Mediji

Arhiv: Papirniška industrija je lani prvič presegla milijardo prihodkov

Postojna, 14. septembra 2022 - Združenje za papirno in predelovalno industrije pri GZS je danes v Postojni organiziralo Dan slovenskega papirništva, že 25. po vrsti. Ob tej priložnosti so predstavniki podjetij pregledali poslovanje panoge v luči posledic epidemije, ki je bila za panogo tudi priložnost. Rodili so se namreč novi projekti, pristopi, prodajni in komunikacijski kanali.

Arhiv: Energetska kriza: Prekinitev poslovanja pomeni izgubo tržne pozicije, podjetja rabijo konkurenčne pogoje!

Ljubljana, 13. september 2022 – Podjetja v dejavnostih, ki jih je že v tem letu energetska draginja najbolj prizadela, pričakujejo večji odstotek pomoči po uveljavljenem zakonu, hitrejšo izplačilo pomoči ter zagovarjajo kapico na ceno energentov.

Arhiv: Izšla panožna številka Glasa gospodarstvo - Transport

V letošnji izdaji Glasa gospodarstva Transport smo se pogovarjali z Milanom Slokarjem, podpredsednikom upravnega odbora Združenja za promet in članom skupine za cestne prevoznike ter prokuristom ajdovskega prevozniškega podjetja SLO-CAR.

Arhiv: GZS proti obvezni božičnici

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec je na enem izmed dogodkov dejal, da so »… na ministrstvu predlagali, da se uvede obvezna božičnica. To pomeni dodaten regres, kar pomeni, da se zaposlenim, če bo to sprejeto to zimo, izplača regres v znesku minimalne plače, ki ga bodo porabili za to da bodo lažje prebrodili draginjo.«

Arhiv: Cestni prevozniki si želijo predvsem hitrejšega zaposlovanja tujcev

Brdo pri Kranju, 9. september 2022 – Združenje za promet pri GZS je, skupaj s Sekcijo za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in pod okriljem Ministrstva za infrastrukturo, danes organiziralo strateško nacionalno konferenco z naslovom Trajnostni razvoj cestnega prometa. Namen konference je bil spodbuditi dialog med deležniki, predvsem med prevozniškimi podjetji in državo, ki mora posledično oblikovati strategijo in politike, ki bodo podlaga, da bi cestni promet v Sloveniji dejansko postal trajnosten in konkurenčen.

Arhiv: Izšla revija Discover Slovenia – JV Evropa

Izšla revija Discover Slovenia – JV Evropa

Arhiv: GZS ministrstvu posredovala stališče do predlogov nujnih ukrepov na področju zdravstva

Gospodarska zbornica Slovenije je na ministrstvo za zdravje naslovila predloge dopolnil in sprememb Predloga nujnih ukrepov za interventni zakon za zajezitev širjenja in blaženje posledic epidemije COVID-19 na področju zdravstva.

Arhiv: GZS in MIZŠ skupaj za večje vključevanje podjetij v CERN

Z namenom čim večjemu številu podjetij omogočiti izkoristiti priložnost za sodelovanje s CERN, je Gospodarska zbornica Slovenije danes z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport podpisala pogodbo o sodelovanju. S tem je GZS postala osrčje sistema za sodelovanje gospodarstva z velikimi raziskovalnimi infrastrukturami.

Arhiv: Ali veste, da se podjetnice še vedno veliko manj mrežijo kot podjetniki?

Da bi podjetnicami omogočili povezovanje in medsebojno sodelovanje, pa tudi usposabljanje, ki je pisano na kožo podjetnicam v različnih panogah in v različnih fazah rasti, je v okviru Podjetniško trgovske zbornice ustanovljena Sekcija podjetnic. Zakaj bi se ji pridružile, pojasnjuje dr. Mateja Vadnjal, predsednica Sekcije podjetnic pri GZS – PTZ, v svojem Hitrem poslovnem nasvetu. Hkrati vabi tudi na okroglo mizo in predstavitev možnosti financiranja v sklopu mednarodne konference WeGate, 29. septembra.

Arhiv: Srečanje gospodarstva in politike: gospodarstveniki pričakovali več

Predstavniki gospodarstva so na današnjem srečanju s predsednikom Vlade RS dr. Robertom Golobom in pristojnimi ministri razpravljali o trenutno največjem izzivu za slovensko gospodarstvo - energetski draginji in dobavi energentov, ki pod vprašaj postavlja nemoteno poslovanje precejšnjega števila slovenskih podjetij. Gospodarska zbornica Slovenije je predstavila dvanajst nujnih ukrepov, med katerimi so ključni trije: takojšnja uvedba kapice na ceno energentov, uvedba kapice na cene energentov na evropski ravni vključno z odpravo odvisnosti cene električne energije od cene zemeljskega plina ter uvedba začasnih ukrepov za ohranitev delovnih mest. Dogodek je organizirala GZS ob sodelovanju OZS, TZS, ZDS in ZDOPS.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.