Mediji

Arhiv: Uspeh digitalne transformacije temelji na vključenosti ljudi

Ljubljana, 4. oktober 2021 – Za uspešen razvoj podjetij je nujno optimiziranje procesov, ki temelji na vključevanju vseh zaposlenih, so izpostavili domači in tuji strokovnjaki na 10. konferenci Dan najboljše prakse. Jubilejni dogodek z naslovom »Digitalni lean v proizvodnji« je v spletni obliki potekal 1. oktobra 2021 v organizaciji Sekcije uporabnikov sistemov stalnih izboljšav in Grozda Pametne tovarne.

Arhiv: Otvoritev razstave Digitalizacija v gradbeništvu – zdaj!

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti je poudaril velik pomen uvajanja digitalizacije v slovenski gospodarski prostor, kjer gradbeništvo predstavlja pomemben segment in element pri ustvarjanju BDP.

Arhiv: Brez razvojne kapice ni razvojnega preboja

Ljubljana, 28. september 2021 – Potem ko je Vlada RS iz predloga Zakona o debirokratizaciji črtala razvojno kapico, na Gospodarski zbornici Slovenije odločevalce pozivamo, da vnovič premislijo o tej odločitvi. Razvojna kapica najbolje naslavlja izzive odliva možganov in sodobnega trga. Zato sodi med ključne ukrepe za izboljšanje poslovnega okolja in povečuje primerljivost z drugimi srednjeevropskimi državami, kjer v večini primerov razvojno kapico poznajo.

Arhiv: Kakovost inovacij v SAŠA regiji ostaja na visokem nivoju, vse več prijav iz malega gospodarstva

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je na priložnostni slovesnosti v Nazarjah 22. leto zapored podelila priznanja za najboljše inovacije v SAŠA regiji. Na letošnji razpis SŠGZ je prispelo 14 prijav iz 11 podjetij oziroma prijaviteljev. Pri navedenih inovacijskih projektih je sodelovalo skupno 138 inovatorjev, kar je skoraj identično število kot v lanskem letu. Skupno je bilo v 22 letih na razpis SŠGZ prijavljenih 404 inovacijskih projektov, pri katerih je sodelovalo skupno 2.459 inovatorjev.

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim inovacijam zasavske regije

GZS - Zasavska gospodarska zbornica je najboljšim inovacijam v regiji podelila 5 zlatih priznanj, 14 srebrnih priznanj ter 12 bronastih priznanj. Podelila je tudi posebno priznanje za inovacijo, ki rešuje izzive covid-19.

Arhiv: Slovenska industrija opozarja na nevzdržno visoke cene energentov in nujnost dialoga z državo

Ljubljana, 23. september 2021 - Članstvo GZS je zaskrbljeno nad enormno rastjo cen energentov, saj se je cena električne energije letos podvojila, cena zemeljskega plina pa se je povečala skoraj za trikratnik. To skrbi tako energetsko intenzivno industrijo kot tudi druge gospodarske dejavnosti, na primer živilsko predelovalno in kemijsko industrijo. GZS kot zastopnik slovenskega gospodarstva ocenjuje, da se bo morala v nastalo situacijo vključiti tudi država.

Arhiv: Podelitev priznanj najboljšim inovacijam celjske regije

Celje, 22. 9. 2021 – Regionalna gospodarska zbornica Celje 21. leto zapored najbolj inovativnim v celjski regiji za leto 2021 podeljuje priznanja za najboljše inovacije v celjski regiji.

Arhiv: GZS – Zbornica osrednjeslovenske regije podelila priznanja najboljšim inovatorje v regiji

Ljubljana, 22.9.2021 – Danes je v Domu gospodarstva v Ljubljani potekala letošnja podelitev priznanj za najboljše inovacije v Osrednjeslovenski regiji v organizaciji GZS Zbornice osrednjeslovenske regije.

Arhiv: V Gospodarskem krogu obžalujemo umik predloga uvedbe razvojne oz. socialne kapice

Ljubljana, 22. september 2021 - Gospodarske organizacije, ki sodelujemo v okviru Gospodarskega kroga (Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager, SBC – Klub slovenskih podjetnikov in AmCham Slovenija) obžalujemo umik predloga uvedbe razvojne oz. socialne kapice, ki je bil del predlaganega Zakona o debirokratizaciji. Z razočaranjem ugotavljamo, da se kot družba nismo zmožni dogovoriti o ključnih razvojnih vprašanjih za prihodnost Slovenije in nadaljnje blaginje njenih prebivalk in prebivalcev.

Arhiv: Priznanja za najboljše inovacije podelili tudi primorskim inovatorjem

Primorska gospodarska zbornica Koper, Regionalna zbornica Postojna ter Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica so danes na skupni prireditvi podelile priznanja najboljšim inovatorjem iz vseh treh regij.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.