Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Davčne blagajne: s 1. februarjem strožji nadzor

    Sporočilo za javnost FURS: S 1. februarjem bodo nadzorniki Finančne uprave RS začeli s strožjim nadzorom in tudi doslednim izrekanjem glob vsem zavezancem, ki še ne bodo vključeni v sistem davčnih blagajn. Sankcionirane bodo tudi vsebinske in programske nepravilnosti pri davčnem potrjevanju računov. Prekrškovni postopki se bodo vodili tako zoper zavezance, ki bodo kršili zakonodajo, kot tudi zoper programske hiše, ki računalniških programov niso izdelali v skladu z določbami zakona. Posebna pozornost bo namenjena neizdajanju računov.

    Arhiv: Enotni transakcijski račun za osebne in poslovne namene

    Do 15.12.2015 so morali imeti samostojni podjetniki za poslovne namene pri ponudniku plačilnih storitev (banki) odprt ločen transakcijski račun. Po tem datumu, ko so v veljavo stopile spremembe Zakona o davčnem postopku, pa ima samostojni podjetnik lahko odprt le en transakcijski račun – skupen za osebne in poslovne namene.

    Arhiv: Vpogled v podatke za odmero dohodnine

    Sporočilo za javnost FURS. Podatki za odmero dohodnine, ki jih je Finančna uprava RS pripravila na podlagi obračunov davčnega odtegljaja, so objavljeni na portalu eDavki. Vpogled je možen od 15. 1. 2016 do 31. 1. 2016.

    Arhiv: Poostren nadzor nad poročanjem o sklenjenih kupoprodajnih in najemnih pravnih poslih v evidenco trga nepremičnin

    Lastniki nepremičnin imajo obveznost pošiljanja podatkov o sklenjenih kupoprodajnih in najemnih pravnih poslih z nepremičninami v evidenco trga nepremičnin.

    Arhiv: Primerjava kontnega načrta 2016 in 2015

    Izobraževalna hiša Cilj želi deliti primerjavo Kontnega načrta z zainteresiranimi uporabniki.

    Arhiv: Od danes obvezna uporaba davčnih blagajn

    Sporočilo za javnost FURS, 2. 1. 2016

    Arhivi