Mediji

Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS: »Vsak posameznik bi moral prevzeti odgovornost in tudi stroške testiranja, če se brez utemeljenih zdravstvenih razlogov ne odloči za cepljenje.«

Stališče GZS glede najnovejšega Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je bil objavljen v Uradnem listu št. 146/2021 z dne 11. september 2021.

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti se je v petek, 10. septembra udeležil strateške konference Trajnostni razvoj cestnega prometa

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti se je v petek, 10. septembra udeležil strateške konference Trajnostni razvoj cestnega prometa. Na konferenci so udeleženci razpravljali o zagotavljanju politik razogličenja ter priložnostih za okrevanje in rast trajnostnega prometa ter posledično vsega gospodarstva v Sloveniji in EU. Dogodek sta organizirali Sekcija za promet pri OZS in Združenje za promet pri GZS skupaj z MzI ter Agencijo za varnost prometa.

Ustanovljena Sekcija trgovcev tehničnega blaga

Ljubljana, 7. september 2021 – V okviru GZS – Podjetniško trgovske zbornice je bila danes ustanovljena posebna Sekcija trgovcev tehničnega blaga. Za predsednika sekcije je bil izvoljen Miha Drganec iz podjetja BIG BANG.

Nagrajene najboljše inovacije na Gorenjskem

Kranj, 3. september 2021 – Gorenjska je danes bogatejša za 4 zlata, 3 srebrna, 3 bronasta priznanja in prispevek na področju inovativnosti, ki jih je GZS – Regionalna zbornica Gorenjska ob boku s podporniki INOvativnosti in v partnerstvu z MGRT in SPIRIT podelila najboljšim inovacijam v regiji. Podeljena je bila tudi nagrada za izziv 2021: INOVACIJE, KI REŠUJEJO IZZIVE COVID-19. Najbolje ocenjene inovacije - zlate bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 12. oktobra.

Novi veleposlanik Vietnama g. NGUYEN Trung Kien na srečanju z gospodarskim ministrom Počivalškom in Alešem Cantaruttijem, generalnim direktorjem GZS

Novi veleposlanik Vietnama g. NGUYEN Trung Kien na srečanju z gospodarskim ministrom Počivalškom in Alešem Cantaruttijem, generalnim direktorjem GZS.

Arhiv: Blejski strateški forum

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti z namestnikom ministrice za zunanje zadeve Kenije Ababu Namwambujem.

Slovenska elektroindustrija krepi rast prihodkov na tujih trgih in ustvarja priložnosti za nove investicije

Ljubljana, 1. 9. 2021 – 31. avgusta 2021 je v Ljubljani potekal dogodek Dan slovenske elektroindustrije, ki ga je pripravila Zbornica elektronske in elektroindustrije pri Gospodarski zbornici Slovenije. Na dogodku so predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije z gosti predstavili slovensko in evropsko elektroindustrijo, izzive in priložnosti v panogi ter trende za prihodnost, odvila pa se je tudi okrogla miza s podjetniki in strokovnjaki povezanih področij.

Slovenska rast BDP v 2. četrtletju 2021 enaka kot v EU-27

Slovenski BDP v 2. četrtletju je bil realno že blizu ravni iz leta 2019, k čemur sta prispevali tako pozitivna revizija podatkov za predhodna četrtletja kot rast domače potrošnje v 2. četrtletju 2021.

Strateške odločitve v energetiki moramo sprejeti danes, ne jutri!

Ljubljana, 30. 8. 2021 – Gospodarska zbornica Slovenije in Energetska zbornica Slovenije opozarjata na nujnost strateških odločitev države na področju energetike in pozivata k čimprejšnjemu oblikovanju kakovostnega razvojnega načrta in celostne vizije slovenske energetike.

Predstavnika GZS na obisku na Stalnem predstavništvu RS v Bruslju

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti in Tamara Weingerl-Požar s Stalnega predstavništva RS v Bruslju sta skupaj s sodelavcema razpravljala o načrtih predsedovanja Slovenije Svetu EU s poudarkom na pomenu paketa Fitfor55, gospodarskega okrevanja po krizi covid-19 ter pomenu notranjega trga.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.