Mediji

Arhiv: KLJUČNA SLOVENSKA METALURŠKA PODJETJA Z DRŽAVNIM SEKRETARJEM: INDUSTRIJA POTREBUJE SPREMEMBE NA PODROČJU OKOLJEVARSTVA IN RAZISKOVALNE DEJAVNOSTI

Predstavniki ključnih slovenskih metalurških podjetij ter izobraževalnih in raziskovalnih ustanov, povezanih v Strateški svet za metalurgijo, so mag. Vojmirju Urlepu, državnemu sekretarju v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije, predstavili nujnost sprememb v zakonodaji Republike Slovenije na področju okoljevarstva in raziskovalne dejavnosti, ki vplivata na poslovanje ključnih podjetij v panogi.

Arhiv: Možnosti za krepitev sodelovanja med Slovenijo in Črno goro zlasti v energetiki in turizmu

Ljubljana, 11. september 2019 – Prek 120 gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega Slovensko - črnogorskega poslovnega forumu s ciljem nadaljnje krepitve poslovnih povezav med obema državama. Dogodek ob priložnosti uradnega obiska ministrice za gospodarstvo Črne gore Dragice Sekulić z gospodarsko delegacijo je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in Privredno komoro Crne Gore.

Arhiv: PO PRIMORSKO – KULINARIČNO DOŽIVETJE V SREDIŠČU SLOVENSKE PRESTOLNICE

Tradicionalna prireditev z degustacijami dobrot primorskih živilskih podjetij in zadrug v Ljubljani letos skupaj s predstavitvijo lokalnega turizma.

Arhiv: Telekomunikacijski operaterji za razvoj omrežja 5G v Sloveniji potrebujejo jasno in skladno politiko

Združenje za informatiko in telekomunikacije (ZIT), ki deluje pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije, in Slovenska digitalna koalicija sta na današnjem posvetu »5G kot strateška prednost« pozvala Ministrstvo za javno upravo RS ter Ministrstvo za okolje in prostor RS k čimprejšnjemu dialogu in sprejetju skladnega strateškega in zakonodajnega okvira, potrebnega za učinkovit razvoj omrežja 5G v Sloveniji. Direktorat za informacijsko družbo Ministrstva za javno upravo RS se je vabilu odzval in kot soorganizator podprl dogodek.

Arhiv: IZJAVA ZA JAVNOST ob 20. obletnici Sekcije plesnih šol Slovenije

Na dan 9. septembra, mineva 20 let, od kar smo se odločili združiti moči in povezani stopiti skupaj pri prizadevanju za usklajevanje našega delovanja ter reševanja vprašanj, z namenom enotnega programskega in sistemskega delovanja na področju plesne dejavnosti v Sloveniji v strokovnem in poslovnem pogledu.

Arhiv: SLOVENSKA PODJETJA NA IFA BERLIN

Med 6. in 11. septembrom številni razstavljavci prikazujejo svoje produktne trende na sejmu IFA v Berlinu. Gre za najpomembnejši sejem potrošniške elektronike in gospodinjskih aparatov na svetu, kjer se strokovna in splošna javnost seznani z raznolikostjo in inovativnostjo proizvodov.

Arhiv: Na obisku predsednik gospodarske zbornice Estonije g. Toomas Luman s sodelavci

Na današnjem sestanku med predsednikoma gospodarskih zbornic Slovenije in Estonije Boštjanom Gorjupom in Toomasom Lumanom s sodelavci je tekla razprava o priložnostih za krepitev gospodarskega sodelovanja med državama ter organizaciji slovenske poslovne delegacije v Estonijo.

Arhiv: Nepremišljena ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja bi ogrozila stabilnost zdravstvenega sistema

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) pozdravlja današnje negativno stališče koalicije do predloga Levice. Predlog, po katerem bi v zdravstveni sistem namesto sedanjih 1,5 mio zavarovancev prispevalo le še 900.000 delovno aktivnih, je nesprejemljiv in nevaren.

Arhiv: Ob pričakovanju sprejetja predloga poroštvenega zakona s strani Vlade RS za izvedbo severnega dela 3. razvojne osi

IZJAVA ZA JAVNOST GOSPODARSTVA KOROŠKE IN SAVINJSKO-ŠALEŠKE REGIJE V SODELOVANJU Z VSEMI PODPORNIKI 3. RAZVOJNE OSI OB PRIČAKOVANJU SPREJETJA PREDLOGA POROŠTVENEGA ZAKONA S STRANI VLADE RS ZA IZVEDBO SEVERNEGA DELA 3. RAZVOJNE OSI Gospodarstvo Koroške in Savinjsko-šaleške regije skupaj z vsemi podporniki izvedbe projekta 3. razvojne osi pričakuje, da bo vlada Republike Slovenije sprejela predlog poroštvenega zakona in ga v najkrajšem možnem času posredovala državnemu zboru v potrditev, kar bo omogočilo izvedbo projekta sodobne prometnice in nadaljnji pospešen razvoj območja ob severnem kraku 3. razvojne osi.

Izpod peresa glavnega ekonomista, od 19. do 23. avgusta 2019

Svetovna gospodarska klima se je v 3. četrtletju zopet precej poslabšala, je pokazala zadnja svetovna anketa inštituta IFO (https://www.ifo.de/en/publikationen/2019/journal-complete-issue/ifo-world-economic-survey-august-2019), ki je bila julija izvedena med 1.170 neodvisnimi strokovnjaki iz 116 držav. Znižala se je z -2,4 (2. četrtletje) na -10,1. Intenzivnost trgovinskih vojn je poslabšala tako oceno tekoče situacije kot tudi pričakovanj, in sicer v vseh regijah. V območju evra je ocena gospodarske klime nekoliko upadla (s -6,3 na -6,7). V Italiji, Španiji in Grčiji se je ocena gospodarske klime celo izboljšala.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.