Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: S 1. septembrom nižji DDV na energente za vse uporabnike

    Vlada je na včerajšnji seji sprejela odločitev o znižanju davka na dodano vrednost (DDV) na energente za vse uporabnike, je na novinarski konferenci po seji vlade povedal minister za finance Klemen Boštjančič. Znižana 9,5-odstotna davčna stopnja bo veljala za čas kurilne sezone, od 1. septembra do 31. maja prihodnje leto.

    Arhiv: ZRSZ: Subvencije za zaposlitev brezposelnih mladih za nedoločen čas

    Subvencije za zaposlitev brezposelnih mladih za nedoločen čas v višini od 5.400 do največ 8.820 EUR za delodajalce, ki bodo izbrani na javnem povabilu. Prijavite se z ePonudbo na Portalu za delodajalce.

    Arhiv: ZPS: Previdno pri dvigih gotovine zunaj evroobmočja

    Pritožb potrošnikov, ki so neprijetno presenečeni nad višino nadomestil za dvige gotovine v tujini, je vsako leto več. Čeprav na težave redno opozarjamo in vam posredujemo informacije, kako dvige opraviti čim bolj ugodno, so lastniki bankomatov vedno korak pred nami.

    Arhiv: Energetska kriza: Industrija je eden ključnih stebrov za delovanje države, zato se ne sme ustaviti

    Člani Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije so na izredni seji v petek, 22. 7. z ministrom za infrastrukturo mag. Bojanom Kumrom in državnim sekretarjem na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Dejanom Židanom razpravljali o nujnih ukrepih za gospodarstvo, zlasti tudi industrijo, povezanih z blaženjem energetske draginje in zagotavljanjem nemotene oskrbe z zemeljskim plinom.

    Arhiv: SIR: Preveden MSR 220 (prenovljen) - Upravljanje kakovosti revizije računovodskih izkazov

    Objavljen je preveden MSR 220 (prenovljen) - Upravljanje kakovosti revizije računovodskih izkazov. Veljati bo začel za obdobja, ki se začnejo 15. 12. 2022 ali kasneje.

    Arhiv: FURS: Navodila za izpolnjevanje REK-O (velja od 1. 1. 2023 dalje)

    Sprememba dokumenta.

    Arhiv: ECB: Zvišanje ključnih obrestnih mer ECB

    ECB je zvišala tri ključne obrestne mere za 0,5 % bazične točke. Obrestna mera za operacije glavnega refinanciranja se je zvišala na 0,50 %, obrestna mera za odprto ponudbo mejnega posojila na 0,75 %, obrestna mera za odprto ponudbo mejnega depozita pa na 0,00 %. Nove obrestne mere bodo začele veljati 27. julija 2022.

    Arhiv: FURS: Posebno opozorilo za vse ponudnike turističnih bonov in Bonov21

    Portal za unovčevanje turističnih bonov in Bonov21 v sistemu eDavki za unovčevanje (za nazaj) bo odprt do vključno 31. 7. 2022.

    Arhiv: FURS: Možnost testiranja novih vrst dohodkov REK-O obrazca

    V pomoč zavezancem pri prilagoditvi informacijskih sistemov je FURS na testnem portalu eDavki objavil dokument REK-O obrazec za izplačila vrst dohodkov z vgrajenimi predvidenimi kontrolami, ki jih je mogoče testirati. Na novo je omogočeno testiranje 12 vrst dohodkov.

    Arhivi