Mediji

Arhiv: Koalicijska pogodba: sprejemljiva ali škodljiva za gospodarsko rast?

Ko analiziramo koalicijsko pogodbo, ugotavljamo, da je zelo načelna, ko gre za predloge, kako izboljšati slovensko poslovno okolje in zelo konkretna, ko gre za predloge višjega socialnega standarda, ki bo zahteval dodatne davčne zajeme, je poudaril predsednik GZS Boštjan Gorjup na torkovi novinarski konferenci. Svoje stališče so predstavili tudi predsedniki OZS, ZDS, in ZDOPS ter predsednica TZS.

Arhiv: Kompetentni kadri in aplikativni projekti za večjo konkurenčnost slovenskega agroživilstva

Gornja Radgona, 29. avgust 2018 – V okviru sejemskega programa GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) na sejmu AGRA so se srečali partnerji projekta KOC HRANA in SRIP HRANA. Zaključki obeh srečanj so spodbudni za prihodnje generacije mladih, ki vstopajo v strokovno izobraževanje in s tem na trg dela. Sodelovanje na skupnih razvojno-raziskovalnih projektih pa je ključnega pomena za učinkovito poznavanje obstoječe infrastrukture in izkoristek le-te v smeri povečanja inovacijskega potenciala znotraj kmetijskih in živilskih podjetij.

Arhiv: Prašičerejci podpisali dogovor o sodelovanju

Arhiv: Prašičerejci podpisali dogovor o sodelovanju

Gornja Radgona, 29. avgust – Na 56. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA so predstavniki GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije in Zadružne zveze Slovenije podpisali dogovor o sodelovanju na področju prašičereje.

Gospodarska zbornica Slovenije protestira

Spodnje protestno pismo generalne direktorice GZS mag. Sonje Šmuc v zvezi z včerajšnjo izjavo Luke Mesca smo posredovali tudi Državnemu zboru RS in koalicijskim strankam.

Arhiv: Pred podpisom koalicijske pogodbe je čas za matematiko

Pred podpisom koalicijske pogodbe od političnih strank bodoče vlade pričakujemo jasne izračune, kaj posamezni predvideni ukrepi pomenijo za vzdržnost javnih financ, gospodarstvo, zaposlene in državljane. Marsikateri ukrep ima namreč ne samo drage finančne učinke, temveč tudi druge negativne posledice.

Arhiv: INOVACIJE: Znani vsi kandidati za nacionalna priznanja GZS za inovacije

Samo še pet tednov je do Dneva inovativnosti, ko bo GZS tradicionalno, tokrat že 16-ič, podelila priznanja za najboljše inovacije na nacionalni ravni. Vsi kandidati, ki se potegujejo za ta prestižna priznanja, so že znani. Dan inovativnosti bo 26. septembra v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Arhiv: Novi vladi: nas je zadnja kriza kaj naučila?

Oblikovanje nove, manjšinske vlade spremlja bojazen, da bo politična trgovina s šesto stranko vodila do nebrzdanega povečanje javne porabe - preko višanja plač v javnem sektorju, izplačila večjih pokojnin in socialnih pomoči - ter opaznega umika tujih vlagateljev. Ključni predlogi Levice namreč predstavljajo visoko javno-finančno breme, ki bi Slovenijo pospešeno potiskali v novo krizo.

Apel k zmerni, razvojno usmerjeni vladi s posluhom za gospodarstvo

Apeliramo, da politične stranke v pogajanjih za sestavo nove vladne koalicije presežejo ideološke razlike, saj imajo v številnih primerih zelo podobna stališča do gospodarskih tem in ciljev, ki so pred Slovenijo. Na tej osnovi se vsekakor da doseči želene rezultate. Nova vladna koalicija bi morala biti močna, z jasno definiranimi zavezami, hkrati pa zmerna in usmerjena v prihodnost. Njen cilj naj bo, da v celotnem mandatu, ki je pred njo, deluje v dobro gospodarstva in s tem državljanov vseh generacij.

Arhiv: Podpis dogovora med infrastrukturnim ministrstvom in občino Braslovče

Ljubljana, 26. julij 2018 - Generalna direktorica Direktorata za kopenski promet na ministrstvu za infrastrukturo mag. Darja Kocjan in direktor občinske uprave Braslovče Milan Šoštarič sta danes na GZS slavnostno podpisala dogovor glede umeščanja in izgradnje priključka na avtocestno omrežje zaradi neposredne cestne povezave do LPC Gomilsko in lokalne občinske ceste Braslovče – Gomilsko.

Komentar GZS: Trg dela in demografski trendi

V senci težavnega sestavljanja nove vladne koalicije ostajajo številna izjemno pomembna vsebinska vprašanja odprta. Mednje sodi trg dela - pa ne zgolj zaradi svoje rigidnosti, temveč predvsem zaradi demografskih trendov, s katerimi se bo soočala Slovenija v naslednjih desetletjih.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.