Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Spletne goljufije

    Opozarjamo na vse več spletnih goljufij, ki ciljalo izključno na podjetja in povzročajo precejšnjo finančno škodo. Tudi naši člani so že prijavili oškodovanje podjetij, in sicer vdore v elektronsko pošto zaposlenih oz. za ponarejanje elektronskih sporočil, ko goljufi preusmerijo nakazilo večje vsote denarja na svoje račune. Predlagamo nekaj gradiv in virov v branje za večjo varnost.

    Arhiv: Posvet ZRS z Uradom za preprečevanje pranja denarja

    Kazni za nespoštovanje ZPPDFT so visoke, zato vas vabimo, da se udeležite posveta, na katerem bodo strokovnjaki UPPD predstavili novosti ZPPDFT-1. Z njimi se boste lahko celovito pogovorili o problematiki izvajanja ZPPDFT in smernic v praksi.
    Posvet bo potekal v torek, 16. 5. 2017, 9:00–12:00 in bo zagotovo izveden.

    Arhiv: Seminar: Interna digitalizacija v računovodskih servisih

    Na seminarju boste skozi praktični pristop izvedeli, kako poslovati, da bo digitalno poslovanje skladno z zakonodajo, dobili usmeritve glede uporabe izvajanja procesov v digitalnem okolju in se seznanili s sodobnimi rešitvami, ki vam lahko olajšajo prehod v digitalno poslovanje.
    Za prijave prejete do vključno 30. 4. 2017 se prizna 20 % popust.
    Seminar bo potekal v petek, 12. 5. 2017, od 9. do 15. ure in bo zagotovo izveden.

    Arhiv: Članica ZRS zmagovalka izbora Samostojna podjetnica leta

    V okviru dogodka 500 podjetnic 2017 je potekal izbor Samostojne podjetnice leta. Izmed treh finalistk je nagrajenka dolgoletna članica ZRS, Erika Kostanjšek s.p., prejela častni naziv Samostojna podjetnica leta.

    Arhiv: Anketa EFAA – računovodje, davčni svetovalci in revizorji pod pritiskom

    Zbornica računovodskih servisov želi primerjati poglede in izkušnje računovodij, davčnih svetovalcev in revizorjev glede pritiska v navedenih poklicih in njegovih učinkov z evropskimi kolegi.

    Arhiv: Spletne prevare - izognite se »phishing napadom«

    Phishing napadi niso novost v informacijskem svetu. Se pa v zadnjem času v slovenskem prostoru opaža porast tovrstnih napadov na uporabnike. Glavni namen napadalcev je, da si pridobijo gesla za dostop do elektronske pošte uporabnika.

    Arhiv: Napotitev delavcev na delo - Novosti Zakona o čezmejnem izvajanju storitev

    Osrednji del seminarja bo namenjen seznanitvi z nedavno sprejetim Zakonom o čezmejnem izvajanju storitev, ki prinaša pomembne spremembe na tem področju. Na seminarju bo predstavljen tako evropski kot nacionalni zakonodajni okvir, ki se trenutno uporablja na področju napotitev delavcev na delo v drugo državo članico EU.

    Arhiv: Zavajajoče oglaševanje v poslovnih imenikih – opozorilo za poslovne subjekte

    Problematika je v Evropi že dolgo in množično prisotna. Gre za zavajajoče oglaševanje s strani poslovnih imenikov, ki izkoriščajo premajhno stopnjo skrbnosti podjetij pri podpisovanju dokumentov iz tujine.

    Arhivi