Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Dolžnosti izvajalcev računovodskih storitev po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma

  Računovodski servisi in davčni svetovalci smo zavezanci za izvajanje ukrepov za odkrivanje in preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma. Na kratko smo pojasnili nekaj osnovnih pojmov in obveznosti, ki izhajajo iz zakonodaje.

  Arhiv: Poslovno sodelovanje z normiranimi s.p.-ji pravni in davčni izzivi

  Cilj seminarja je udeležence seznaniti z zakonskimi okviri in davčnimi in pravnimi implikacijami, povezanimi s konkretnimi primeri iz prakse.
  Seminar bo potekal v petek, 30. 11. 2018, na GZS.
  Za člane ZRS velja posebna ugodnost: kotizacija znaša 64,00 EUR + DDV.

  Arhiv: Članek: Sledite 4 računovodskim trendom v 2018

  Od razvoja računovodstva v oblaku do umetne inteligence in avtomatizacije ter naraščajoče stabilizacije kripto valut so na obzorju velike spremembe za računovodje. Tukaj so najboljši štiri računovodski trendi, ki se jih je treba zavedati leta 2018.

  Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

  Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 3. četrtletje 2018.

  Arhiv: Informacijski pooblaščenec pripravil spletno stran in telefonsko svetovanje za majhna podjetja

  Informacijski pooblaščenec bo vse do septembra 2020 izvajal evropski projekt RAPiD.Si (Raising Awareness on Data Protection and the GDPR in Slovenia), ki je namenjen izobraževanju manjših in srednje velikih podjetij ter posameznikov o reformi zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.

  Arhiv: Napotitev delavcev na Dansko in Švedsko

  Vabimo vas, da se udeležite strokovnega seminarja »Napotitev delavcev na Dansko in Švedsko«, ki ga organizirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve/Veleposlaništvo v Kopenhagnu, v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in sicer v četrtek, 22. novembra 2018, od 09:00 do 13:00 v Ljubljani, na GZS, Dimičeva 13, Dvorana F/medetaža.

  Za člane ZRS je udeležba na seminarju brezplačna.

  Arhiv: Kakšne storitve lahko ponudimo strankam v času digitalizacije?

  Spremembe, ki jih je prinesla hitra digitalizacija poslovnih procesov, zahtevajo tudi prilagajanje ponudbe računovodskih storitev. Večina klasičnih opravil je avtomatizirana, zato v ospredje stopajo znanje in izkušnje, ki so podjetnikom lahko v veliko oporo pri doseganju dobrih poslovnih rezultatov.

  Arhiv: 1. Konferenca slovenskih računovodij, revizorjev in davčnih svetovalcev iz sveta in Slovenije

  Mednarodna konferenca v Sloveniji, ki povezuje in združuje slovenske strokovnjake iz sveta in slovenske strokovnjake v matični domovini.
  Konferenca bo potekala 29. in 30. 11. 2018 v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani.

  Arhiv: Seminar: Izplačila dohodkov med družbo in družbeniki, odkupi lastnih deležev

  Družba družbenikom lahko izplača dobiček, družbenik svojemu podjetju proda lastne deleže, družbenik lahko da družbi posojilo ali si vzame posojilo, družba pa mu plačuje obresti (ali obratno), družbenik za družbo opravlja storitve, družbenik je konec koncev v družbi tudi zaposlen. Vsa ta različna razmerja med družbo in družbenikom (fizično osebo) imajo tudi zelo različne davčne posledice. Glede na to, da je FURS napovedal poostren nadzor nad raznimi izplačili med lastniki družb (družbeniki) in družbo, je tema več kot aktualna.

  Arhiv: Vzorec Pravilnika o varovanju zaupnih podatkov z Izjavo o varovanju zaupnih podatkov

  Na željo članov ZRS smo pridobili še vzorec Pravilnika o varovanju osebnih podatkov z Izjavo o varovanju zaupnih podatkov.

  Arhivi