Zapri

Podelitev priznanj najboljšim inovacijam celjske regije

Celje, 22. 9. 2021 – Regionalna gospodarska zbornica Celje 21. leto zapored najbolj inovativnim v celjski regiji za leto 2021 podeljuje priznanja za najboljše inovacije v celjski regiji.

GZS – Zbornica osrednjeslovenske regije podelila priznanja najboljšim inovatorje v regiji

Ljubljana, 22.9.2021 – Danes je v Domu gospodarstva v Ljubljani potekala letošnja podelitev priznanj za najboljše inovacije v Osrednjeslovenski regiji v organizaciji GZS Zbornice osrednjeslovenske regije.

V Gospodarskem krogu obžalujemo umik predloga uvedbe razvojne oz. socialne kapice

Ljubljana, 22. september 2021 - Gospodarske organizacije, ki sodelujemo v okviru Gospodarskega kroga (Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager, SBC – Klub slovenskih podjetnikov in AmCham Slovenija) obžalujemo umik predloga uvedbe razvojne oz. socialne kapice, ki je bil del predlaganega Zakona o debirokratizaciji. Z razočaranjem ugotavljamo, da se kot družba nismo zmožni dogovoriti o ključnih razvojnih vprašanjih za prihodnost Slovenije in nadaljnje blaginje njenih prebivalk in prebivalcev.

Priznanja za najboljše inovacije podelili tudi primorskim inovatorjem

Primorska gospodarska zbornica Koper, Regionalna zbornica Postojna ter Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica so danes na skupni prireditvi podelile priznanja najboljšim inovatorjem iz vseh treh regij.

Podeljena priznanja za najboljše inovacije regije Posavje za leto 2021

GZS Posavska gospodarska zbornica, Krško je danes podelila štiri zlata, tri srebrna in dve bronasti priznanji ter dve priznanji za prispevek na področju inovativnosti.

Zaveza za 5 % manj sladkorja v brezalkoholnih pijačah

Ljubljana, 16. september 2021 – Člani Združenja industrije pijač, ki deluje v okviru Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije, so danes podpisali dodatno zavezo odgovornosti, s katero se zavezujejo, da bodo do konca leta 2025 znižali vsebnost sladkorja v brezalkoholnih pijačah za 5 %.

Vodstvi GZS in madžarske gospodarske zbornice na srečanju na MOS Celje

Vodstvi GZS in madžarske gospodarske zbornice na srečanju na MOS Celje

62 podjetij in organizacij prejelo pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec

Vse več podjetij in organizacij posveča posebno skrb izboljšanju delovnega okolja in organizacijske klime za večje zadovoljstvo zaposlenih. V ta namen se odločajo za različne ukrepe, s katerimi krepijo družbeno odgovorno delovanje. Med njimi je tudi 62 podjetij in organizacij, ki so se lani in letos prijavila v postopek certificiranja za pridobitev pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. Nosilec projekta, Ekvilib Inštitut, in partnerji, Gospodarska zbornica Slovenije, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Združenje delodajalcev Slovenije, so jim v ponedeljek, 13. septembra 2021, na slovesni prireditvi v Laškem podelili omenjeni certifikat.

Trgovci s tehničnim blagom zaradi sprejetega odloka v primerjavi z živilskimi trgovinami v neenakopravnem položaju

Člani Sekcije trgovcev tehničnega blaga, ki deluje v okviru GZS - Podjetniško trgovske zbornice, razumejo izjeme pri zahtevi PCT pogojev za delovanje živilskih trgovin. Hkrati pa opozarjajo na neenakopraven položaj, v katerem so se znašle trgovine s tehničnim blagom.

Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS: »Vsak posameznik bi moral prevzeti odgovornost in tudi stroške testiranja, če se brez utemeljenih zdravstvenih razlogov ne odloči za cepljenje.«

Stališče GZS glede najnovejšega Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je bil objavljen v Uradnem listu št. 146/2021 z dne 11. september 2021.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.