Mediji

Arhiv: Delodajalske organizacije ponovno podprle predlog zakona o dohodnini

GZS, TZS, OZS, ZDS in ZDOPS so na DZ RS naslovile podporo predlogu zakona o dohodnini, ki naj bi bil obravnavan v DZ še v januarju.

Arhiv: Današnjega poslovnega foruma v organizaciji OZS, SPIRIT in MGRT se udeležuje tudi del logistične delegacije iz GZS - Združenja za promet

Predsednik Sekcije cestnih prevoznikov blaga pri Združenju za promet - GZS Milan Slokar je v uvodnem nagovoru poslovnega foruma med drugim izpostavil, da je slovenski transport in logistika ena ključnih razvojnih prioritet slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Poslovni forum slovenske logistike na Expo Dubaj

Delegacija slovenskih logističnih podjetij v organizaciji GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in MGRT predstavlja potencialnim naročnikom svoje storitve in prednosti slovenske logistike, ki ponuja zaradi strateške lege Slovenije najhitrejšo, najkrajšo in najbolj zeleno pot do trgov centralne in jugovzhodne Evrope ter Zahodnega Balkana.

Arhiv: Gospodarska delegacija na 5-dnevni obisk na EXPO 2020 Dubaj

Ljubljana, 7. januar 2022 – V nedeljo, 9. januarja, na 5-dnevni poslovni obisk na EXPO 2020 Dubaj odhaja slovenska logistična gospodarska delegacija. Delegacijo organizira GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in MGRT.

Arhiv: GZS zadovoljna z včerajšnjim posvetom z vlado

Ljubljana, 7. januar 2022 – »Posvet pri predsedniku Vlade pomeni premik v pozitivni smeri pri iskanju rešitve pereče problematike visokih cen energentov,« pravi predsednik GZS Tibor Šimonka po včerajšnjem posvetu na Brdu, kjer je predsednik Vlade potrdil, da bo Vlada zagotovila pomoč najbolj ogroženim podjetjem zaradi izjemnega dviga stroškov energije.

Arhiv: Dvig minimalne plače za skoraj 5 % pomeni veliko dodatno obremenitev gospodarstva

Predlagan dvig minimalne bruto plače za 4,9 % je v luči izjemnega dviga cen energentov in surovin še posebej velik izziv za številna podjetja iz energetsko intenzivnih dejavnosti in malega gospodarstva. GZS predlaga sprejem delne subvencije dviga in spremembo osnove za obračun socialnih prispevkov.

Arhiv: Replika s pojasnitvijo GZS ZISS - Studio ob 17/Radio Slovenija

Replika, da ne bo narobe razumljeno. GZS Zbornica industrije sejmov in srečanj komentiramo izjave predstavnika Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, podane v okviru Studia ob 17, z dne 21.12.2021 na Radiu Slovenija.

Arhiv: Gospodarstvo svari pred zaustavitvijo proizvodnje - kako in kdaj bo ukrepala država?

Ljubljana, 23. december 2021 – Vse več podjetij opozarja na nevzdržne razmere na trgu električne energije, ki so brez precedensa. Izredno povišanje cen vpliva ne le na poslovanje velikih energetsko intenzivnih proizvodnih podjetij, ampak na vse gospodarstvo, vključno z malimi in srednjimi podjetji. »Cena električne energije, ki na slovenskem trgu dosega več kot 400 evrov na MWh, je med najvišjimi v Evropi,« opozarja generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti in dodaja, da »gospodarstveniki s terena sporočajo, da cene električne energije za dobavo v letu 2022 trenutno dejansko dosegajo tudi do šestkratne vrednosti cen iz leta 2021. Vse več podjetij se sooča z razmišljanji o začasni zaustavitvi proizvodnje.«

Arhiv: Indijska veleposlanica na GZS-ZIT

Danes je @Združenje za informatiko in telekomunikacije obiskala Njena ekselenca ga. Namrata S. Kumar, veleposlanica Indije v Sloveniji.

Arhiv: Zbornica računovodskih servisov tudi letos opozarja na nujnost podaljšanja roka za predložitev letnih poročil in davčnih obračunov

GZS-Zbornica računovodskih servisov (ZRS), ki združuje 500 podjetij, ki se ukvarjajo z računovodsko dejavnostjo, je 30. novembra 2021 na Ministrstvo za finance (MF) in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) naslovila predlog za podaljšanje roka za predložitev davčnih obračunov in letnih poročil za leto 2021. 8. decembra 2021 je MF odgovorilo, da podaljšanje rokov za oddajo davčnih obračunov za leto 2021 trenutno ni predvideno. Zaposleni v računovodskih servisih so v zadnjih mesecih močno obremenjeni in opozarjajo na velike stiske.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.