Mediji

Arhiv: UO GZS o pomenu gospodarstva, digitalizaciji ter planu dela GZS

Ljubljana, 29. november 2021 – Na današnji seji UO GZS so člani obravnavali aktualne aktivnosti GZS ter razpravljali o trenutnih razmerah v Sloveniji. Izpostavili so premajhno razumevanje pomena gospodarstva v širši javnosti, nujnost pohitritve digitalizacije in večjega deleža evropskih sredstev za dvojni zeleni in digitalni prehod. Sprejeli so predlog integralnega plana GZS za leto 2022 in ga predlagali v potrditev Skupščini GZS.

Arhiv: GZS pozvala vodstvo RTVS k ohranitvi oddaje Točka preloma

GZS je na vodstvo RTV Slovenija poslala pismo podpre, da ponovno pretehta in umakne škodljiv predlog - ukinitev oddaje Točka preloma. Kot je v pismu zapisal generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti, na GZS »ocenjujemo, da potrebujemo analitične oddaje z objektivnim in vsestransko osvetljenim pogledom na aktualne gospodarske, finančne, razvojne in znanstvene teme.

Arhiv: Obvezno cepljenje za osebe, starejše od 50 let proti covidu-19 najbolje preprečuje naslednje vale okužb

Ljubljana, 26. november 2021 – »Največji izziv v tem obdobju ni virus kot tak. Največji izziv so ranljive osebe v bolnišnicah, še posebej na intenzivni negi, ki obremenjujejo zdravstveni sistem do te mere, da se drugi programi bolnišničnega zdravljenja začasno krčijo ali celo ukinjajo,« ocenjuje generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti.

Arhiv: Naj knjiga 2021: žirija izbrala, glasovanje v polnem teku!

37. slovenski knjižni sejem, ki ga organizira Gospodarska zbornica Slovenije in letos poteka le po spletu, je v svojem polnem zamahu. Trajal bo vse do 5. decembra. Kot vsako leto, tudi letos poteka glasovanje za Naj knjigo leta 2021. Žirija v sestavi dr. Urške Perenič, dr. Igorja Sakside in Agate Rakovec Kurent je izbrala sedem nominiranih knjig, zmagovalko bodo z glasovanjem na spletni strani www.knjiznisejem.si določili obiskovalci in obiskovalke sejma. Razglasili jo bomo 3. decembra.

Arhiv: EXPO Business Talks z Markom Kavzarjem, Gorenje Hisense - Dubaj: Slovenija v ZAE premalo poznana

Ljubljana, 25. november 2021 – Predstavitev naše države na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubai je zato lahko idealna priložnost za naša podjetja in državo kot celoto, meni gost današnjega, prvega, EXPO Business Talks, Marko Kavzar, vodja področja Gospodinjski aparati podjetja Gorenje Hisense iz Dubaja.

Arhiv: SPOŠTUJMO UKREPE ZA ZAJEZITEV ŠIRJENJA COVID-19 IN CEPIMO SE!

Spodaj navedene reprezentativne delodajalske organizacije in sindikalne centrale, članice Ekonomsko-socialnega sveta (ESS), ugotavljamo, da se je Slovenija in s tem tudi njene prebivalke in prebivalci, znašla v izjemno zahtevnih razmerah, povezanih s COVID-19. Zavedajmo se, da le odgovorno ravnanje vsakega posameznika in vseh nas skupaj, lahko zmanjša širjenje okužb in omogoči ponovno normalizacijo našega življenjskega okolja.

Arhiv: Predsednik GZS Tibor Šimonka o NOO na Dnevu slovenskih bančnikov

Na okrogli mizi o okrevanju gospodarstva po pandemiji in vlogi bank v okviru Dneva slovenskih bančnikov je predsednik GZS Tibor Šimonka izpostavil, da GZS s programsko sestavo Načrta za okrevanje in odpornost (NOO) ni zadovoljna. Le okoli petina sredstev je namenjenih gospodarstvu, kar je občutno premalo.

Arhiv: Izšla novembrska izdaja revije Glas gospodarstva

Izšla je novembrska številka revije Glas gospodarstva, v kateri pozornost namenjamo trenutnim razmeram, ki so posledica rasti cen energentov. V pogovoru z Vekoslavom Korošcem, direktorjem Združenja za inženiring (ZING) pri GZS, lahko preberete, kakšne posledice grozijo energetsko intenzivni industriji.

Nabor ukrepov v najnovejšem interventnem zakonu nujno razširiti

»Predlog Zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic Covid-19 vsebuje določene pomoči namenjene gospodarstvu, vendar pa na GZS menimo, da bi bilo potrebno nabor ukrepov še ustrezno razširiti,« pravi generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti.

Arhiv: Začenja se 37. Slovenski knjižni sejem

Ljubljana, 22. november 2021 - Danes ob 18. uri se uradno začenja 37. Slovenski knjižni sejem s sporočilnim naslovom: Knjige povezujejo. Zaradi epidemioloških razmer bo že drugo leto zapored potekal le v spletni različici, a bo kljub temu vse do 5. decembra ponujal pester nabor dogodkov z eminentnimi avtorji in možnost spletnega sejemskega nakupa odlične knjižne bere. Slovenski knjižni sejem organizira Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.