Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Minister Počivalšek poziva gospodarstvo k opravljanju dela od doma

    Ljubljana, 30. novembra (STA) - Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je zaradi zaostrene epidemiološke slike gospodarstvo pozval k opravljanju dela od doma v čim večji meri in povsod, kjer je mogoče tako organizirati delovne procese. S tem ter ob doslednem upoštevanju pogoja PCT in drugih samozaščitnih ravnanj se bo mogoče izogniti novemu omejevanju dejavnosti, je prepričan.

    Arhiv: Certificiran strokovnjak za obračun plač - novi termini

    Nova predavanja se pričnejo v aprilu 2022, točen urnik in razpored, pa je že objavljen.

    Arhiv: Posnetek konference "Go Digital"

    Konferenca "Go Digital" je potekala 18. novembra. Posnetek is lahko ogledate tu.

    Arhiv: GZS: Nabor ukrepov v najnovejšem interventnem zakonu nujno razširiti

    »Predlog Zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic Covid-19 vsebuje določene pomoči namenjene gospodarstvu, vendar pa na GZS menimo, da bi bilo potrebno nabor ukrepov še ustrezno razširiti,« pravi generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti.

    Arhiv: STA: Vlada predlaga izplačilo dodatka najbolj ranljivim in podaljšanje turističnih bonov (dopolnjeno)

    Ljubljana, 19. novembra (STA) - Vlada je potrdila predlog zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje epidemije in omilitev njenih posledic. Po njem se bo najbolj ranljivim skupinam izplačal poseben dodatek. Vlada predlaga tudi podaljšanje veljavnosti turističnih bonov do 30. junija 2022, je povedal finančni minister Andrej Šircelj.

    Arhiv: FURS: Poenostavitve REK obrazcev

    Kot smo vas seznanili v septembru, Finančna uprava prenavlja in poenostavlja REK obrazce. Številni obstoječi REK obrazci: REK-1, REK-1a, REK-2 in PNiPD se ukinejo in nadomestijo z enotnim REK-O obrazcem.

    Arhiv: ZZZS: eZahtevek za refundacijo nadomestil – nadgradnja 18.11.2021 in uvedba klicnega centra ZZZS za pomoč uporabnikom pri oddaji zahtevka za nadomestilo plače

    Elektronska priprava in oddaja zahtevka za nadomestilo plače je omogočena preko portala SPOT, vse bolj se uveljavlja tudi elektronska oddaja zahtevkov preko t.i. spletne storitve oz. vmesnika za oddajo eZahtevkov direktno iz programa za plače preko SPOT-a in do ZZZS. V cilju optimizacije in poenostavitve priprave in oddaje eZahtevka so bile z dnem, 18. 11. 2021, uvedene spremembe tako pri eZahtevku, kot pri eObračunu.

    Arhiv: FURS: Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 v upravnih zadevah

    S tem odlokom se zaradi preprečitve ponovnih izbruhov in širjenja okužb nalezljive bolezni COVID-19 določajo začasni ukrepi za zavarovanje položaja strank in omogočanja odločanja organov v upravnih zadevah, organi, na katere se nanašajo začasni ukrepi, in veljavnost začasnih ukrepov.

    Arhiv: ZZZS: Obvezno elektronsko vlaganje zahtevkov za refundacije nadomestil plač

    Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (v nadaljnjem besedilu: ZZZS) postopoma uvaja obvezno elektronsko vlaganje zahtevkov za povračilo izplačanega nadomestila plače (v nadaljnjem besedilu: eZahtevki) prek informacijskega sistema SPOT oziroma vmesnika eNDM za poslovne subjekte, ki so vpisani v Poslovni register Slovenije. Vlaganje eZahtevkov je omogočeno že od leta 2017, obvezno pa bo na podlagi novele Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja postalo s 1. januarjem 2023.

    Arhiv: STA: Do PCR-testa brez napotitve po novem tudi s fotografijo pozitivnega testa za samotestiranje (dopolnjeno)

    Ljubljana, 13. novembra (STA) - Do PCR-testa brez napotitve bodo po novem upravičeni vsi, ki pred odvzemom brisa predložijo dokazilo o pozitivnem rezultatu hitrega antigenskega (HAG) testa za samotestiranje, je razvidno iz pravilnika, objavljenega v uradnem listu. Kot dokazilo med drugim šteje fotografija pozitivnega rezultata HAG testa za samotestiranje.

    Arhivi