Mediji

Arhiv: Blejski strateški forum

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti z namestnikom ministrice za zunanje zadeve Kenije Ababu Namwambujem.

Arhiv: Slovenska elektroindustrija krepi rast prihodkov na tujih trgih in ustvarja priložnosti za nove investicije

Ljubljana, 1. 9. 2021 – 31. avgusta 2021 je v Ljubljani potekal dogodek Dan slovenske elektroindustrije, ki ga je pripravila Zbornica elektronske in elektroindustrije pri Gospodarski zbornici Slovenije. Na dogodku so predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije z gosti predstavili slovensko in evropsko elektroindustrijo, izzive in priložnosti v panogi ter trende za prihodnost, odvila pa se je tudi okrogla miza s podjetniki in strokovnjaki povezanih področij.

Arhiv: Slovenska rast BDP v 2. četrtletju 2021 enaka kot v EU-27

Slovenski BDP v 2. četrtletju je bil realno že blizu ravni iz leta 2019, k čemur sta prispevali tako pozitivna revizija podatkov za predhodna četrtletja kot rast domače potrošnje v 2. četrtletju 2021.

Arhiv: Strateške odločitve v energetiki moramo sprejeti danes, ne jutri!

Ljubljana, 30. 8. 2021 – Gospodarska zbornica Slovenije in Energetska zbornica Slovenije opozarjata na nujnost strateških odločitev države na področju energetike in pozivata k čimprejšnjemu oblikovanju kakovostnega razvojnega načrta in celostne vizije slovenske energetike.

Arhiv: Predstavnika GZS na obisku na Stalnem predstavništvu RS v Bruslju

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti in Tamara Weingerl-Požar s Stalnega predstavništva RS v Bruslju sta skupaj s sodelavcema razpravljala o načrtih predsedovanja Slovenije Svetu EU s poudarkom na pomenu paketa Fitfor55, gospodarskega okrevanja po krizi covid-19 ter pomenu notranjega trga.

Arhiv: Vodstvi GZS in Eurochambres o krepitvi medsebojnega sodelovanja

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti in svetovalec generalnega direktorja Ante Milevoj sta se v Bruslju sestala z glavnim izvršnim direktorjem Eurochambres, Benom Buttersem.

Arhiv: Izpolnjevanje pogoja PCT, kjer je le-ta predpisan, je osebna odgovornost vsakega posameznika

Na Gospodarski zbornici Slovenije opozarjamo, da strošek hitrih testov proti COVID-19 kot pogoj PCT ne sme iti v breme delodajalcev. Vsak posameznik mora sprejeti odgovornost za svoje odločitve ter posledice, ki jih te prinašajo. Od kolektivne odgovornosti je treba preiti na individualno odgovornost vsakega posameznika. Le z višjim deležem precepljenosti prebivalstva pa bo mogoče doseči višjo imunost.

Arhiv: Nove obveznosti ponudnikov gostinskih storitev

Danes je stopil v veljavo Odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki izvajalcem gostinskih storitev nalaga nekaj novih obveznosti. Ker je bilo na Gospodarsko zbornico Slovenije naslovljenih več vprašanj v zvezi z novostmi, ki jih prinaša ta odlok, povzemamo določila Odloka o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, s katerimi morajo biti seznanjeni ponudniki in potrošniki gostinskih storitev.

Arhiv: Gospodarska zbornica Slovenije podpira slovenske olimpijce

Ljubljana, 23. julij 2021 – Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je maja lani z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez (OKS–ZŠZ) za obdobje aktualnega olimpijskega ciklusa, ki traja do konca leta 2024, sklenila sporazum o institucionalnem partnerstvu. To predstavlja podlago za sodelovanje GZS in OKS–ZŠZ na področju povezovanja in promocije športa in gospodarstva. Ob začetku olimpijskih iger v Tokiu GZS vsem članicam in članom slovenske olimpijske in paraolimpijske reprezentance želi, da bi jim uspelo pokazati vse tisto, kar zmorejo in znajo!

Arhiv: Gospodarska zbornica Slovenije podpira JEK 2, če bo projekt zadostil najvišjim varnostnim in okoljskim standardom

Ljubljana, 22. 7. 2021 – Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) pozdravlja izdajo energetskega dovoljenja za JEK 2, saj je stabilna in avtonomna oskrba z električno energijo eden od temeljnih pogojev uspešnega gospodarstva. Ob tem pa poudarja, da morajo biti pred pristopom k projektu znana natančna in transparentna finančna konstrukcija, jasno opredeljeni vsi pogoji, ki jim je treba zadostiti z vidika varnosti, ter dosežen širok družbeni konsenz.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.