Mediji

Arhiv: Skupščina GZS potrdila Letno poročilo GZS

Ljubljana, 4. maj 2022 – Na današnji seji Skupščine GZS so člani obravnavali tekoče aktivnosti zbornice ter sprejeli Letno poročilo GZS za leto 2021.

Arhiv: Ali veste, kakšen je znesek regresa za letni dopust v letu 2022?

Za regres za letni dopust Zakon o delovnih razmerjih ne določa konkretnega zneska, ki ga je dolžan izplačati delodajalec.

Arhiv: Nujna trdna koalicija z resnim gospodarskim programom

Ljubljana, 25. april 2022 – »Na Gospodarski zbornici Slovenije čestitamo stranki Gibanje Svoboda kot zmagovalcu letošnjih državnozborskih volitev, pa tudi vsem drugim strankam, ki so dobile dovolj glasov za vstop v parlament. Verjamemo, da se bo zelo hitro izoblikovala stabilna, trdna koalicija, ki bo zagotovila pogoje za prehod v socialno-ekološko tržno naravnano gospodarstvo. To je edino zagotovilo za doseganje trajnostne gospodarske rasti v luči vseh strukturnih, pa tudi geopolitičnih izzivov, hkrati pa prispeva k dvigu blagostanja naših državljanov in državljank,« pravi generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti.

Arhiv: Na simpoziju Podražitve v gradbeništvu o obveznostih, pristojnostih in pravicah pogodbenih partnerjev

Drugi dan mednarodnega sejma MEGRA 2022 je pod pokroviteljstvom Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala, NLB in MEGRE 2022 potekal strokovni simpozij z naslovom Podražitve v gradbeništvu: obveznosti, pristojnosti in pravice pogodbenih partnerjev. Predstavljeni so bili ekonomsko pravni aspekti reševanja problematike rasti cen gradbenih materialov, izdelkov in polizdelkov.

Arhiv: Strateški svet GZS za kolektivno dogovarjanje o plačnem modelu

Ljubljana, 21. april 2022 - Strateški svet GZS za kolektivno dogovarjanje je na svoji seji razpravljal o socialnem dialogu in modernizaciji plačnega modela. Seje se je zaradi aktualnosti problematike udeležila tudi državna sekretarka na ministrstvu za delo Mateja Ribič.

Arhiv: Prek 400 otrok in dijakov na Izobraževalnem dnevu slovenskega gradbeništva

V sklopu otvoritvenega dne sejma MEGRA je GZS - Zbornica gradbeništva in IGM pripravila Izobraževalni dan slovenskega gradbeništva, ki se ga je udeležilo prek 400 otrok in dijakov iz severovzhodne Slovenije.

Arhiv: 29 ukrepov s področja povezljivosti za razvojni preboj Slovenije

Ljubljana, 21. april 2022 – Vzpostavitev projektnih, prodajnih in nabavnih konzorcijev slovenskih podjetij na tujih trgih, uvedba predstavništev slovenskega gospodarstva na novih trgih, spodbujanje izvoznih investicij/poslov preko posojil in garancij, dokončna umestitev v prostor, projektiranje in izgradnja 3. razvojne osi, poenostavitev in hitrejše pridobivanje potrebnih dovoljenj za gradnjo, nujna podpora usmeritvi v posodabljanje plačnih modelov z namenom vzpostavljanja ustreznih razmerij znotraj plačnih razredov v podjetjih in v dejavnosti, je zgolj nekaj ključnih ukrepov na področju povezljivosti, s katerimi bo Slovenija dosegla razvojni preboj,« meni generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti.

Arhiv: UO GZS ustanovil Gospodarski strateški svet za digitalizacijo

Ljubljana, 20. april 2022 – Upravni odbor GZS je na današnji seji ustanovil Gospodarski strateški svet za digitalizacijo. Obravnaval je tekoče aktivnosti zbornice ter sprejel predlog Letnega poročila GZS 2021, ki ga je posredoval v potrditev Skupščini GZS.

Arhiv: Objavljen javni razpis – Končno na voljo subvencije za demo pilote

Ljubljana, 19. marec 2022 – Gospodarska zbornica Slovenije pozdravlja petkovo objavo Javnega razpisa za okrevanje in odpornost s pilotno-demonstracijskimi projekti (JR DEMO PILOTI NOO). Kot poudarja generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti, obstaja v slovenskem gospodarstvu izjemna potreba po pilotno-demonstracijskih projektih. Ob tem pa opozarja, da predvsem »konzorciji podjetij načrtujejo projekte večjega obsega, kar pomeni, da bi potrebovali višje zneske sofinanciranja od 1 milijona evrov, kar je sicer najvišji znesek sofinanciranja projekta na tem razpisu.«

Arhiv: Zakaj na organizirane skupinske obiske strokovnih sejmov v Dubaj?

Na GZS razumemo specifične potrebe vašega podjetja, člana GZS, obisk na destinaciji pa za vas poenostavimo. Vaš dragoceni čas lahko tako namenite zgolj in izključno vašemu poslu.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.