Mediji

Arhiv: Na slovensko-madžarskem poslovnem forumu o priložnostih za krepitev poslovnega sodelovanja

Prek 40 slovenskih in madžarskih gospodarstvenikov se je na današnjem madžarsko-slovenskem poslovnem forumu v Lentiju (Madžarska) seznanilo s stanjem in aktualnimi gibanji v slovenskem poslovnem okolju s poudarki na industrijah in dejavnostih, ki jih ocenjujemo in predlagamo kot perspektivne za krepitev poslovnega sodelovanja med državama oziroma regijama Pomurje in Zala.

Arhiv: Raziskava Eurochambres: Kazalnik poslovnega zaupanja za leto 2023 na dnu

Poslovno zaupanje za prihodnje leto je v evropskih državah nižje kot je bilo med finančno krizo 2008-09 in na vrhuncu pandemije, kaže 30. izdaja letne ekonomske raziskave Eurochambres (Eurochambres Economic Survey), evropskega združenja zbornic, katerega članica je tudi Gospodarska zbornica Slovenije.

Arhiv: Vlada RS poziva podjetja, da aktivno pristopijo k pogovorom za sklepanje pogodb z dobavitelji električne energije

Vlada Republike Slovenije je pozvala predstavnike gospodarstva, da aktivno pristopijo k pogovorom z dobavitelji električne energije, pridobijo več ponudb in pristopijo k pogovorom za sklepanje pogodb, na podlagi katerih bodo lahko sprejeli utemeljene odločitve za zagotovitev varne in cenovno dostopne oskrbe v letu 2023.

Arhiv: Odpiranje vrat japonskim investicijam

Izvršni direktor GZS Mitja Gorenšček se je v vlogi državnega svetnika, predstavnika gospodarstva, prejšnji teden udeležil uradnega obiska delegacije Državnega sveta na Japonskem. Med drugim so obiskali tudi dve podjetji, Seico, znanega proizvajalca ročnih ur, ter izdelovalca avtomobilov Mazda. S predstavniki japonskega ministrstva za gospodarstvo so se pogovarjali o aktualnih izzivih v energetiki.

Arhiv: Ali veste, da lahko so 15. novembra zaprosite za pomoč zaradi visokih cen električne energije in zemeljskega plina?

Upravičenci so pravne ali fizične osebe ali gospodarska interesna združenja. Predvidene so tri vrste pomoči – enostavna pomoč, posebna pomoč in pomoč za energetsko intenzivna podjetja. Več o tem pojasnjuje Simona Lesar iz Strateškega razvoja GZS v svojem Hitrem poslovnem nasvetu.

Arhiv: Zbornice regije Alpe Adria tudi o energetski krizi

Predstavniki zbornic, vključenih v NAAN (New Alpe Adria Network), so se sestali na letni konferenci v Benetkah. Med udeleženci je bil Mitja Gorenšček, izvršni direktor GZS, ki je aktivna članica mreže. Udeleženci so razpravljali o gospodarskih razmerah posameznih regij, usklajeni širitvi infrastrukture ter razmerah na trgu dela.

Arhiv: Obalno-kraška regija ima jasne strateške cilje

Ekonomsko-socialni svet obalno-kraške regije bo v naslednjih dveh letih oblikoval strategijo razvoja obalno-kraške regije do leta 2050, skupaj z akcijskimi načrti za posamezna področja«, je po današnji seji dejal predsedujoči svetu, direktor Primorske gospodarske zbornice Robert Rakar.

Arhiv: Španija: Potreben je pravi pristop

Povezujemo, krepimo prepoznavnost, odkrivamo poslovne priložnosti za slovenska podjetja in preko mreže partnerjev odpiramo vrata. Konec novembra (od 21. do 25. novembra) CEMP z lokalnimi partnerji pripravlja delegacijo v Navarro in Baskijo.

Arhiv: Saudova Arabija: Zaupanje se gradi počasi

Center za mednarodno poslovanje pri GZS je v sodelovanju s slovenskimi nosilci internacionalizacije in saudskimi partnerji zasnoval niz promocijskih aktivnosti slovenskega gospodarstva na saudskem trgu.

Arhiv: Koreja: Priložnosti na več področjih

Sporazum z EU je pospešil rast blagovne menjave. V okviru novo odprtega veleposlaništva v Seulu deluje gospodarski oddelek, s katerim GZS že načrtuje skupne aktivnosti za pomoč našim izvoznikom. V začetku decembra bo potekal poslovni dogodek z naslovom Korea Grand Sourcing Fair 2022 (KGSF 2022), na katerem se bodo udeleženci lahko srečali s korejskimi dobavitelji, letos prvič pa bodo organizirana tudi poslovna srečanja tujih dobaviteljev s korejskimi uvozniki.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.