Mediji

Arhiv: Na 2-dnevnem obisku na EXPO 2020 Dubaj prva GZS delegacija

V nedeljo, 19. novembra, je na 2-dnevni poslovni obisk na EXPO 2020 Dubaj odpotovala prva GZS delegacija, osredotočena na predstavitev slovenske industrije naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne.

Arhiv: Digitalizacija ključ za dvig produktivnosti in konkurenčnosti

Ljubljana, 18. november 2021 – Na letošnji konferenci GoDigital 2021 so udeleženci razpravljali o nujnosti pospešene digitalne preobrazbe. Strinjali so se, da je to ključno za povečanje produktivnosti in konkurenčnosti podjetij, pri tem pa izpostavili, da ima Slovenija zgodovinsko priložnost, da s povezovanjem in sodelovanjem postana ena od zmagovalk digitalnega prehoda. Dogodek, na katerem so sodelovali tuji in domači strokovnjaki, je organiziralo Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije. Konferenca je umeščena tudi v program predsedovanja svetu EU.

Arhiv: Odprto pismo GZS - Zbornice industrije sejmov in srečanj (GZS ZISS)

GZS - Zbornica industrije sejmov in srečanj (GZS ZISS) je naslovila odprto pismo na predsednika Vlade RS Janeza Janšo in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo v zvezi z nujno pomočjo za industrijo sejmov in srečanj.

Glavni izvršni direktor Eurochambres Ben Butters na GZS

Na sestanku z vodstvom GZS ter direktorji panožnih in regionalnih zbornic je Ben Butters predstavil delovanje in aktivnosti evropskega združenja gospodarskih zbornic, katerega članica je tudi GZS.

Skupščina evropskih MSP v Portorožu

17. november 2021 - Ob robu EU SME Assembly, ki se ga v teh dneh v Portorožu udeležujejo odločevalci za MSP politike na ravni EU, sta se včeraj generalni direktor GZS Aleš Cantarutti in gospodarski minister Zdravko Počivalšek sestala s predsednikom Eurochambres Christophom Leitlom in glavnim izvršnim direktorjem Eurochambres Benom Buttersom.

Predlog ZVO-2: Temeljita preobrazba sistema proizvajalčeve razširjene odgovornosti in problematika odpadne embalaže

Ljubljana, 16. november 2021 – Predlog Zakona o varstvu okolja (ZVO-2), ki ga je vlada potrdila 4. novembra, uvaja enotne zahteve za delovanje organizacij, preko katerih proizvajalci kolektivno izpolnjujejo obveznosti proizvajalčeve razširjene odgovornosti (PRO). V Sloveniji je več skupin proizvodov, za katere ta proizvajalčeva razširjena odgovornost velja. Največ težav povzroča del toka odpadne embalaže, ki kot odpadek pristane na komunalnih dvoriščih.

Srečanje predstavnikov GZS, MGRT in Eurochambres

Ob robu SME Assembly Summit, ki se ga v Portorožu udeležujejo odločevalci za MSP politike na ravni EU, sta se danes sestala generalni direktor GZS Aleš Cantarutti in gospodarski minister Zdravko Počivalšek s predsednikom Eurochambres Christophom Leitlom in glavnim izvršnim direktorjem Eurochambres Benom Buttersom.

Med ključnimi izzivi v 2022 kadri in cene energentov

»Pomanjkanje zaposlenih, pritisk na rast plač zaradi nizke brezposelnosti, v zadnjem obdobju pa dvig cen energentov in drugih surovin sodijo med ključne izzive, s katerimi se poleg posledic covida-19 sooča slovensko gospodarstvo,« je dejal predsednik GZS Tibor Šimonka na današnjem posvetu o poslovnih izzivih v 2022. Gospodarska zbornica Slovenije se bo zato aktivno zavzemala za iskanje rešitev, ki bi omogočile prijaznejše poslovno okolje in dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva, tako z vidika ustrezne delovne sile kot konkurenčnih cen energentov in drugih surovin.

Arhiv: Obnašajmo se samoomejevalno!

Ljubljana, 15. november 2021 – »Čas je, da se kot družba začnemo odgovorno obnašati. Pričakujem, da bodo podjetja izvajala strogi nadzor nad izvajanjem PCT pogoja, še naprej aktivno spodbujala zaposlene k cepljenju, hkrati pa v največji meri omogočila delo od doma tistim zaposlenim, kjer je to mogoče,« je jasen mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS, in dodaja: »Stopimo kot družba na zavoro in omejimo medsebojne stike povsod, kjer je to mogoče!«

Začel se je že 32. posvet Poslovanje z nepremičninami – tokrat v hibridni obliki

11. november 2021 - Z razpravo o stanovanjski politiki se je danes začel že 32. posvet Poslovanje z nepremičninami, ki se ga letos bodisi v živo bodisi preko spleta udeležuje preko 300 udeležencev. Glede na zaostrene epidemiološke razmere je GZS - Zbornica za poslovanje z nepremičninami posebno skrb namenila strogemu izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužb novega koronavirusa. Ker letos posvet izvaja v popolnoma hibridni obliki, so se številni udeleženci odločili, da ga bodo spremljali na daljavo.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.