Zapri

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: FURS: Poslovanje s Finančno upravo po epidemiji

  Z dnem prenehanja veljavnosti odloka o razglasitvi epidemije, je prenehal veljati tudi Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19 v upravnih zadevah, ki je določal poslovanje upravnih organov v času epidemije. V tem času ste lahko poslovali v pretežni meri le elektronsko, osebna oddaja vlog pa je bila možna le ob predhodni najavi.

  Arhiv: STA: Tudi po koncu epidemije v veljavi ukrepi iz osmih protikoronskih zakonov (seznam)

  Ljubljana, 16. junija (STA) - V Sloveniji od danes uradno ni več več razglašena epidemija covida-19, še vedno pa je treba spoštovati zaščitne ukrepe in omejitve za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Vsaj še nekaj časa ostajajo v veljavi tudi ukrepi, ki jih je za blažitev posledic epidemije uveljavilo osem doslej sprejetih protikoronskih zakonov.

  Arhiv: Posvet GZS: Zavarovanje terjatev

  Brezplačen posvet bo potekal v torek, 22. junija 2021 od 10. do 13.25 ure / v živo (GZS, Dimičeva 13, dvorana A) in online preko Zoom aplikacije.

  Arhiv: ZRSZ: Pomembno obvestilo glede oddaje vlog

  Obveščamo vas, da je z iztekom epidemije prenehal veljati tudi Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja in preprečevanje širjenja okužbe v upravnih zadevah. Tako od 16. junija ni več možno oddati vloge po elektronski poti brez brez varnega elektronskega podpisa s kvalificiranim potrdilom.

  Arhiv: ZZZS: Prenehanje veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19 v upravnih zadevah

  ZZZS obvešča stranke, da 15. 6. 2021 preneha veljati Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19 v upravnih zadevah (objavljen v Uradnem listu RS, št. 34/2021; v nadaljevanju: Odlok), ki je določal začasne ukrepe za zavarovanje položaja strank in omogočanja odločanja organov v upravnih zadevah, ki posegajo v določbe Zakona o splošnem upravnem postopku (v nadaljevanju: ZUP).

  Arhiv: Javni razpis SPS: Spodbude za digitalno transformacijo MSP

  Obveščamo vas, da bo v petek 18. 6. 2021 objavljen javni razpis JR P4D ReactEU – Spodbude za digitalno transformacijo MSP.

  Arhiv: FURS: Unovčevanje turističnih bonov pri ponudnikih, registriranih v letu 2021

  Po trenutno veljavni zakonodaji je kot pogoj za unovčevanje bonov predpisana letnica registriranosti v letu 2020. Poslovni subjekti, ki so se registrirali v letu 2021, tega pogoja ne izpolnjujejo.

  Arhiv: FURS: Spremenjeni podračuni za plačilo trošarin in okoljskih dajatev

  Obveznosti po obračunih trošarin in okoljskih dajatev, ki bodo predloženi od 10. 6. 2021 dalje, se plačujejo na prehodne davčne podračune.

  Arhiv: ZRSZ: Roki oddaje vlog za začasno čakanje, karanteno, višjo silo in skrajšani delovni čas

  Preverite in upoštevajte skrajne roke oddaje vlog za povračilo nadomestila plače zaradi začasnega čakanja na delo, karantene ali višje sile ter za subvencijo skrajšanega delovnega časa.

  Arhiv: AJPES: Informaciji o poslovanju družb in podjetnikov v RS v letu 2020

  V AJPES so pripravili Informacijo o poslovanju gospodarskih družb v Republiki Sloveniji v letu 2020 in Informacijo o poslovanju samostojnih podjetnikov posameznikov v Republiki Sloveniji v letu 2020.

  Arhivi