Mediji

Arhiv: Gospodarska delegacije v nedeljo v Saudovo Arabijo

Ljubljana, 18. november 2022 - Med 20. in 25. novembrom 2022 bo Gospodarska zbornica Slovenije, v partnerstvu s SPIRIT Slovenija, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve organizirala obisk 26-članske slovenske gospodarske delegacije v hitro rastoči prestolnici Saudove Arabije, Rijadu in drugem največjem mestu, pristaniškem mestu Džedi.

Arhiv: Novi Zakon o varstvu potrošnikov vnaša v prakso dodatne anomalije

Ljubljana, 18. november 2022 - Novi Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) odpira nova vprašanja glede obveznosti, ki jih nalaga podjetjem. Ne odpravlja anomalij, ki so že v trenutno veljavnem zakonu. Hkrati pa vzpostavlja nekaj novih, ki so nesorazmerne in ne upoštevajo okoliščin, v katerih morajo poslovati podjetja, čeprav nanje nimajo vpliva, so se strinjali udeleženci včerajšnjega posveta v zvezi z izvajanjem novega Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1).

Arhiv: Izšla novembrska izdaja revije Glas gospodarstva

Trajnostno poslovanje in digitalizacija gresta z roko v roki. Tudi tista podjetja, ki še niso tega ponotranjila, bodo morala prilagoditi svoje poslovanje, ugotavljamo v najnovejši številki revije Glas gospodarstva.

Arhiv: Elektro-energetska samozadostnost Slovenije je možna in nujna

Ljubljana, 18. november 2022 - Potrebe slovenskih odjemalcev (industrija, gospodinjstva, javni sektor, promet in drugi) po električni energiji se bodo do leta 2050 podvojile, hkrati pa se bo skupna poraba energentov zmanjšala, zaradi vlaganj v bolj učinkovite tehnologije.

Arhiv: Začel se je 33. posvet Poslovanje z nepremičninami – tudi letos v hibridni obliki

Portorož, 17. november 2022 - Z razpravo o stanovanjski politiki in zagotavljanju novih 20.000 javnih najemnih stanovanj se je danes začel že 33. posvet Poslovanje z nepremičninami, ki se ga bo letos bodisi v živo bodisi preko spleta udeležilo več kot 350 udeležencev.

Arhiv: Tudi letos se slovenska podjetja predstavljajo italijanskim agentom

Skoraj 120 italijanskih in tujih podjetij, med njimi 11 slovenskih, se udeležuje letošnjega poslovnega dogodka Forum Agenti 2022, ki poteka na NH Kongresnem centru v Milanu.

Arhiv: Na slovensko-madžarskem poslovnem forumu o priložnostih za krepitev poslovnega sodelovanja

Prek 40 slovenskih in madžarskih gospodarstvenikov se je na današnjem madžarsko-slovenskem poslovnem forumu v Lentiju (Madžarska) seznanilo s stanjem in aktualnimi gibanji v slovenskem poslovnem okolju s poudarki na industrijah in dejavnostih, ki jih ocenjujemo in predlagamo kot perspektivne za krepitev poslovnega sodelovanja med državama oziroma regijama Pomurje in Zala.

Arhiv: Raziskava Eurochambres: Kazalnik poslovnega zaupanja za leto 2023 na dnu

Poslovno zaupanje za prihodnje leto je v evropskih državah nižje kot je bilo med finančno krizo 2008-09 in na vrhuncu pandemije, kaže 30. izdaja letne ekonomske raziskave Eurochambres (Eurochambres Economic Survey), evropskega združenja zbornic, katerega članica je tudi Gospodarska zbornica Slovenije.

Arhiv: Vlada RS poziva podjetja, da aktivno pristopijo k pogovorom za sklepanje pogodb z dobavitelji električne energije

Vlada Republike Slovenije je pozvala predstavnike gospodarstva, da aktivno pristopijo k pogovorom z dobavitelji električne energije, pridobijo več ponudb in pristopijo k pogovorom za sklepanje pogodb, na podlagi katerih bodo lahko sprejeli utemeljene odločitve za zagotovitev varne in cenovno dostopne oskrbe v letu 2023.

Arhiv: Odpiranje vrat japonskim investicijam

Izvršni direktor GZS Mitja Gorenšček se je v vlogi državnega svetnika, predstavnika gospodarstva, prejšnji teden udeležil uradnega obiska delegacije Državnega sveta na Japonskem. Med drugim so obiskali tudi dve podjetji, Seico, znanega proizvajalca ročnih ur, ter izdelovalca avtomobilov Mazda. S predstavniki japonskega ministrstva za gospodarstvo so se pogovarjali o aktualnih izzivih v energetiki.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.