Mediji

Arhiv: GZS za skrajšanje izolacij in karanten

Ljubljana, 14. januar 2022 – Gospodarstvo opozarja na vedno več motenih delovnih procesov zaradi izjemno visokega števila okužb s koronavirusom v slovenski družbi. Posledično je vse več zaposlenih v izolaciji in karanteni. Generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti, navaja, da se sicer »podjetja prilagajajo vse večjemu številu karanten in izolacij na različne načine, odvisno od poslovnih procesov, ki so pri njih moteni, vendar pa jih vse več opozarja, da se približujejo stopnji, ko bodo morali določene delovne procese verjetno celo zaustaviti. Gospodarska zbornica Slovenije zato v imenu svojih članov poziva strokovnjake in vlado, da proučijo možnost za skrajšanje tako izolacij kot karanten na pet dni z negativnim testom.«

Arhiv: Gospodarske asociacije za podporo poslovnim subjektom ob dvigu minimalne plače

Ljubljana, 13. januar 2022 – GZS, TZS, OZS, ZDS in ZDOPS so na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovile predlog podpore poslovnim subjektom ob skoraj 5-odstotnem dvigu minimalne plače.

Arhiv: 2022 Kick-off: Umetna inteligenca in pametni roboti kot nova paradigma malih in srednje velikih podjetij

Na GZS se zavedamo pomena uvajanja digitalizacije ter uvajanja najsodobnejših rešitev industrije 4.0. Zbornica elektronske in elektroindustrije je skupaj s članom, koncernom Kolektor, pripravila dogodek član-članu, namenjen prav za majhna in srednje velika podjetja.

Arhiv: Delodajalske organizacije ponovno podprle predlog zakona o dohodnini

GZS, TZS, OZS, ZDS in ZDOPS so na DZ RS naslovile podporo predlogu zakona o dohodnini, ki naj bi bil obravnavan v DZ še v januarju.

Arhiv: Današnjega poslovnega foruma v organizaciji OZS, SPIRIT in MGRT se udeležuje tudi del logistične delegacije iz GZS - Združenja za promet

Predsednik Sekcije cestnih prevoznikov blaga pri Združenju za promet - GZS Milan Slokar je v uvodnem nagovoru poslovnega foruma med drugim izpostavil, da je slovenski transport in logistika ena ključnih razvojnih prioritet slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Poslovni forum slovenske logistike na Expo Dubaj

Delegacija slovenskih logističnih podjetij v organizaciji GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in MGRT predstavlja potencialnim naročnikom svoje storitve in prednosti slovenske logistike, ki ponuja zaradi strateške lege Slovenije najhitrejšo, najkrajšo in najbolj zeleno pot do trgov centralne in jugovzhodne Evrope ter Zahodnega Balkana.

Arhiv: Gospodarska delegacija na 5-dnevni obisk na EXPO 2020 Dubaj

Ljubljana, 7. januar 2022 – V nedeljo, 9. januarja, na 5-dnevni poslovni obisk na EXPO 2020 Dubaj odhaja slovenska logistična gospodarska delegacija. Delegacijo organizira GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in MGRT.

Arhiv: GZS zadovoljna z včerajšnjim posvetom z vlado

Ljubljana, 7. januar 2022 – »Posvet pri predsedniku Vlade pomeni premik v pozitivni smeri pri iskanju rešitve pereče problematike visokih cen energentov,« pravi predsednik GZS Tibor Šimonka po včerajšnjem posvetu na Brdu, kjer je predsednik Vlade potrdil, da bo Vlada zagotovila pomoč najbolj ogroženim podjetjem zaradi izjemnega dviga stroškov energije.

Arhiv: Dvig minimalne plače za skoraj 5 % pomeni veliko dodatno obremenitev gospodarstva

Predlagan dvig minimalne bruto plače za 4,9 % je v luči izjemnega dviga cen energentov in surovin še posebej velik izziv za številna podjetja iz energetsko intenzivnih dejavnosti in malega gospodarstva. GZS predlaga sprejem delne subvencije dviga in spremembo osnove za obračun socialnih prispevkov.

Arhiv: Replika s pojasnitvijo GZS ZISS - Studio ob 17/Radio Slovenija

Replika, da ne bo narobe razumljeno. GZS Zbornica industrije sejmov in srečanj komentiramo izjave predstavnika Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, podane v okviru Studia ob 17, z dne 21.12.2021 na Radiu Slovenija.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.