov računovodske stroke v prihodnjem letu.

    Arhivi