Mediji

GZS proti obvezni božičnici

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec je na enem izmed dogodkov dejal, da so »… na ministrstvu predlagali, da se uvede obvezna božičnica. To pomeni dodaten regres, kar pomeni, da se zaposlenim, če bo to sprejeto to zimo, izplača regres v znesku minimalne plače, ki ga bodo porabili za to da bodo lažje prebrodili draginjo.«

Arhiv: Cestni prevozniki si želijo predvsem hitrejšega zaposlovanja tujcev

Brdo pri Kranju, 9. september 2022 – Združenje za promet pri GZS je, skupaj s Sekcijo za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in pod okriljem Ministrstva za infrastrukturo, danes organiziralo strateško nacionalno konferenco z naslovom Trajnostni razvoj cestnega prometa. Namen konference je bil spodbuditi dialog med deležniki, predvsem med prevozniškimi podjetji in državo, ki mora posledično oblikovati strategijo in politike, ki bodo podlaga, da bi cestni promet v Sloveniji dejansko postal trajnosten in konkurenčen.

Arhiv: Izšla revija Discover Slovenia – JV Evropa

Izšla revija Discover Slovenia – JV Evropa

GZS ministrstvu posredovala stališče do predlogov nujnih ukrepov na področju zdravstva

Gospodarska zbornica Slovenije je na ministrstvo za zdravje naslovila predloge dopolnil in sprememb Predloga nujnih ukrepov za interventni zakon za zajezitev širjenja in blaženje posledic epidemije COVID-19 na področju zdravstva.

GZS in MIZŠ skupaj za večje vključevanje podjetij v CERN

Z namenom čim večjemu številu podjetij omogočiti izkoristiti priložnost za sodelovanje s CERN, je Gospodarska zbornica Slovenije danes z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport podpisala pogodbo o sodelovanju. S tem je GZS postala osrčje sistema za sodelovanje gospodarstva z velikimi raziskovalnimi infrastrukturami.

Arhiv: Ali veste, da se podjetnice še vedno veliko manj mrežijo kot podjetniki?

Da bi podjetnicami omogočili povezovanje in medsebojno sodelovanje, pa tudi usposabljanje, ki je pisano na kožo podjetnicam v različnih panogah in v različnih fazah rasti, je v okviru Podjetniško trgovske zbornice ustanovljena Sekcija podjetnic. Zakaj bi se ji pridružile, pojasnjuje dr. Mateja Vadnjal, predsednica Sekcije podjetnic pri GZS – PTZ, v svojem Hitrem poslovnem nasvetu. Hkrati vabi tudi na okroglo mizo in predstavitev možnosti financiranja v sklopu mednarodne konference WeGate, 29. septembra.

Srečanje gospodarstva in politike: gospodarstveniki pričakovali več

Predstavniki gospodarstva so na današnjem srečanju s predsednikom Vlade RS dr. Robertom Golobom in pristojnimi ministri razpravljali o trenutno največjem izzivu za slovensko gospodarstvo - energetski draginji in dobavi energentov, ki pod vprašaj postavlja nemoteno poslovanje precejšnjega števila slovenskih podjetij. Gospodarska zbornica Slovenije je predstavila dvanajst nujnih ukrepov, med katerimi so ključni trije: takojšnja uvedba kapice na ceno energentov, uvedba kapice na cene energentov na evropski ravni vključno z odpravo odvisnosti cene električne energije od cene zemeljskega plina ter uvedba začasnih ukrepov za ohranitev delovnih mest. Dogodek je organizirala GZS ob sodelovanju OZS, TZS, ZDS in ZDOPS.

Arhiv: Na vladi potrjen interventni zakon prinaša nekaj dobrih rešitev

Ljubljana, 1. september 2022 - Vlada RS je na svoji zadnji seji potrdila Zakon o ukrepih za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo. Na Gospodarski zbornici Slovenije pozdravljamo nekatere določbe tega zakona, opozarjamo pa, da se problemi vseskozi rešujejo preveč parcialno. Potrebujemo sočasno sprejetje več ukrepov, ki sistemsko naslavljajo različne težave in jih rešujejo strateško, komplementarno, s pogledom v prihodnost; predvsem pa tudi hitro in učinkovito.

Arhiv: Srečanje članov GZS - Zasavske gospodarske zbornice z vodstvom GZS

GZS - Zasavska gospodarska zbornica je v sredo, 31. 8. 2022, organizirala letno srečanje članov z vodstvom zbornice. Prvo tovrstno srečanje je bilo namenjeno predvsem seznanitvi članov z aktivnostmi zbornice, diskusiji o izzivih, s katerimi se trenutno soočajo podjetja ter mreženju med člani. Tovrstna letna srečanja se načrtujejo tudi v prihodnjih letih.

Arhiv: Kakšna je učinkovita, razvojno naravnana povratna informacija?

Pomembno je pri podajanju povratne informacije biti pozitivno naravnan ter izhajati iz objektivnih dejstev. Kaj še je pomembno, pojasnjuje Ana Šušteršič v Hitrem poslovnem nasvetu.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.