Mediji

Arhiv: Ali veste, kako poteka inšpekcijski postopek?

O načelu zaslišanju stranke po Zakonu o splošnem upravnem postopku ter tem, ali lahko inšpektor brez izjave odgovorne osebe izda odločbo, govori Andrejka Grlić, dolgoletna glavna tržna inšpektorica v Hitrem poslovnem nasvetu.

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim inovatorjem v obalno-kraški regiji

Koper, 10. junij 2022 - Na Primorski gospodarski zbornici so danes podelili priznanja najboljšim inovatorjem v obalno-kraški regiji. Dve inovaciji se potegujeta tudi za najvišja nacionalna priznanja za inovativnost, ki bodo podeljena 20. septembra na nacionalnem dnevu inovativnosti na Brdu pri Kranju.

Arhiv: Že četrtič v ZDA odhaja delegacija pohištvenih podjetij

V nedeljo, 12. junija 2022, v Chicago, Združene države Amerike, odhaja delegacija predstavnikov pohištvenih podjetij. Gre za nadaljnjo gradnjo in utrjevanje poslovnih kontaktov v ZDA po delegacijah v letih 2017 (New York), 2018 (New York, Cleveland, Pittsburgh) in 2019 (Chicago). V času obiska si bo delegacija ogledala tudi sejem industrijskega oblikovanja NeoCon v Chicagu.

Arhiv: Aleš Cantarutti: Zaposleni so največje bogastvo vsakega podjetja

»Na Gospodarski zbornici Slovenije se distanciramo od vsakršnih neetičnih in neodgovornih ravnanj delodajalcev. Zaposleni so dragocen vir in največje bogastvo vsakega podjetja. Zato na GZS pričakujemo, da bodo delodajalci pri upravljanju s človeškimi viri upoštevali in zagotavljali najvišje standarde in kriterije zaščite in varovanja svojih delavcev, celo višje, kot jih določa delovnopravna zakonodaja,« je zelo jasen generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti. Pri tem še dodaja, da ni nobene razlike, ali gre za domače ali tuje delavce. »Zaposleni je zaposleni,« pravi.

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim inovacijam koroške regije 2022

Na Koroškem se je v podjetju SIJ Ravne Systems, 9.6. odvijala že 19. podelitev priznanj najboljšim inovacijam regije.

Arhiv: Nagrade GZS: podeljenih 5 gospodarskih oskarjev

Ljubljana, 8. junij 2022 – Ena gospodarstvenica in štirje gospodarstveniki so danes prejeli Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je nagrado že 54-ič podelila gospodarstvenikom kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja.

Arhiv: GZS pozdravlja odločitev Ustavnega sodišča

Ljubljana, 7. junija 2022 – »Odločitev Ustavnega sodišča, da začasno zadrži izvrševanje dela lani sprejetega zakona o varstvu okolja, ki se nanaša na proizvajalčevo razširjeno odgovornost, na Gospodarski zbornici Slovenije pozdravljamo,« pravi izvršna direktorica GZS za industrijsko politiko Vesna Nahtigal.

Arhiv: GZS Regionalna zbornica Postojna nagradila najboljše inovatorje v regiji

Pivka, 7. 6. 2022 – Letošnji 20. jubilejni razpis za izbor najboljših inovacij v Primorsko-notranjski regiji se je zaključil v okviru dneva inovativnosti s slavnostno podelitvijo najboljših inovacij v primorsko-notranjski regiji za leto 2022. GZS Regionalna zbornica Postojna je letos podelila 3 zlate, 1 srebrno, 3 bronasta priznanja ter 8 priznanj za prispevek na področju inovativnosti.

Arhiv: Predstavnik GZS na letošnji Mednarodni konferenci dela v Ženevi

Izvršni direktor GZS Mitja Gorenšček se udeležuje konference Mednarodne organizacije dela (MOD) v tripartitni sestavi predstavnikov vlad ter organizacij delodajalcev in delavcev.

Arhiv: Industrija – iniciator in motor sistemske preobrazbe Evrope

Bled, 3. junij 2022 - Dvojni prehod, krožno gospodarstvo, podnebna nevtralnost, trajnostni razvoj … so nujni, so se strinjali udeleženci popoldanskega dela Okoljskega dne gospodarstva. Treba pa je najti tudi konsenz, kako številne globalne okoljske izzive dejansko skupaj nasloviti in zastavljene cilje tudi doseči.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.