Mediji

Arhiv: Na Vrhu malega gospodarstva o novih priložnostih

Brdo pri Kranju, 18. junij 2019 – Prek 300 udeležencev je na današnjem 8. Vrhu malega gospodarstva v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) izkoristilo priložnosti za pridobivanje informacij z različnih področij poslovanja, za mreženja in svetovanje.

Arhiv: Podeljene nagrade Excellent SME Slovenia

Ljubljana, 18. junij 2019 - 7 podjetij in podjetnikov, ki imajo najmanj zadnji dve leti certifikat Excellent SME Slovenia in najvišjo bonitetno oceno 10 ter izpolnjujejo izbrane finančne pogoje po metodologiji družbe Coface, je v okviru Vrha malega gospodarstva prejelo nagrado Excellent SME. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Arhiv: Na slovensko – nemških dnevih krožnega gospodarstva o priložnostih za sodelovanje

Ljubljana, 18. junij 2019 – Prek 50 gospodarstvenikov se je danes udeležilo slovensko-nemških dni o tehnologijah in dosežkih na področju recikliranja in krožnega gospodarstva. Iniciator dogodka, ki se bo odvijal še jutri, je Nemško zvezno ministrstvo za gospodarstvo in energijo (BMWi). Dogodek je organiziran v partnerstvu z Gospodarsko zbornico Slovenije in SRIP Krožno gospodarstvo.

Izpod peresa glavnega ekonomista GZS, 9. do 15. junija 2019

Izpod peresa glavnega ekonomista GZS, 9. do 15. junija 2019

Aprilska rast industrijske proizvodnje v predelovalnih dejavnostih je ostala visoka (+6,4 % glede na isti mesec lani) in se je v prvih štirih mesecih povečala za 5,2 %. V oskrbi z energenti je bila rast nižja (+1,2 %), kar je predvsem odražalo padavinsko bolj suh začetek leta, medtem ko bodo majski podatki o proizvodnji iz hidroelektrarn najverjetneje nadpovprečni. Realni prihodki v predelovalnih dejavnostih so bili tako v štirih mesecih 2019 medletno višji za 4,2 %. Zelo visoko rast v zadnjih mesecih je bila zabeležena v dejavnostih visoko tehnološko zahtevnih proizvodov (+8,9 %), medtem ko je bila najnižja v srednje visoko tehnološki proizvodnji, kjer je umeščen pretežni del avtomobilske verige (+3,1 %). Pri srednje nizko in nizko tehnološko zahtevni proizvodnji je bila rast med 5 in 6 %.

Arhiv: Digitalizacija kot motor bodoče gospodarske rasti

Ljubljana, 13.6.2019 - GZS - Združenje za informatiko in telekomunikacije je s partnerjem McKinsey & Company organiziralo predavanje in razpravo z naslovom “Digitization as the next growth engine for Slovenia and Central and Eastern Europe”

Arhiv: 11. Ecotrophelia Slovenija - mladi znova pokazali svoj inovacijski potencial

Ljubljana, 11. junij 2019 - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je priredila tekmovanje za študente Ecotrophelia Slovenija 2019. Tekmovanja s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov, ki je potekalo že 11. leto zapored, se je udeležilo 8 ekip študentov z različnih fakultet in univerz.

Arhiv: Industrija prihodnosti so ljudje

Brdo pri Kranju, 12. junij 2019 – Prek 400 udeležencev je na današnji nacionalni konferenci Industrija prihodnosti razpravljalo o prihodnjih izzivih v smeri zelene, kreativne, sodelujoče in pametne industrije. Strinjali so se, da izsledki diskusije predstavljajo dobro osnovo za novo industrijsko strategijo za naslednje obdobje. Dogodek so organizirali GZS, MGRT in Spirit Slovenija.

Arhiv: Industrija prihodnosti v luči prihodnjih izzivov

Brdo pri Kranju, 12. junij 2019 – Prek 400 udeležencev na današnji nacionalni konferenci Industrija prihodnosti razpravlja o prihodnjih izzivih industrije na področju inovativnosti, kompetenc, digitalizacije, industrije 4.0, okoljskih sprememb, globalizacije, novih poslovnih modelov. Dogodek organizirajo GZS, MGRT in Spirit Slovenija.

Arhiv: Že tretjič zapovrstjo v ZDA odhaja delegacija pohištvenih podjetij

V nedeljo, 9. junija, v Chicago, Združene države Amerike, odhaja delegacija predstavnikov pohištvenih podjetij. Gre za nadaljnjo gradnjo in utrjevanje poslovnih kontaktov v ZDA po uspešno izvedenih delegacijah v letih 2017 (New York) in 2018 (New York, Cleveland, Pittsburgh). V času obiska si bo delegacija ogledala tudi sejem industrijskega oblikovanja NeoCon v Chicagu.

Arhiv: Srečanje predstavnikov zbornic na GZS

Ljubljana, 6. junij 2019 – Ob priložnosti Poslovnega foruma Pobude treh morij (3SI) so se na GZS sestali predstavniki zbornic iz držav članic Pobude treh morij ter partnerskih zbornic iz jugovzhodno evropskih držav, ki še niso včlanjene v EU. Na srečanju so razpravljali o pomenu pobude za vključena gospodarstva ter priložnostih za nadaljnjo krepitev medsebojnega sodelovanja, izmenjavo informacij in dobrih praks.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.