Mediji

Arhiv: Dan inovativnosti 2022: 7 zlatih priznanj in 3 posebna priznanja za inovacijski izziv

Brdo pri Kranju, 20. september 2022 – V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes že 20. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Rdeča nit letošnje podelitve je bila Z inovacijami presegamo meje. Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Podeljenih je bilo 7 zlatih, 23 srebrnih, 12 bronastih ter 3 posebna priznanja za inovacijski izziv.

Arhiv: Bruto dodana vrednost na zaposlenega je v kreativni industriji 3,5 odstotka višja kot je povprečje v gospodarstvu

Brdo pri Kranju, 20. september 2022 – V okviru Dneva inovativnosti je v dopoldanskem delu potekala konferenca, ki jo je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju s Kompetenčnim centrom za design management (KCDM 3.0). Na konferenci so sodelovali številni strokovnjaki s področja dizajna iz Slovenije in tujine. Osrednji del konference je bila okrogla miza, na kateri je sodeloval tudi minister za izobraževanje, znanje in šport dr. Igor Papič. Na konferenci je GZS predstavila tudi rezultate ankete o stanju inovativnosti v gospodarstvu.

Arhiv: Design daje širši pogled in odkriva nove možnosti

Izkušnje tistih, ki so design management vpeljali v svoje procese, so pozitivne. Predvsem pa poudarjajo, da gre za dolg proces. Primeri dobrih praks se predstavljajo tudi v okviru strokovne konference na Dnevu inovativnosti 20. septembra.

Arhiv: Pripombe GZS k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju

GZS je v okviru javne obravnave na pristojno ministrstvo posredovala pripombe k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju.

Arhiv: Slovenija še vedno na repu Evrope po okrevanju letalskega promet

Ljubljana, 16. september 2022 - Po podatkih Eurostata je imela Slovenija avgusta letos v primerjavi z avgustom 2019 kar 42 % manj letov. GZS - Združenje za promet pričakuje, da bo letalski promet v Sloveniji dosegel raven izpred treh let šele v letu 2026. Ključno težavo vidi v premajhnem številu letalskih povezav z glavnega slovenskega letališča.

Arhiv: Pripombe GZS k predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah ZIL

GZS je dne 15.9.2022 na pristojno ministrstvo posredovala pripombe k predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o industrijski lastnini.

Arhiv: Izšla septembrska izdaja revije Glas gospodarstva

Gospodarska zbornica Slovenije že dlje časa opozarja na čedalje bolj zaostrene razmere, ki so posledice energetske draginje. Kakšne ukrepe predlaga gospodarstvo vladi in resornim ministrom, objavljamo v tokratni številki Glasa gospodarstva.

Arhiv: Tehnologija ni dovolj. Poznati moramo ljudi.

GZS bo v torek, 20. septembra, že dvajsetič podelila nacionalna priznanja za najboljše inovacije. Ob tej priložnosti GZS v sodelovanju s Kompetenčnim centrom za design management (KCDM) pred podelitvijo nagrad pripravlja konferenco o vlogi in spodbujanju design inovacij.

Arhiv: Podeljena priznanja za najbolje inovacije na Dolenjskem in v Beli krajini

Smo v času nenehnih sprememb tako na poslovnem kot tudi geopolitičnem področju, kar močno čutijo tudi v gospodarstvu Dolenjske in Bele krajine. V tem zahtevnem času vlaganja v raziskave, razvoj in inovacije ostajajo ključna za obstoj in nadaljnji razvoj gospodarskih družb in podjetnikov. Že 15 let Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) vsako leto objavi razpis za inovacije ter na Dnevu inovativnosti podeli priznanja in nagrade inovatorjem Dolenjske in Bele krajine.

Arhiv: Minister Han: prisluhnili bomo gospodarstvu glede avansiranja pomoči

Celje, 14. september 2022 – Člani Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije so na današnji seji, ki je potekala po uradni otvoritvi MOS 2022 na Celjskem sejmišču, gostili gospodarskega ministra Matjaža Hana.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.