Zapri

Arhiv: Ob 5-letnici Akademije gradbenih investicij o pomenu kadrov

»Akademija je od nastanka opravila eno ključnih vlog na področju investicij v infrastrukturo in v prihodnje bo njena vloga še bolj pomembna z vidika obveznosti, ki jih imamo na področju zelenega prehoda,« je ocenil minister za infrastrukturo Bojan Kumer, ki je bil osrednji govornik na slovesnosti ob petletnici delovanja Akademije gradbenih investicij (AGI). Ustanovljena je bila kot 50-urna šola v okviru GZS in je namenjena strokovnjakom, ki vodijo ali sodelujejo v investicijskem procesu. 160 dobitnikov certifikata je v okviru izobraževanja razvilo kompetence in se seznanilo s primeri dobrih praks.

Arhiv: GZS, OZS, TZS, ZDS in ZDOPS ne podpirajo modela pomoči za energente

Delodajalske organizacije so na predsednika vlade naslovile pismo, v katerem so izrazile skupno stališče, da modela pomoči za energente (zlasti električno energijo, pa tudi za zemeljski plin in tehnološko paro) podjetjem, kot izhaja iz Predloga Zakona o pomoči za gospodarstvo za omilitev posledic energetske krize (v nadaljevanju: Predlog zakona), ne podpirajo. Uredba o določitvi mehanizma oblikovanja cene električne energije za velike poslovne odjemalce, ki je bila sprejeta 29.11. in začela veljati 30.11. žal ni dosegla svojega namena.

Arhiv: Vesna Nahtigal: Stališče do energetskega paketa pomoči, predstavljenega na vladi 1.12.2022

Vesna Nahtigal: Stališče do energetskega paketa pomoči, predstavljenega na vladi 1.12.2022

Arhiv: Aleš Cantarutti se konec leta poslavlja s funkcije generalnega direktorja GZS

Ljubljana, 30. november 2022 – Generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti je na današnji seji Upravnega odbora GZS podal nepreklicen odstop s funkcije. Mandat bo, iz osebnih razlogov, skladno s sporazumnim dogovorom z vodstvom GZS, zaključil 31. decembra 2022.

Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: Most gospodarstva, vlade in širše družbe za varnejšo in boljšo prihodnost

Brdo pri Kranju, 29. november 2022 – Energetska samozadostnost Slovenije, pohitritev postopkov umeščanja investicij v prostor, vzpostavitev dolgoročnega napovedovanja potreb po kompetencah in kadrih, zagotovitev hitrejšega zaposlovanja tujcev, skupna platforma za internacionalizacijo gospodarstva, vzpostavitev pilotnih in demo centrov, gospodarstvu prilagojeni razpisi za vire financiranja ter podpora skladov tveganega kapitala sodijo med ključna področja, ki zahtevajo prioritetno obravnavo.

Arhiv: Pionirska slovenska gospodarska delegacija v Saudovo Arabijo

Petdeset predstavnikov slovenskih in saudskih podjetij se je 22. Novembra 2022 v Riadu udeležilo saudsko-slovenske poslovne konference, ki sta jo organizirali GZS in Federacija saudskih zbornic, v partnerstvu s SPIRIT Slovenija in MGRT. Med priložnostmi za slovenska podjetja so bile izpostavljene inovativne rešitve za saudski gradbeni sektor, zdravju prijazno bivalno okolje ter poslovne IT rešitve.

Arhiv: Digitalizacija omogoča podjetjem lažje načrtovanje in porabo resursov

Brdo, 24. november 2022 - »Zeleni prehod in digitalizacijo, torej dvojni prehod, smo tudi na GZS opredelili kot največjo prioriteto, ker je to odgovor na negotove okoliščine, kakršnim smo priča danes, in način za dvig dodane vrednosti,« je v uvodnem nagovoru na konferenci GoDigital poudarila Vesna Nahtigal, izvršna direktorica GZS za industrijsko politiko.

Arhiv: Stališče GZS do predloga novele Zakona o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmIS-1)

Gre za predlog ministrstva, ki je bil dan v javno obravnavo, komentiranje je omogočeno do 2.12.2022 in vsebuje nekaj bistvenih sprememb, predvsem na področju napotovanja voznikov, regulacije napotitev v skladu s 13. členom Uredbe (ES) 883/04 ter ukinitev posebne zavarovalne podlage za delavce, poslane na delo v tujino (zavarovalna osnova 002).

Arhiv: Na srečanju predsednika vlade in ministrov za gospodarstvo in infrastrukturo s predstavniki gospodarstva na GZS o svežnju ukrepov za soočanje energetske draginje

Osrednja tema današnjega srečanja so bila izhodišča za ukrepe pomoči gospodarstvu zaradi visokih cen energentov v prihodnjem letu. Vlada bo zakonodajne predloge za naslovitev energetske draginje v gospodarstvu sprejemala prihodnji teden.

Arhiv: Na saudsko-slovenski poslovni konferenci o priložnostih za sodelovanje

50 predstavnikov slovenskih in saudskih podjetij se je v Riadu udeležilo saudsko-slovenske poslovne konference, ki so jo organizirali GZS, Federacija saudskih zbornic, v sodelovanju s SPIRIT Slovenija, MGRT. Med priložnostmi za slovenska podjetja so bile izpostavljene inovativne rešitve za saudski gradbeni sektor, zdravju prijazno bivalno okolje ter poslovne IT rešitve.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.