Mediji

Arhiv: Slovenija še vedno na repu Evrope po okrevanju letalskega promet

Ljubljana, 16. september 2022 - Po podatkih Eurostata je imela Slovenija avgusta letos v primerjavi z avgustom 2019 kar 42 % manj letov. GZS - Združenje za promet pričakuje, da bo letalski promet v Sloveniji dosegel raven izpred treh let šele v letu 2026. Ključno težavo vidi v premajhnem številu letalskih povezav z glavnega slovenskega letališča.

Arhiv: Pripombe GZS k predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah ZIL

GZS je dne 15.9.2022 na pristojno ministrstvo posredovala pripombe k predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o industrijski lastnini.

Arhiv: Izšla septembrska izdaja revije Glas gospodarstva

Gospodarska zbornica Slovenije že dlje časa opozarja na čedalje bolj zaostrene razmere, ki so posledice energetske draginje. Kakšne ukrepe predlaga gospodarstvo vladi in resornim ministrom, objavljamo v tokratni številki Glasa gospodarstva.

Arhiv: Tehnologija ni dovolj. Poznati moramo ljudi.

GZS bo v torek, 20. septembra, že dvajsetič podelila nacionalna priznanja za najboljše inovacije. Ob tej priložnosti GZS v sodelovanju s Kompetenčnim centrom za design management (KCDM) pred podelitvijo nagrad pripravlja konferenco o vlogi in spodbujanju design inovacij.

Arhiv: Podeljena priznanja za najbolje inovacije na Dolenjskem in v Beli krajini

Smo v času nenehnih sprememb tako na poslovnem kot tudi geopolitičnem področju, kar močno čutijo tudi v gospodarstvu Dolenjske in Bele krajine. V tem zahtevnem času vlaganja v raziskave, razvoj in inovacije ostajajo ključna za obstoj in nadaljnji razvoj gospodarskih družb in podjetnikov. Že 15 let Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) vsako leto objavi razpis za inovacije ter na Dnevu inovativnosti podeli priznanja in nagrade inovatorjem Dolenjske in Bele krajine.

Arhiv: Minister Han: prisluhnili bomo gospodarstvu glede avansiranja pomoči

Celje, 14. september 2022 – Člani Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije so na današnji seji, ki je potekala po uradni otvoritvi MOS 2022 na Celjskem sejmišču, gostili gospodarskega ministra Matjaža Hana.

Arhiv: Izšla nova publikacija LEPILA & TESNILNE MASE - proizvodnja v Sloveniji

Ljubljana, 14. septembra 2022 - GZS - Združenje kemijske industrije (ZKI) je pripravilo dvojezično slovensko-angleško e-publikacijo "Lepila in tesnilne mase - proizvodnja v Sloveniji" o tehnološkem razvoju na tem področju in vsestranski uporabnosti tovrstnih izdelkov.

Arhiv: Papirniška industrija je lani prvič presegla milijardo prihodkov

Postojna, 14. septembra 2022 - Združenje za papirno in predelovalno industrije pri GZS je danes v Postojni organiziralo Dan slovenskega papirništva, že 25. po vrsti. Ob tej priložnosti so predstavniki podjetij pregledali poslovanje panoge v luči posledic epidemije, ki je bila za panogo tudi priložnost. Rodili so se namreč novi projekti, pristopi, prodajni in komunikacijski kanali.

Arhiv: Energetska kriza: Prekinitev poslovanja pomeni izgubo tržne pozicije, podjetja rabijo konkurenčne pogoje!

Ljubljana, 13. september 2022 – Podjetja v dejavnostih, ki jih je že v tem letu energetska draginja najbolj prizadela, pričakujejo večji odstotek pomoči po uveljavljenem zakonu, hitrejšo izplačilo pomoči ter zagovarjajo kapico na ceno energentov.

Arhiv: Izšla panožna številka Glasa gospodarstvo - Transport

V letošnji izdaji Glasa gospodarstva Transport smo se pogovarjali z Milanom Slokarjem, podpredsednikom upravnega odbora Združenja za promet in članom skupine za cestne prevoznike ter prokuristom ajdovskega prevozniškega podjetja SLO-CAR.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.