Mediji

Arhiv: Izšla nova številka revije Glas gospodarstva

Ljubljana, 21. marec 2022 - Tik pred srečanjem na 16. Vrhu slovenskega gospodarstva, ki bo v sredo, 23. marca, je izšla nova številka revije Glas gospodarstva.

Arhiv: Objavljena dva večja javna razpisa: Končno na voljo subvencije za digitalizacijo ter spodbujanje velikih investicij

Ljubljana, 18. marec 2022 – Gospodarska zbornica Slovenije pozdravlja današnjo objavo Javnega razpisa Digitalna preobrazba gospodarstva (JR Digit NOO) ter Javnega razpisa za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji (JR INVEST2022-NOO). Kot poudarja generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti, so namreč »naložbe v digitalizacijo in investicije gospodarstva ključnega pomena za povišanje produktivnosti in konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Podjetja so dolgo čakala na tovrstne podporne ukrepe in so v polni pripravljenosti za koriščenje tovrstnih subvencij.«

Arhiv: Gospodarska delegacija gradbeništva in komunalnega gospodarstva na EXPO 20202 v Dubaj

Ljubljana, 18. marec 2022 – Na poslovnem forumu, ki bo 23. marca 2022 na Paviljonu Slovenije, bodo sodelovali predstavniki 17 slovenskih gradbenih in komunalnih podjetij, ki so aktivno delovala v procesih načrtovanja sodobnih tehnoloških procesov projektov oskrbe s pitno vodo in ter odvajanja in čiščenja odpadnih voda, izvedbe številnih komunalnih infrastrukturnih projektov, digitalne transformacije slovenskih komunalnih podjetij ter uvajanja inovativnih rešitev zagotavljanja kvalitete pitne vode na področju oskrbe s pitno vodo, uvajanja instrumentacije, nadzora in avtomatizacije urbanega sistema odvajanja odpadnih voda kot tudi v številnih drugih razvojnih procesih.

Arhiv: Na GZS o ključnih smernicah, pogojih in merilih finančnih spodbud za raziskovalno razvojne projekte ter investicije na problemskih območjih

Ljubljana, 16. marec 2022 – Okoli 200 udeležencev se je danes na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) na posebnem informativnem dnevu podrobneje seznanilo s ključnimi smernicami, pogoji in merili finančnih spodbud za raziskovalno-razvojne projekte ter investicije na problemskih območjih.

Arhiv: Energetska kriza v vseh porah gospodarstva

Ljubljana, 16. marec 2022 - Trenutne razmere, povezane z vojno v Ukrajino, vnašajo veliko negotovosti v poslovanje prav vseh gospodarskih subjektov in še poglabljajo aktualno krizo visokih cen energentov, so se na včerajšnji seji strinjali člani Strateškega sveta GZS za energetski prehod (SSEP). Sicer na trgu ni zaznati pomanjkanja energentov, je pa volativnost pri cenah večja kot kdajkoli prej.

Arhiv: Morate obračunati DDV, pa ne veste kako?

Na Gospodarski zbornici Slovenije se zavedamo, da se ob poslovanju, še zlasti ob poplavi zakonskih in podzakonskih aktov, pravilnikov, ki urejajo posamezna področja, tudi davčno zakonodajo, hitro znajdemo pred dilemo.

Arhiv: Prevozniki bodo primorani zaradi dviga cen goriva povišati svoje prevoznine

Zvišanje cen energentov ima močan vliv na dvig stroškov poslovanja logističnih podjetij. Konkretno strošek goriva z zadnjim povišanjem cen energentov v strukturi celotnih stroškov pri prevoznikih predstavlja že 30 odstotkov.

Arhiv: Gospodarski krog s pozivom poslankam in poslancem: Sprejmite predlagane spremembe Zakona o dohodnini

Gospodarske organizacije, ki sodelujejo v okviru Gospodarskega kroga (Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager in AmCham Slovenija) pred jutrišnjo izredno sejo Državnega zbora Republike Slovenije vnovič pozivajo poslanke in poslance, da sprejmejo predlagane spremembe in dopolnitve Zakona o dohodnini. Ta po mnenju organizacij predstavlja korak dlje k ugodnejšemu poslovnemu okolju in k večji blaginji prebivalk in prebivalcev Slovenije.

Arhiv: Dan žena proslavili z ustanovitvijo Sekcije podjetnic

Ljubljana, 8. marec 2022 – Skupaj z iniciativno delovno skupino za financiranje ženskega podjetništva, ki deluje v okviru GZS-Podjetniško trgovske zbornice, je bil danes organiziran ustanovni zbor nove Sekcije podjetnic. Ta se simbolično ustanavlja 8. marca na dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk.

Arhiv: Nujne višje neto plače zaposlenih!

Ljubljana, 10. februar 2022 – "Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že vrsto let ugotavlja, da je treba neto plače zaposlenih povišati, v kolikor želimo v Sloveniji zadržati visoko kakovostni kader, ki tudi pomembno prispeva k povečanju dodane vrednosti, in ostati primerljivi predvsem s srednjeevropskimi državami, ki so tako reformo že izpeljale," glede predloga novele zakona o dohodnini pravi predsednik GZS Tibor Šimonka.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.